Menu

Εχει να την αποκλείσει από την εποχή του… «Χέιζελ»

Εχει να την αποκλείσει από την εποχή του… «Χέιζελ»

🇮🇹 🏆 Η Γιουβέντους υποδέχεται στο Τορίνο τη Μίλαν στη ρεβάνς του 1-1 του «Σαν Σίρο» που είχε διεξαχθεί 13 Φεβρουαρίου (61΄Ρέμπιτς / 90’ πέν. Ρονάλντο), οι δύο τους είχαν ανταμώσει και στον α’ γύρο της Serie A στο Τορίνο (10/11) με σκορ 1-0 από γκολ του Ντιμπάλα στο 77’. Οι Ιταλοί επιστρέφουν στη δράση από απόψε, τρεις μήνες μετά τα τελευταία επίσημα παιχνίδια και στη χώρα που επλήγη όσο καμία άλλη από τον κορωνοϊό. Επανέναρξη με τις ρεβάνς του Coppa Italia και την προσεχή Τετάρτη θα διεξαχθεί ο τελικός, με μια αλλαγή: ακυρώθηκε το ενδεχόμενο παράτασης, σε περίπτωση επανάληψης του σκορ του πρώτου αγώνα, οι ομάδες θα πάνε απευθείας στα πέναλτι.

⏳📜 «La rivalità calcistica» αποκαλούν τις αναμετρήσεις τους οι Ιταλοί, ήτοι «η αντιπαλότητα» στο μεγαλύτερο κατά τεκμήριο ματς του Campionato ετησίως, με την κόντρα να συντηρείται από τη διαφορετικότητα των δύο συλλόγων. Μην ξεχνάμε ότι το Μιλάνο είναι η πλέον κοσμοπολίτικη πόλη της Ιταλίας με έντονες επιρροές από τη Δύση. Απόδειξη ότι η δεύτερη ομάδα της πόλης πήρε το όνομα Ιντερνατσιονάλε («Διεθνής»): η Ιντερ. Αντίθετα το Τορίνο είναι η κατεξοχήν βιομηχανική πόλη, περιχαρακωμένη κι απομονωμένη από την Ευρώπη λόγω του φυσικού συνόρου των Αλπεων. Η Γιουβέντους δεν αντιπροσωπεύει το Τορίνο (για το λόγο αυτό υπάρχει εξάλλου η «γκρανάτα») αλλά την εταιρία της οποίας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι (FIAT). Από τα γεννοφάσκια της έψαξε για ζωτικό χώρο στο ποδοσφαιρικό κοινό της χώρας αλλά τα αποτελέσματα ξεπέρασαν και τις ίδιες τις προσδοκίες των ανθρώπων της αφού είναι μακράν ο λαοφιλέστερος σύλλογος της Ιταλίας.

Εχει να την αποκλείσει από την εποχή του… «Χέιζελ»

⚫⚪ Οι «μπιανκονέρι» ορέγονται το νταμπλ, προς τιμήν τους αρνήθηκαν να αποδεχτούν τον τίτλο του scudetto, σε περίπτωση που η σεζόν δεν συνεχιζόταν αν και απέχουν μόλις ένα βαθμό από τη Λάτσιο. Απόντες οι στόπερ Κιελίνι, Ντεμιράλ, ο κομβικότατος χαφ Ράμσεϊ και ο ξεπερασμένος φορ Ιγουαΐν. Ρονάλντο, Ντιμπάλα, Ντόουγκλας Κόστα στην κορυφή του 4-3-3 του Μαουρίτσιο Σάρι.

🔴⚫ Οι «ροσονέρι» πασχίζουν να σώσουν τη σεζόν μέσω του Coppa Italia αλλά χρειάζονται υπέρβαση ενάντια στη Γιούβε ενώ ante portas είναι ο Γερμανός Ραλφ Ράνγκνικ για να αναλάβει από τη νέα σεζόν, όχι μόνο τον πάγκο αντί του Στέφανο Πιόλι αλλά το γενικό μάνατζμεντ του συλλόγου. Απόντες ελέω τιμωρίας ο αριστερός μπακ Ερναντέζ, ο εξτρέμ Καστιγέχο και ο Σουηδός σταρ Ιμπραΐμοβιτς, τραυματίας ο παγκίτης στόπερ Ντουάρτε. Κακό το κλίμα όταν ο τεχνικός διευθυντής Ιβάν Γκαζίδης ανακοίνωσε μεσοβδόμαδα μειώσεις μισθών «αν δεν την αγαπούσα τόσο τη Μίλαν, δεν ξέρω αν θα έμενα» είπε δημόσια ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.

🏟️ Στα της παράδοσης, η Γιουβέντους αριθμεί 9 νίκες στα τελευταία 11, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης, με τελευταία ήττα τον Οκτώβριο του 2016 για τη Serie A με γκολ του Λοκατέλι (1-0 η Μίλαν για τη Serie A). Οσο για τα ματς στο Τορίνο; Η Μίλαν έχει εννέα χρόνια να φύγει νικηφόρα από εκεί σε επίσημο, 1-0 τον Μάρτιο του 2011 για τη Serie A με γκολ του Τζενάρο Γκατούζο και τεχνικό τον… νυν της Γιουβέντους, Μαξ Αλέγκρι. Εκτοτε 10-2-0 και εννέα σερί νίκες για τη «βέκια σινιόρα».

🏟️🏆 Το… τρομερό είναι βέβαια σε Coppa Italia καθώς η Μίλαν έχει να αποκλείσει τη Γιούβε από τα (διπλά) προημιτελικά του 1985, 0-0 στο Μιλάνο και 1-0 στο Τορίνο με γκολ του Πάολο Βίρντις στο 27’ για την ομάδα, τότε, του Νιλς Λίντχολμ. Στο πρωτάθλημα όμως έμεινε στην 5η θέση (με πρώτη τη Βερόνα) και η Γιούβε του Τζιοβάνι Τραπατόνι στην 6η αλλά ανανέωσε το εισιτήριό της στο Κύπελλο Πρωταθλητριών κατακτώντας το τρόπαιο στον… ματωμένο τελικό του «Χέιζελ» των Βρυξελλών ενάντια στη Λίβερπουλ με το κάλπικο πέναλτι του Μισέλ Πλατινί. Εκτοτε και σε οκτώ περιπτώσεις (νοκ άουτ, διπλά ή τελικό) η Γιουβέντους πανηγύρισε ισάριθμες ενώ είχαν προηγηθεί 6 στις 7 προκρίσεις, ή κατακτήσεις, για τη Μίλαν.


Δημοσιεύτηκε στο Foxbet.gr στις 12/6/2020