Menu

Καπνίζοντας και σκασμένος με την κατάντια μας…

Καπνίζοντας και σκασμένος με την κατάντια μας…

Βέρντερ Βρέμης εναντίον Κολωνίας στο «Βέζερσταντιον».

Η Βέρντερ Βρέμης έχει γράψει τη δική της ιστορία στο γερμανικό ποδόσφαιρο, καθώς είναι η ομάδα με τις περισσότερες συμμετοχές (56) στην πρώτη κατηγορία μετά τον υποβιβασμό του Αμβούργου. Το πλήρωμα του χρόνου, όμως, φαίνεται να έχει φτάσει και η ομάδα της Βρέμης είναι με το ένα… πόδι στη δεύτερη κατηγορία και, υποδεχόμενη την αδιάφορη Κολωνία ελπίζει σε δύο σενάρια. Πρώτο, να νικήσει (αλλά εντός Βρέμης έχει κάνει μόνο μια νίκη φέτος, την 1η Σεπτεμβρίου επί της Αουγκσμπουργκ) και ταυτόχρονα η Φορτούνα Ντίσελντορφ να ηττηθεί στο Βερολίνο από την αδιάφορη Ουνιόν. Και δεύτερο, σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος στο Βερολίνο, η Βέρντερ θέλει νίκη με πέντε γκολ διαφορά επί της Κολωνίας. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα υποβιβαστεί για πρώτη φορά έπειτα από 40 χρόνια, όταν αποχαιρέτησε το 1980, για πρώτη και τελευταία (ως σήμερα, λογικά…) φορά.

Η Κολωνία του Μάρκους Γκίζντολ έμεινε για ένατο σερί παιχνίδι δίχως νίκη (0-4-5) στο πρωτάθλημα μετά το 1-1 με την Αϊντραχτ, σκοράρει εδώ και 19 παιχνίδια, έχει απώλειες για σήμερα και θα γίνει και rotation στην ενδεκάδα.

34-24-35 συνολικά η παράδοσή τους στο πρωτάθλημα, επιμέρους 28-11-7 στη Βρέμη. Μόλις ένας άσος και στις δύο έδρες στα τελευταία 19, 3-6-1 στα τελευταία 10 για την Κολωνία ανεξαρτήτως έδρας αλλά 10-3-1 στα τελευταία 14 η Βέρντερ στα της Βρέμης.