Menu

Η ιστορία, οι ελλείψεις και ο δάσκαλος με τον μαθητή

Η ιστορία, οι ελλείψεις και ο δάσκαλος με τον μαθητή

Μπασάκσεχιρ εναντίον Γαλατασαράι στο «Φατίχ Τερίμ» της Κωνσταντινούπολης. Χωρίς κόσμο, εδρεύουν στην ίδια πόλη.

Οκάν Μπουρούκ εναντίον Φατίχ Τερίμ το ματς, ήτοι δάσκαλος εναντίον μαθητή. Ο 46χρονος σήμερα Μπουρούκ, τρομερός χαφ στα ντουζένια του, έπαιξε στη Γαλατά επί συνολικά 208 αγώνες και το 1996-00 είχε τεχνικό τον «ιμπαρατόρ», κατακτώντας με τους «ασλαντάρ» το Κύπελλο UEFA αλλά και το Super Cup το 2000. Προπονητικά ο Μπουρούκ θεωρείται ως ο φυσικός διάδοχος του «αυτοκράτορα», έχοντας κοπιάρει (και βελτιώσει) αρκετές τακτικές του.

Η ιστορία, οι ελλείψεις και ο δάσκαλος με τον μαθητή

Για μία ακόμη φορά η Μπασάκσεχιρ μπαίνει στο… βιράζ έχοντας το πάνω χέρι. Κι άλλες φορές έφτασε κοντά ωστόσο στο τέλος έπαθε υψοφοβία, που λέμε. Αποκορύφωμα πέρυσι, προτελευταία αγωνιστική, έχασε 2-1 στην έδρα της Γαλατά και, κατά συνέπεια, και τον τίτλο. Τούτη τη φορά όμως δείχνουν όλα να είναι αλλιώς, με ανατροπή νίκησε 2-1 στην Αγκυρα την Ανκαραγκουτσου, στο 7-2-0 το αήττητο σερί της, στις 6 οι σερί νίκες εντός και στο 10-3-0 το αντίστοιχο σερί, αμφότερα άρχισαν από ήττες από τη Φενερμπαχτσέ. Απώλεια ο τιμωρημένος στόπερ Σκρτελ.

Η Γαλατασαράι σε ένα επεισοδιακό ματς, που έληξε στο… 109’, απώλεσε τη νίκη (3-3) κόντρα στην Γκαζισεχίρ, έμεινε για τέταρτο ματς άνευ επικράτησης και ρεαλιστικότερος στόχος μοιάζει η 3η θέση που υπό προϋποθέσεις οδηγεί στο Champions League. Σημαντικές οι απώλειες αφού είναι τιμωρημένοι ο μπακ Μαριάνο, ο στόπερ Τσαλίκ και ο φορ Μπουγιούκ, κατά 90% εκτός ο Κολομβιανός σταρ φορ Φαλκάο, εκ νέου εκτός ο κίπερ Μουσλέρα και ο στόπερ Μαρκάο. Ο χαφ Λεμινά θα παίξει, κατ’ ανάγκη, στόπερ προκαλώντας πονοκέφαλο στον Φατίχ

Στο 8-5-11 η παράδοσή τους στο πρωτάθλημα ανεξαρτήτως διοργάνωσης, στο 6-1-5 στην έδρα της Μπασάκ, μόνη ισοπαλία το περσινό 1-1.