Menu

Λίβερπουλ – Αστον Βίλα. Κίνητρο η… εκδίκηση

Λίβερπουλ – Αστον Βίλα. Κίνητρο η… εκδίκηση

Λίβερπουλ εναντίον Αστον Βίλα στο «Ανφιλντ» για την Premier League. Χωρίς κόσμο.

Εγραψε και δεν ξεγράφει: στις 25 Ιουνίου 2020 η Λίβερπουλ γύρισε στα πρωταθλήματα μετά από 30 ολόκληρα χρόνια. Στόχος επετεύχθη, κίνδυνος πλέον η χαλάρωση κάτι που φάνηκε και την Πέμπτη στο 4-0 από τη Σίτι στο Μάντσεστερ, κάλλιστα μπορούσε να ηττηθεί και με μεγαλύτερο σκορ. Στο «Ανφιλντ» παραμένει αήττητη στο πρωτάθλημα από τον Απρίλιο του 2017 και το 2-1 από την Πάλας, 46-10-0 έκτοτε, επίδοση-ρεκόρ στην ιστορία της Premier League. Ρεκόρ και οι 23 σερί νίκες εντός στην κατηγορία, ήτοι από το 1-1 με τη Λέστερ τον Ιανουάριο του ’19 (ίσως το αποτέλεσμα που κόστισε τον τίτλο, πέρυσι…).

Πιθανώς με μερικές αλλαγές η ενδεκάδα, με Τσάμπερλεϊν και Κεϊτά στο κέντρο, ίσως και Μιναμίνο και Οριγκί. Η Βίλα έχασε από τη Γουλβς με 1-0 και συμπλήρωσε οκτώ αγώνες δίχως νίκη (0-2-6), στο χειρότερο φετινό σερί της, αν δεν βελτιωθεί δεν θα αποφύγει τον υποβιβασμό ενώ έχει μονάχα δύο διπλά στις τελευταίες 34 εξορμήσεις της (2-6-26) και κανένα στις τελευταίες 15 (είναι 0-2-13)! Αμφίβολος ο μπακ Γκίλμπερ, εκτός ο μπακ Τάργκετ, πάγια εκτός ο κίπερ Χίτον, ο στόπερ Ενχελς και ο φορ Γουέσλεϊ, άπαντες βασικοί.

Παράδοση: 88-40-55 στο πρωτάθλημα ανεξαρτήτως έδρας, επιμέρους 55-19-17 στο «Ανφιλντ». Μόνο ένας άσος στα τελευταία 11 και στις δύο έδρες, μόνο δύο άσοι στα τελευταία επτά στο «Ανφιλντ» (με τρία διπλά για τους «βίλατζερς»).

Η Βίλα νίκησε με 5-0 τη… δεύτερη ομάδα της Λίβερπουλ στο Λιγκ Καπ, στις 17 Δεκεμβρίου, επειδή η πρώτη ομάδα μετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και η διοργανώτρια δε δέχθηκε αίτημα αναβολής (αν και ήταν δική της υπαιτιότητα και ευθύνη). Θα μπορούσε και η Βίλα να παίξει με τη δεύτερη ομάδα αλλά προτίμησε απλά να λάβει μέρος στη διακωμώδηση του σπορ εις βάρος των «reds».


Δημοσιεύτηκε στο Foxbet.gr στις 5/7/2020