Menu

Να σας ζήσει κι ας είναι και… Κυριάκος

Να σας ζήσει κι ας είναι και… Κυριάκος

Μερικοί ζουν ακόμη στα 90s, λες κι έχουμε εποχές… ΠΑΣΟΚ. Στην εποχή που το διαδίκτυο έχει συμπαρασύρει τα πάντα στον διάβα του, ο παράγων «εφημερίδες» κοτσάρεται λες και έχει κάποιο νόημα. Η αναφορά επί της λίστας Πέτσα και τα 20 εκατ. ευρώ που μοίρασε η κυβέρνηση για τις καμπάνιες «Μένουμε Σπίτι» και «Μένουμε Ασφαλείς». Καμπάνιες για τις οποίες είτε έπρεπε να υπήρχε (ελέω της σπουδαιότητας του μηνύματος) νόμος για την υποχρεωτική, και δωρεάν, προβολή τους, είτε «κόφτης» με πλαφόν, φερ’ ειπείν 50.000 ανά Μέσο και με βάσει τη δυναμική του.

Η κυβέρνηση μοίρασε λεφτά, για λόγους που μεταξύ μας είναι απολύτως κατανοητή: λίγο να δεις τηλεόραση το βράδυ, κατανοείς και ευχαριστείς τον Μεγαλοδύναμο που μας έφερε τον Κυριάκο πρωθυπουργό. Χρόνια του πολλά κιόλας – αν και στα μέρη μου, στο Αργος, έχουμε μια ατάκα εδώ και δεκαετίες μετά από ανάλογα βαφτίσια: «να σας ζήσει κι ας είναι και… Κυριάκος».

Η κυβέρνηση μοίρασε λεφτά στον Τύπο, κυρίως, και όχι στο διαδίκτυο. Πόσοι διαβάζουν εφημερίδες όλοι μαζί; Χιλιάδες. Πόσοι διαβάζουν, σερφάρουν στο διαδίκτυο; Εκατομμύρια! Αναλογιστεί ότι τα έξι μεγαλύτερα αθλητικά sites της χώρας έλαβαν, όλα μαζί, ούτε 150.00 ευρώ όταν και τα έξι είναι στο top-15 της αναγνωσιμότητας όλου του ελληνικού διαδικτύου!

Πρόκειται για σκάνδαλο ολκής, μεγαλύτερο κι από αυτό του ΚΕΕΛΠΝΟ και τα ποσά που αναφέρονται είναι εξωφρενικά. Το δημόσιο χρήμα διασπαθίζεται για να κάνει PR η κυβέρνηση, την ίδια στιγμή που μικρομεσαίες επιχειρήσεις, εργαζόμενοι και επαγγελματίες κάθε είδους αγωνιούν καθημερινά, βλέποντας να μην υλοποιείται ούτε το 5% από τα υποτιθέμενα «μέτρα στήριξης» που έχουν εξαγγελθεί.