Menu

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Η… κατάρα του 0-3

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Η… κατάρα του 0-3

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, ένα ντέρμπι χωρίς την… αύρα του ντέρμπι τα τελευταία χρόνια. Ο Ολυμπιακός, νικώντας στο Ηράκλειο, έπιασε τον Αρη στην πρώτη θέση ωστόσο ελέω κορωνοϊού έχασε Χασάν και Ελ Αραμπί και ελέω τραυματισμού τον Βαλμπουενά. Λογικά με Μπρούμα, Φορτούνη, Μασούρα μπροστά ο Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Παναθηναϊκός δεν δείχνει σημάδια βελτίωσης, έχασε από τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ, η δουλειά του Λάζλο Μπόλονι θα κριθεί σε κάνα μήνα, τι να προλάβει να κάνει τώρα; Γυρίζουν Σαβιέ, Πούγγουρας, Μολό, εκτός ο Βέλεθ, Μπουζούκης, Αγιούμπ, Αντονίτο, Μπεκ, Χατζηθεοδωρίδης, ερώτημα αν ο Ρουμάνος κατεβάσει 4-4-2 ή το ρίξει σε 4-2-3-1 με έναν εκ των Μακέντα ή Καρλίτος στον πάγκο.

Επί των αριθμών, ο Ολυμπιακός έχει την καλύτερη επίθεση με 14 γκολ και δεν έχει σημειώσει κανένα ακόμη στο πρώτο ημίχρονο (!) κι έχει μόνο μια ήττα στα τελευταία 52 πρωταθλήματος (αυτή από τον ΠΑΟΚ στις 12 Ιουλίου, που του στέρησε και το αήττητο της περσινή σεζόν). Ο Παναθηναϊκός και στις τρεις φετινές ήττες έχασε με 1-0, και στις δύο νίκες του προηγήθηκε από το ημίχρονο.

Στα μεταξύ τους, πέρυσι έπαιξαν για πρώτη φορά τέσσερις φορές στο ίδιο πρωτάθλημα, ελέω play offs, 2-2-0 για τον Ολυμπιακό που δεν έχει ήττα στα τελευταία επτά (από το 1992-95 είχε να κάνει κάτι ανάλογο, το 1980-85 με 11άρι αήττητο το σχετικό ρεκόρ). Το «τριφύλλι» έχει να κερδίσει από τις 28 Οκτωβρίου 2017, 1-0 στη Λεωφόρο (με γκολ του Βιγιαφάνιες) ενώ στα τελευταία 10 clasico, χωρίς τους δύο μηδενισμούς, ουδέποτε έβαλε πάνω από ένα γκολ στον «αιώνιο». Με γηπεδούχους τους «ερυθρόλευκους» είναι 5-2-0 μετά τις 2 Μαρτίου 2014, όταν επικράτησε 3-0 στο Καραϊσκάκη.

Παρά τις απουσίες, ο Ολυμπιακός παραμένει μία, και παραπάνω, κλάση από τον Παναθηναϊκό και τη διαφορά θα κάνει το κέντρο: Μπουχαλάκης, Εμβιλά, Καμαρά από τη μια, Κουρμπέλης, Μαουρίσιο, Μολό από την άλλη.


Δημοσιεύτηκε στο Foxbet.gr στις 21/11/2020