Menu

31 χρόνια χωρίς διπλό, 33 ματς χωρίς νίκη

31 χρόνια χωρίς διπλό, 33 ματς χωρίς νίκη

Γιουβέντους – Αταλάντα, «Αλιάνζ Στέιντιουμ», Τορίνο. Χωρίς θεατές.

Φλέρταρε με την ήττα η Γιουβέντους, ήρθε εντέλει από τη Μίλαν την Τρίτη αλλά… ήταν ανώδυνη μιας και έχασε και η Λάτσιο και η διαφορά παρέμεινε στους 7 βαθμούς. Η Γιούβε είχε πάντως την κατοχή και τις καλύτερες ευκαιρίες στο ματς αλλά «έσβησε» στο τέλος. Εξέτισαν Ντε Λιχτ και Ντιμπάλα. Η Αταλάντα έφτασε τις εννέα συνεχόμενες νίκες με το 2-0 επί της Σαμπντόρια, αν μάλιστα νικήσει απόψε θα… ροκανίσει τη διαφορά στους 6 βαθμούς! Στα τελευταία δύο «έσφιξε» αμυντικά, έριξε το βάρος εκεί ο Τζιαμπέρο Γκασπερίνι μιας και, δύσκολα (σπανίως) ή εύκολα, γκολ μπαίνει. Επιστρέφει ο στόπερ Παλομίνο.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, η Γιουβέντους έχει 33 σερί ματς πρωταθλήματος (27-6-0) να ηττηθεί από την Αταλάντα! Ητοι, από τον Ιανουάριο το 2002 στο Μπέργκαμο, 2-1 τότε με τέρματα των Ρονάλντο Μπιάνκι και Ινάσιο Πιά για την ομάδα του Τζιοβάνι Βαβασόρι, είχε ανοίξει το σκορ για τη Γιούβε του Μαρτσέλο Λίπι ο Μαρσέλο Σαλαγέτα. Για… γνώστες, ο Πιά πέρασε για λίγο από τη Λάρισα το 2013-14, βασικός για τους «μπιανκονέρι» ήταν ο μετέπειτα «ερυθρόλευκος» Εντσο Μαρέσκα, μαζί με Τιράμ, Τζαμπρότα, Ντάβιντς, Νίκολα Αμορούζο και το νυν τεχνικό της Ιντερ, Αντόνιο Κόντε!

Στο, δε, Τορίνο για να βρει κάποιος την τελευταία νίκη της Αταλάντα (με παράδοση 39-15-4 για τη Γιούβε) πρέπει να ανατρέξει στον Νοέμβριο του… 1989, τότε 1-0 και με γκολ του Αργεντινού σταρ της εποχής (και του Μουντιάλ που ακολούθησε, στην Ιταλία), Κλαούδιο Κανίγια! Ο μακρυμάλλης και ο Σουηδός Στόμπεργκ ήταν τότε οι ξένοι των «μπεργκαμπάνσκι» ενώ η Γιούβε του Ντίνο Τζοφ είχε τον Πορτογάλο σταρ Ρουί Μπάρος. Εκτοτε, σε Serie A και Coppa Italia, 22-6-0, ως το περσινό 1-1 η Γιουβέντους μετρούσε δέκα σερί νίκες!

31 χρόνια χωρίς διπλό, 33 ματς χωρίς νίκη

Ο οποίος Κανίχια είχε σκοράρει στον ημιτελικό Ιταλίας – Αργεντινός στη Νάπολη για το Μουντιάλ του ’90, σε ένα γήπεδο που υποστήριζε… την «αλμπισελέστε» (λόγω Μαραντόνα), ισοφαρίζοντας στο 67’ με κεφαλιά. Και, νικώντας τον Βάλτερ Ζένγκα, του διέκοψε το επιτυχημένο σερί ανέπαφης εστίας που είχε φτάσει στα 517 λεπτά (ρεκόρ τότε σε τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου).


Δημοσιεύτηκε στο Foxbet.gr στις 11/7/2020