Menu

Αήττητος ως γηπεδούχος ο Ζοσέ ενάντια στην Αρσεναλ

Αήττητος ως γηπεδούχος ο Ζοσέ ενάντια στην Αρσεναλ

Τότεναμ – Αρσεναλ, «Τότεναμ Χότσπερ Στέιντιουμ», Λονδίνο, Premier League. Χωρίς θεατές. North London derby, με χρόνια αντιπαλότητα.

Δεν βλεπόταν εκ νέου η Τότεναμ την Πέμπτη με την Μπόρνμουθ, κυρίως δεν ήταν ξανά απειλητική μπροστά και κινδυνεύει άμεσα να μείνει εκτός Ευρώπης για τη νέα σεζόν, κάτι που κατά 90% θα ισχύσει αν δεν νικήσει στο σημερινό. Ο Ζοσέ Μουρίνιο ήδη πάντως μιλά για την επόμενη σεζόν, μην πιστεύοντας και ο ίδιος σε κάτι για φέτος ή απλά… θολώνει τα νερά ο master σε mind games. Εκ νέου τιμωρημένος ο Ντάιερ, ξανά έξω ο Ντέλε Αλι. Η Αρσεναλ… φρέναρε στο 1-1 με τη Λέστερ την Τρίτη δεχόμενη την ισοφάριση στο τέλος κι ενώ από το 75’ έπαιζε με παίκτη λιγότερο ελέω αποβολής του νεαρού φορ Ενκετιά. Πασχίζει για την Ευρώπη αλλά παραμένει ασταθής, πάντως επί ημερών Μικέλ Αρτέτα βελτιώθηκε μεσοεπιθετικά. Ξένο σώμα παραμένουν οι Οζίλ και Γκετουζί, πάγια εκτός Μαρτινέλι, Λένο, Τσέιμπερς.

Αναμετρώνται για 187η φορά σε επίσημο ματς, 58-51-77 σε όλα και 52-47-66 στο πρωτάθλημα. Μονάχα δύο νίκες στα τελευταία 11 για την Αρσεναλ και στις δύο έδρες (2-6-3). Με γηπεδούχο την Τότεναμ είναι 38-26-29 στο πρωτάθλημα, τελευταίο διπλό τον Μάρτη του 2014 με 1-0 (από γκολ του Τόμας Ροσίτσκι), το μοναδικό διπλό της Αρσεναλ επί των «σπερς» στα τελευταία 11 (με 6-5-1).

Για δέκατη φορά αντιμετωπίζει την Αρσεναλ ο Ζοσέ Μουρίνιο και μετρά 10-8-2 ενάντιά της και είναι αήττητος με 5-4-0 ως γηπεδούχος.