Menu

Τι κάνει ο ΠΑΟΚ μετά από ήττα με 2-0…

Τι κάνει ο ΠΑΟΚ μετά από ήττα με 2-0…

Ο ΠΑΟΚ έκανε τα (φαινομενικά ως αποδείχθηκε) εύκολα, δύσκολα μετά την ήττα με 2-0 στη Σόφια από τη Λέφσκι Σόφιας. Ένα σκορ, ήτοι με δύο γκολ διαφορά και δίχως να σκοράρεις, που ως και πρόπερσι ήταν σχεδόν απαγορευτικό για να τρέφεις ελπίδες πρόκρισης. Πλην όμως έχει καταργηθεί, εδώ και μια σεζόν, ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ, ήτοι αρκεί να νικήσεις με δύο γκολ διαφορά για να στείλεις τον αγώνα στην παράταση. Συνεπώς, πλέον τα όνειρα δεν απαγορεύονται..

Σε ολάκερη την παρουσία του στα Κύπελλα Ευρώπης, ο ΠΑΟΚ κλήθηκε να ανατρέψει επακριβώς αυτό το σκορ, τρεις φορές. Και απέτυχε σε ισάριθμες, κάθε φορά με διαφορετικό τρόπο.

  • Το 1981-82, στον 1ο γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων, ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 2-0 στη Φρανκφούρτη από την Αϊντραχτ με γκολ των Μπρούνο Πετσάι στο 11′ και Καρλ Χάιντζ Κέρμπελ στο 78′. Στον επαναληπτικό της Τούμπας οι Θεσσαλονικείς… ισοφάρισαν το σκορ του πρώτου αγώνα ενάντια στην ισχυρότατη, δυτικογερμανική τότε, ομάδα, με γκολ των Γιώργου Κωστίκου στο 36’ και στο 63’, στην παράταση δεν άλλαξε τίποτε και στα πέναλτι αστόχησε ο (άπειρος τότε) Χρήστος Δημόπουλος (4-5 στο σύνολο).

Τι κάνει ο ΠΑΟΚ μετά από ήττα με 2-0…

  • Το 1992-93 στον 1ο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ λύγισε με 2-0 από την Παρί Σεν Ζερμέν στην πόλη του φωτός, από ισάριθμα γκολ του Λιβεριανού σταρ της εποχής, Ζορζ Γουεά και, δη, με το σκορ διαμορφωμένο από το 24ο λεπτό ενώ στο 63’ είχε αποβληθεί ο Αλέξης Αλεξίου. Στη ρεβάνς ο αγώνας διεκόπη λόγω επεισοδίων στην ανάπαυλα και με την Παρί μπροστά με 2-0 με γκολ των Γουεά και Ζαν Λουκ Σασούς. Ο αγώνας κατακυρώθηκε «στα χαρτιά» με 3-0 υπέρ των Γάλλων και ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε με αποκλεισμό από την Ευρώπη, αρχικά διετή που στην έφεση έπεσε στον ένα χρόνο.
  • Το 1998-99 στον 2ο γύρο του UEFA Cup ο «δικέφαλος» του Βορρά ηττήθηκε με 2-0 στη Γλασκώβη από τη Ρέιντζερς (τα γκολ οι Αντρέι Καντσέλσκις και Ρόντνι Γουάλας) και στη ρεβάνς της Τούμπας η ομάδα του Όλεγκ Μπλαχίν έμεινε στο 0-0, έχοντας δοκάρι στο 81’ με τον Παντελή Καφέ.

Κοντολογίς, 0/3 για τον ΠΑΟΚ μετά από ήττα με 2-0. Κι αν το… απλώσει κανείς λίγο, ψάχνοντας ήττες εκτός έδρας, σε πρώτο αγώνα, με δύο γκολ διαφορά (μιας και δεν ισχύουν πια τα εκτός έδρας γκολ…), στη λίστα προστίθενται και τα ματς στα προκριματικά του Πρωταθλητριών, το 1985-86, με τη Βερόνα: ήττα 3-1 εκτός και 2-1 στη Θεσσαλονίκη.

Από την άλλη βέβαια, δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που ο «δικέφαλος» βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, ούτε ότι δεν έχει κατορθώσει να κάνει ανατροπές: το ’15 με τη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ, παλιότερα με τη Λεϊσόες και την Ουντινέζε, πέρυσι με την Μποχίμιανς…


Blog που δημοσιεύτηκε στη Fonbet.gr στις 27/7/2022