Menu

Φοβού την Κυβέλη…

Φοβού την Κυβέλη…

Προτελευταία στροφή στην Primera Division, απόψε, και την Κυριακή η τελευταία. Δεν έχουν κριθεί όλα, τα περισσότερα όμως θα φιξαριστούν απόψε. Κυριότερο που απασχολεί είναι… η φιέστα της Ρεάλ, η οποία με νίκη απόψε στη Μαδρίτη κατακτά το πρωτάθλημα και επιστρέφει στους τίτλους, φτάνοντας τα 34 πρωταθλήματα (έναντι 26 της… Uefaλόνα).

Τούτο πάντως που απασχολεί περισσότερο στην Ισπανία είναι… η Κυβέλη, το διάσημο και εμβληματικό άγαλμα στην Plaza De Cibeles. Η θέση της πλατείας είναι ιστορικά σημαντική καθώς αποτελούσε μέρος ενός άξονα που διαιρούσε τα αστικά τμήματα της πόλης και την περιοχή των παλατιών των μονάρχων κατά την περίοδο της αναγέννησης. Και, οι οπαδοί της Ρεάλ είθισται να γιορτάζουν τις μεγάλες επιτυχίες κρεμώντας σημαία της αγαπημένης τους ομάδας στο άγαλμα της Κυβέλης, ωστόσο η «Marca» με το χθεσινό της πρωτοσέλιδο, προειδοποίησε: φιέστα, σπίτι καλύτερα. Ο κορωνοϊός, δυστυχώς, είναι ακόμη εδώ…

Βαθμολογικά, ο τίτλος είναι της Ρεάλ, τετράδα επίσης τελειωμένη (εκτός κι αν η Σεβίλλη χάσει τη θέση από τη Βιγιαρεάλ – αλλά απίθανο). Για την 6η, μάχονται Χετάφε και Σοσιεδάδ και εκκρεμεί η 7η θέση που σε στέλνει στα προκριματικά του Europa (ενώ 5ος και 6ος πάνε απευθείας στους ομίλους).

Επί των αποψινών, για να βγει κάτι στοιχηματικά, η Αθλέτικ έχει το ευρωπαϊκό κίνητρο υποδεχόμενη στο Μπιλμπάο μια αποδεκατισμένη Λεγανές και ο άσος είναι λογικός.

Ενδιαφέρον έχει το μίνι μαδριλένικο ντερμπάκι Χετάφε – Ατλέτικο. Αφενός διότι η (αήττητη στα τελευταία 15 επίσημα με 9-6-0) Ατλέτι επικύρωσε ήδη τη συμμετοχή στο επόμενο Champions League και πλέον σκέφτεται… τη Λειψία. Αφετέρου διότι έχει 11 σερί νίκες επί της Χετάφε και είναι αήττητη στα τελευταία 16 (με 14-2-0): και στα 16 δε δέχθηκε γκολ! Ητοι από το 3-2 του Νοεμβρίου 2011 και, δη, με τη Χετάφε με δέκα από το 29’ ελέω αποβολής του Λόπο.

Αντίστοιχα, μονόπλευρο το κίνητρο και στο Σοσιεδάδ – Σεβίλλη. Οι Βάσκοι έκαναν άλμα με τη νίκη τη Δευτέρα στο «Θεράμικα» επί της Βιγιαρεάλ (2-1), στο καλύτερο παιχνίδι τους μετά την επανέναρξη, όπου ήταν απογοητευτικοί, ενώ οι «ρόχος»… τρέχουν αήττητο σερί 15 επίσημων αγώνων και έχουν να σκέφτονται, σε τρεις εβδομάδες, τη… Ρόμα και το Europa League.