Menu

Τελικός Κυπέλλου, μια γιορτή του ποδοσφχαχαχαχα

Τελικός Κυπέλλου, μια γιορτή του ποδοσφχαχαχαχα

Η ΕΠΟ και οι ελληνικές ομάδες κατόρθωσαν να κάνουν μπ@%ρδ$λο έναν αγώνα που διεξάγεται χωρίς κόσμο, διαφωνώντας για την έδρα διεξαγωγής του. Πάμε πάλι: ο τελικός Κυπέλλου, που θα διεξαγόταν κεκλεισμένων ελέω πανδημίας, εξελίχθηκε σε μπαλάκι του πινγκ πονγκ.

Μόνο στο Ελλάντα αυτά. Μόνο.

Το 2001, πολύ πριν από εποχές με το ζόρι κεκλεισμένων, τα δύο πέταλα της Νέας Φιλαδέλφειας έμειναν αδειανά επειδή Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ δεν συμφωνούσαν στην κατανομή των εισιτηρίων. Το 2003 στο ΠΑΟΚ – Αρης ο Βασίλης Γκαγκάτσης έκανε την απονομή μέσα στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας ενώ δίπλα του έπαιρνε πόζα ένας ημίγυμνος ΠΑΟΚτσής φορώντας πλαστικό, υπερμεγέθη φαλλό και σομπρέρο στο κεφάλι ενώ οι Αρειανοί είχαν βάλει φωτιά στα καθίσματα.

Δύο χρόνια μετά, το 2005 στην Πάτρα η τρομερή οργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας οδήγησε τους οπαδούς Ολυμπιακού και Αρη να συναντηθούν έξω και μέσα από την πόλη, αν και οι μεν έρχονται από την Κόρινθο και δε από το Μεσολόγγι – απόρροια τούτου, ξύλο παντού. Το 2006 ξανά στην επαρχία ο τελικός, στο Παγκρήτιο και οι οπαδοί της ΑΕΚ μετά τον τελικό με τον Ολυμπιακό λεηλατούν και προκαλούν ζημιές στο πλοίο «Ιεράπετρα» ενώ επιδόθηκαν (σύμφωνα με μαρτυρίες της εποχής) ως και σε διαγωνισμό… αυνανισμού – και στη Ραφήνα τους υποδέχθηκαν τα ΜΑΤ.

Το 2011 στο ΟΑΚΑ οι οπαδοί της ΑΕΚ, ενάντια στον Ατρόμητο, σχεδόν μπήκαν μέσα στο γήπεδο ενώ το ματς εξελισσόταν ενώ το 2013 η σφαγή της Τριπολιτσάς αναβίωσε από τη διαιτησία του Θανάση Γιάχο στο Ολυμπιακός – Αστέρας, «δεν έχει υπάρξει ξανά στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου τέτοια σκανδαλώδης μεταχείριση υπέρ μιας ομάδας από ρέφερι» γραφόταν την επόμενη μέρα.

Τελικός Κυπέλλου, μια γιορτή του ποδοσφχαχαχαχα

Το 2016, ο τελικός της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ διεξήχθη με μερικές δεκάδες θεατών αλλά και πάλι έλαβαν χώρα επεισόδια, το 2017 στο Πανθεσσσαλικό οι οπαδοί ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έδωσαν ραντεβού στην πεζογέφυρα και έπεσε το ξύλο της αρκούσας ενώ τα έκτροπα δεν έλειψαν ούτε από τους δύο επόμενους τελικούς -πάλι ΑΕΚ με ΠΑΟΚ.

Φέτος, το μόνο που είχε να κάνει η ΕΠΟ, μιας και ελέω πανδημίας δεν θα υπήρχαν φίλαθλοι, ήταν να ορίσει την έδρα του τελικού του Κυπέλλου. Προφανείς επιλογές ήταν το Περιστέρι και η Νέα Σμύρνη, γήπεδα εν χρήσει γήπεδα αλλά προτίμησε τη Ριζούπολη. Ο Ολυμπιακός αντέδρασε, η ΕΠΟ ποίησε τη νήσσαν, αίφνης η Περιφέρεια Αττικής (ναι, ο Γιώργος Πατούλης) θυμήθηκε ότι έχει λόγο, η ΕΛ.ΑΣ. ζήτησε να διεξαχθεί το ματς εκτός Αττικής (!), η ομοσπονδία αποφάσισε να το αναβάλλει βάζοντάς το για τέλη Αυγούστου, Ολυμπιακός και ΑΕΚ αλλάζουν επιστολές και η Cosmote TV, που καλύπτει τον αγώνα και έχει ήδη κλείσει εμπορικές συμφωνίες, ζήτησε να γίνει κανονικά την προσεχή Κυριακή 26/7 σε όποιο γήπεδο θέλουν, αλλά να γίνει, ειδάλλως θα κινηθεί δικαστικά.

Αθάνατο ελληνικό ποδόσφαιρο, αθάνατο… Τουλάχιστον στο δικό μου μυαλό μένουν άλλες εικόνες (π.χ.):

Τελικός Κυπέλλου, μια γιορτή του ποδοσφχαχαχαχα