Menu

Τράμπζονσπορ – Αλάνιασπορ. Ο πρωτόγνωρος τελικός και η κόντρα στο… ρεύμα

Τράμπζονσπορ – Αλάνιασπορ. Ο πρωτόγνωρος τελικός και η κόντρα στο… ρεύμα

Πρωτόγνωρη η σεζόν στη SuperLig, με την Μπασάκσεχιρ να κατακτά (επιτέλους…) το πρώτο της πρωτάθλημα, και ούσα μόλις η έκτη διαφορετική στην Τουρκία με τίτλο (!) ενώ το Κύπελλο διεκδικούν απόψε η Τράμπζονσπορ και η Αλάνιασπορ, σε έναν… περίεργο, σπάνιο τελικό βάσει ονομάτων, όχι όμως βάση της φετινής τους πορείας. Οι «μπορντομαβιλέρ» διεκδίκησαν το πρωτάθλημα αλλά… ξεφούσκωσαν στο άκουσμα της ευρωπαϊκής τους τιμωρίας (φάνηκε μετά το lockdown), η δε Αλάνια διεκδικεί το πρώτο της τρόπαιο κάνοντας μια υπέροχη χρονιά…

Η Τράμπζονσπορ έχει 8 τρόπαια, ούσα στην 3η θέση της λίστας πίσω από Γαλατασαράι (18) και Μπεσίκτας (9), την οποία θα… ισοφαρίσει σε τυχόν κατάκτηση. Και θα είναι ο 15ος τελικός για τους «μπορντομαβιλέρ» έχοντας 8/14 κατακτήσεις, ήτοι 57,14%, έσχατη εκ των οποίων το 2010 και έκτοτε, μια χαμένη, το 2013 (αμφότερες ενάντια στη Φενερμπαχτσέ). Για τη, δε, Αλάνιασπορ η στατιστική δεν είναι υπέρ των… πρωτάρηδων σε τελικούς καθώς μόλις το 22% των φιναλίστ τα κατάφερε στην… παρθενική του παρουσία.

Ο τελικός διεξάγεται στο αχανές, χωρητικότητας 75.145 θέσεων, «Ατατούρκ Ολιμπιάτ», ήτοι το… ΟΑΚΑ της Κωνσταντινούπολης, χωρίς την παρουσία κόσμου στις εξέδρες.

Η Τράμπζον συνεχίζει με υπηρεσιακό από την προηγούμενη εβδομάδα τον Αγγλο Εντι Νιούτον, που αποχωρεί μετά το αποψινό ενώ από βδομάδα θα κριθεί το ευρωπαϊκό της μέλλον από το CAS. Αν δικαιωθεί, θα παίξει στα προκριματικά του Champions League. Και παίζει πλήρης απόψε. Η Αλάνια τερμάτισε στην 5η θέση, στην καλύτερη σεζόν της ιστορία της, θα βγει στην Ευρώπη ούτως ή άλλως και διεκδικεί έναν ιστορικό, για τον σύλλογο, τίτλο που θα τη στείλει απευθείας στους ομίλους του Europa (ειδάλλως θα παίξει στον 3ο προκριματικό γύρο). Συν ότι από χθες ο (γνωστός μας) Ερόλ Μπουλούτ συμφώνησε ως τεχνικός της Φενέρμπαχτσε για τη νέα σεζόν, ανταμοιβή για τον ίδιο, φιλικό το «διαζύγιο» και θέλει πολύ να πάει στη… μεγάλη ως Κυπελλούχος. Και ακούγεται ότι ίσως πάρει τον… Μπακασέτα μαζί του (μακάρι, για τον διεθνή μας), ο τέως παίκτης της ΑΕΚ έχει εξελιχθεί φέτος σε… μανούλα στις ασίστ προς τον Ντεμπά Σισέ.

Στο 4-2-2 η συνολική τους παράδοση, όλα στο πρωτάθλημα και υπέρ της Αλάνια αλλά στα φετινά παραχώρησε 2-2 εντός και έχασε 1-0 στην Τραπεζούντα. Παίζουν κι αυτά τον ρόλο τους. Η Αλάνιασπορ είναι μια θεαματική ομάδα, έχει momentum αλλά η Τράμπζονσπορ είναι από τις… βαριές φανέλες στη γείτονα – αυτή κι αν παίζει ρόλο.


Δημοσιεύτηκε στο Foxbet.gr στις 29/7/2020