Menu

«Αιώνιοι» το ίδιο βράδυ, στην Ευρώπη

«Αιώνιοι» το ίδιο βράδυ, στην Ευρώπη

Αναμνήσεις… Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ίδιο βράδυ, στην Ευρώπη;

Θυμάμαι πρόχειρα το 1996, με Λέγκια και Φερεντσβάρος, τότε που και οι δύο αποκλείστηκαν πρόωρα (μεγάλο γλέντι του Μίετσελ στον Παναθηναϊκό).

Και μέσω Twitter στον λογαριασμό μου αρκετοί μου θυμίσατε πολλά χθες.

Σεπτέμβριος 1998, Παναθηναϊκός – Ντινάμο Κιέβου, ματς που έγινε στη Νέα Φιλαδέλφεια (λόγω Rolling Stones στο ΟΑΚΑ) με κεφαλιά Ερικ Μίκλαντ (!) και Πόρτο – Ολυμπιακός 2-2 με τρομερό Σίνισα Γκόγκιτς στο τέλος.

Έγινε ξανά λίγο αργότερα: Παναθηναϊκός – Αρσεναλ 1-3 στο ΟΑΚΑ (με τον ψυχάκια Ιγκόρ Σιμπνιέφσκι να σκοράρει) και Ντινάμο Ζάγκρεμπ – Ολυμπιακός 1-1 με γκολ Στέλιου Γιαννακόπουλου που χάρισε την πρόκριση.

Έχουν παίξει και Αύγουστο ίδια ημερομηνία: το 2008 και οι δύο για την είσοδο στους ομίλους του UCL: Ανόρθωση-Ολυμπιακός 3-0, Σπάρτα Πράγας – Παναθηναϊκός 1-2 (με γκολ Σιμάο μάλιστα!

Μήνα Αύγουστο, ημερολογιακά η τελευταία φορά ήταν το 2016 για τα play offs του Europa League: με Μπρόντμπι ο Παναθηναϊκός (1-1) με Αρούκα ο Ολυμπιακός (2-1 παράταση). Και η τελευταία φορά ως απόψε, 8 Δεκεμβρίου 2016, όμιλοι UEL: Παναθηναϊκός – Θέλτα 0-2 και ΑΠΟΕΛ – Ολυμπιακός 2-0.

Ίσως υπάρχουν κι άλλες τέτοιες βραδιές, αν θυμάστε…