Menu

Ενα “πάρτε μέτρα ΓΤΧΣ” για τον κορωνοϊό, αρκεί;

Ενα "πάρτε μέτρα ΓΤΧΣ" για τον κορωνοϊό, αρκεί;

Το Lockdown2 δεν θα είναι σαν το πρώτο. Δεν είναι καν 2ο κύμα τούτο, είναι μια ριζική αντεπίθεση του κορωνοϊού επειδή οι κυβερνήσεις, λένε, δεν αντέχουν οικονομικά ολική καραντίνα.

Και, επίσης, έχετε καταλάβει ότι σε 2-3 χρόνια θα ξεμπλέξουμε από όλο αυτό, έτσι;

Αφού, ως λένε, “δεν αντέχουν”, ποιο το νόημα της ύπαρξης, π.χ. της ΕΕ ή του ευρώ αν δεν μπορεί να στηρίξει τώρα, στα δύσκολα, τις οικονομίες. Αρκετοί εκτιμούν, όχι κραχ, αλλά πλήρη κατάρρευση της παγκόσμιας οικονομίας και ίσως, λέγω, η εποχή τύπου μπίτκοϊνς.

Εγώ, εσύ, η χώρα, η κυβέρνηση, η Ευρώπη, ο πλανήτης πρέπει επιτέλους να αποφασίσουμε: τι προέχει, η υγεία ή η οικονομία;

Διότι αν σώσουμε την οικονομία, πόσοι θα έχουν επιβιώσει για να τη… χαρούν; Στο τέλος όλοι θα κολλήσουμε Covid19 όσο λαμβάνουν ημίμετρα.

Και να σας πω και κάτι; Στην άκρη του μυαλού πάντα υπήρχε το “ρε, λες όντως να είναι μαλακία όλο αυτό;”.

Το τελευταίο 10ημερο, σε κύκλο γνωριμιών μου, μέτρησα έναν θάνατο (ηλικιωμένου) και 18 κρούσματα γνωστών, ένας είναι σε ΜΕΘ.

Πόσο πιο απλά να το πω…;

Ενα “πάρτε μέτρα ΓΤΧΣ” για τον κορωνοϊό αρκεί; Δεν αρκεί απλά, πρέπει. Αλλά πρέπει να κοιταχτούμε όλοι στον καθρέπτη για το τι κάνουμε για να προστατεύουμε, πρώτα εμάς και μετά τους γύρω μας.

Ας καραντινιαστούμε. Για καιρό. Αλλωστε το Lockdown2 δεν θα είναι σαν το πρώτο. Θα είναι επί… μακρόν (όχι Εμανουέλ) και θα είναι ανυπόφορο. Εντωμεταξύ, οι Γάλλοι κλείνουν τα πάντα πλην σχολείων. Αλλο τούτο πάλι.

Τέσπα. Ο κορωνοϊός δεν θα φύγει. Εμβόλια και φάρμακα δεν υπάρχουν. Κι ας λένε, ακόμη και πρωθυπουργοί. Ούτε την άνοιξη, ως γράφουν έγκυρα Μέσα του εξωτερικού.

Αρα. Αποδεχθείτε το και προσέξτε γαμώ τo στανιό σας.