Menu

Τους έδιωξαν ως Ελληνες, τους υποδέχθηκαν ως Τούρκους

Τους έδιωξαν ως Ελληνες, τους υποδέχθηκαν ως Τούρκους

Λίγο μετά το 1921, πάνω από 1,5 εκατ. Ελληνες έφυγαν από τη Μικρά Ασία επειδή προδόθηκαν από τον ίδιο τον ελληνικό λαό, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα που επέφερε την καταστροφή της Σμύρνης και το τέλος του ονείρου της «Μεγάλης Ελλάδας» των δύο ηπείρων και κάμποσων θαλασσών.

Άλλος για Χίο τράβηξε, άλλος για Μυτιλήνη, αρκετοί στην Αθήνα, πολλοί στη Θεσσαλονίκη. Όπου βρήκαν. Τους έδωσαν αντίσκηνα, τους φιλοξένησαν σε τρύπες και σπηλιές, μέχρι και στο Θέατρο Αθηνών, που κατεδαφίστηκε αργότερα επί Κοτζιά, έμεναν 150 οικογένειες.

Χιλιάδες, που γλίτωσαν από το μαχαίρι των Τούρκων του Κεμάλ, βρήκαν τον θάνατο από την πείνα και τις αρρώστιες στην Ελλάδα.

Τους έδιωξαν ως Ελληνες από την Τουρκία, και οι Ελληνες τους υποδέχθηκαν ως Τούρκους. That’s a fact και δεν αλλάζει.

Έναν αιώνα μετά, η διάσημη φιλοξενία των Ελλήνων ξαναχτυπά. Σε δεκάδες σχολεία στην ελληνική επικράτεια οι γονείς μαζεύουν υπογραφές για να μη βρεθούν οι κανακάρηδές τους στο ίδιο σχολείο με προσφυγόπουλα, από τη Συρία (αλλά κι άλλες χώρες). Έφυγαν ως πρόσφυγες, τους υποδέχονται ως εγκληματίες.

Και μιλάμε για ΠΑΙΔΙΑ. Παιδιά με μαυρισμένη ψυχή από όσα είδαν στην πατρίδα τους. Κι αντί η χώρα του «Ξένιου Δία», που θέλει να λέει ότι δίδαξε πολιτισμό τον κόσμο, να τους υποδεχθεί και να τους συμπεριφερθεί όπως αρμόζει (και όπως μόνο εμείς, γνωρίζαμε, κάποτε…), διαβάζεις ειδησούλες στα ψιλά για συλλόγους γονέων και κηδεμόνων.

Ναι, αυτοί θέλουν να λέγονται «γονείς και κηδεμόνες» και διδάσκουν στους απογόνους τους, το μίσος. Τη διαφορετικότητα. Κάπου πήρε το μάτι μου και κρούσματα μπούλινγκ εις βάρος ανήλικων μεταναστών σε σχολείο.

ΥΓ1. Δεν είναι γονείς. Είναι ακραίοι, ρατσιστές και φασίστες. Έχουν όλα τα χαρακτηριστικά αυτών. Προφανώς ψηφίζουν και ΧΑ.

Συνεχίζεται την προσεχή Κυριακή. Έχουμε παρελάσεις…

ΥΓ2. Ελληνες εισίν, ού μόνον τοις ρήμασιν, αλλά και τη γνώμη Ελληνίζοντες. Το ξεχάσαμε κι αυτό…

ΥΓ3. Το να έχεις μια θέση στο θέμα, δεν σημαίνει ότι a priori υπάγεσαι σε συγκεκριμένο κόμμα, στους φίλους μου τους Χίτες το λέω…