Menu

Mundostories #100 Τα ρεκόρ που απειλούνται στο φετινό Μουντιάλ

Mundostories #100 Τα ρεκόρ που απειλούνται στο φετινό Μουντιάλ

🏆 𝟏𝟎𝟏 𝚮𝚳𝚬𝚸𝚬𝚺 𝚪𝚰𝚨 𝚻𝚶 𝚳𝚶𝚼𝚴𝚻𝚰𝚨𝚲 𝟐𝟎𝟐𝟐 🇶🇦

✍️ 🅼🆄🅽🅳🅾🆂🆃🅾🆁🅸🅴🆂 ⏳

#Story No 100 👇 𝚻𝛂 𝛒𝛆𝛋𝛐𝛒 𝛑𝛐𝛖 𝛂𝛑𝛆𝛊𝛌𝛐𝛖𝛎𝛕𝛂𝛊 𝛔𝛕𝛐 𝛗𝛆𝛕𝛊𝛎𝛐 𝚳𝛐𝛖𝛎𝛕𝛊𝛂𝛌

Δεν είναι και λίγα τα ρεκόρ που κρατούν κάμποσα χρόνια, στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Και μερικά… απειλούνται ενόψει Κατάρ 2022.

123 – Η Αργεντινή κρατά την υψηλότερη επίδοση με 123 κίτρινες κάρτες ενώ η Βραζιλία έχει την αντίστοιχη στις κόκκινες με 11 (σ.σ. κι όμως, δεν έχει υ Ουρουγουάη την εν λόγω πρωτιά, είναι στις 9).

109 – Βραζιλία και Γερμανία έχουν δώσει από 109 αγώνες σε τελική φάση ενώ η Αργεντινή θα φτάσει σίγουρα τους 84 ξεπερνώντας την Ιταλία και θα περάσει στην 3η θέση.

27 – Τις περισσότερες ήττες σε τελική φάση έχει το Μεξικό με 27, επί συνόλου 57 αναμετρήσεων. Συν ότι έχει δεχθεί 98 γκολ, μονάχα η Γερμανία με 125 και η Βραζιλία με 105 έχουν μεγαλύτερο παθητικό τερμάτων.

20 – Μόνο 11 παίκτες έχουν φτάσει ή/και ξεπεράσει τους 20 αγώνες σε τελική φάση Μουντιάλ. Ο Λιονέλ Μέσι θέλει μια συμμετοχή για να μπει στο εν λόγω γκρουπ και ο Κριστιάνο Ρονάλντο τρεις ενώ ο Μέσι θα ξεπεράσει τον Ντιέγκο Μαραντόνα που είχε φτάσει τις 21.

10 – Ο Ντιντιέ Ντεσάν έχει κοουτσάρει τη Γαλλία σε 12 αγώνες Μουντιάλ, ουδείς άλλος εκ των 31 εκλεκτόρων στο Κατάρ έχει περισσότερους. Και με την επόμενη νίκη θα φτάσει τις 10, αριθμό που έφτασαν ή/και ξεπέρασαν μόνοι οι Χέλμουτ Σεν, Λουίς Φελίπε Σκολάρι, Μάριο Ζαγκάλο, Γιόακιμ Λεβ, Κάρλος Αλμπέρτο Παρέιρα και Οσκαρ Ταμπάρες.

4 – Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει σκοράρει σε τέσσερις διαφορετικές διοργανώσεις Μουντιάλ, κάτι που είχαν κάνει και ο Πελέ, ο Ούβε Ζέελερ και ο Μίροσλαβ Κλόζε. Αν σκοράρει και στο Κατάρ, περνά πρώτος στη λίστα…