Menu

Mundostories #101 Πρωταθλήτριες που… ούτε όμιλο δεν πέρασαν!

Mundostories #101 Πρωταθλήτριες που… ούτε όμιλο δεν πέρασαν!

🏆 𝟏𝟎𝟎 𝚮𝚳𝚬𝚸𝚬𝚺 𝚪𝚰𝚨 𝚻𝚶 𝚳𝚶𝚼𝚴𝚻𝚰𝚨𝚲 𝟐𝟎𝟐𝟐 🇶🇦

✍️ 🅼🆄🅽🅳🅾🆂🆃🅾🆁🅸🅴🆂 ⏳

#Story No 101 👇 𝚶𝛖𝛕𝛆 𝛐𝛍𝛊𝛌𝛐 𝛅𝛆𝛎 𝛑𝛆𝛒𝛂𝛔𝛂𝛎 ❗

Μια μικρή… κατάρα έχει αρχίσει να απλώνεται πάνω στις πρωταθλήτριες Κόσμου. Κάτι που συνέβη και στα τελευταία τρία Παγκόσμια Κύπελλα και, ποιος ξέρει, ίσως… χτυπήσει και τη Γαλλία στο Κατάρ.

Τι ενώνει λοιπόν την Ιταλία του 2010, την Ισπανία του 2014 και τη Γερμανία του 2018; Ότι, αν και κάτοχοι του τίτλου, δεν προκρίθηκαν καν από τον όμιλο! 

Ιταλία, 2010. Ο Μαρτσέλο Λίπι γκρεμίζει τον μύθο του, οι «ατζούρι» σκορπούν την απογοήτευση στη Νότια Αφρική. Στην πρεμιέρα τους μένουν στο 1-1 με την Παραγουάη ισοφαρίζοντας στο 63’ με τον Ντανιέλε ντε Ρόσι κι ενώ οι Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο και, μετά το 70’, Αντόνιο ντι Νατάλε είναι αποκομμένοι μπροστά. Ακολουθεί η ψυχρολουσία, νέο 1-1, αυτή τη φορά με τη Νέα Ζηλανδία, σκορ διαμορφωμένο από το 29’ και το πέναλτι του Βιντέντζο Ιακουίντα, παρά την αλλαγή συστήματος (σε 4-4-2!) οι Ιταλοί δεν βλέπονται. Υπάρχει όμως και ο αγώνας με τη Σλοβακία, πιθανώς και η ισοπαλία να αρκούσε αλλά ηττώνται με 3-2, μειώνοντας στο τέλος με Αντόνιο ντι Νατάλε και Φάμπιο Κουαλιαρέλα. Τέλος εποχής, τέλος και ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2006, Λίπι…

Ισπανία, 2014. Η μέχρι τότε πανίσχυρη «ρόχα» που είχε κατακτήσει και το Μουντιάλ του 2010 αλλά και το Euro του 2012, διασύρθηκε στα βραζιλιάνικα γήπεδα. Φάνηκε… με το καλημέρα άλλωστε και το αλήστου μνήμης 5-1 από την Ολλανδία, με την ομάδα του Βιθέντε ντελ Μπόσκε να εμφανίζεται απροετοίμαστη και ασύνδετη ενώ οι Αντρές Ινιέστα, Τσάμπι Αλόνσο και Ντιέγκο Κόστα ήταν… αλλού. Το τελικό «ράπισμα» ήρθε με την ήττα 2-0 από την εξαιρετική Χιλή των Αρτούρο Βιδάλ και Αλέξις Σάντσες και έκλεισε με ένα τυπικό 3-0 επί της Αυστραλίας, ούσα ήδη εκτός της νοκ άουτ φάσης. 

Γερμανία, 2018. Η ήττα με 1-0 στην πρεμιέρα της, στη Μόσχα, από το Μεξικό θεωρήθηκε μάλλον «λογική» βάση της μέτριας απόδοσης που είχε η ομάδα του Γιόακιμ Λεβ. Καμία ανησυχία. Το έδειξε άλλωστε και ενάντια στη μαχητική Σουηδία, επικράτησε με 2-1 με γκολ των Μάρκο Ρόις και Τόνι Κρόος και απέμενε το… εύκολο παιχνίδι με την αποκλεισμένη Νότια Κορέα. Κι όμως, έγινε το αδιανόητο: οι Ασιάτες όχι μόνο κράτησαν στο μηδέν τη Γερμανία αλλά σκόραραν δις στις καθυστερήσεις για το απίστευτο 2-0 και με τη «νατσιονάλμανσαφτ» να μένει εκτός, όχι απλά νοκ άουτ αλλά 8άδας, για μόλις δεύτερη φορά και πρώτη από το 1938!