Menu

O Σταμάτης Κόκοτας οδηγός! Και ήταν καλός…

O Σταμάτης Κόκοτας οδηγός! Και ήταν καλός…

Μια μέρα σαν κι αυτή, αναδείχθηκε καλύτερος νέος οδηγός όταν τερματίζει στην έκτη θέση της γενικής κατάταξης στο σιρκουί της Ρόδου οδηγώντας μία Jaguar ΕΤ.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια του αγώνα έχασε κάποια στιγμή τον έλεγχο της λευκής Jaguar και χτύπησε στις προστατευτικές αχυρόμπαλες που βρίσκονταν στο πλάι του δρόμου. Δεν τραυματίστηκε κανείς και ο αγώνας συνεχίστηκε κανονικά. Δεν τα παράτησε με την πρώτη ατυχία. Συνέχισε να παίρνει μέρος σε αγώνες ταχύτητας και κάποια στιγμή δικαιώθηκε, όταν κέρδισε το τρίωρο αγώνα στο Τατόι: «τα φαβορί πίσω, οι φαβορίτες μπροστά», έγραψαν την επόμενη ημέρα οι εφημερίδες.

Ω ναι, ο Σταμάτης Κόκοτας ήταν!

Στα χρόνια της νιότης και της καλλιτεχνικής του ακμής ήταν γνωστός για τη χαρισματική του φωνή, τις φαβορίτες, που ήταν κάτι σαν σήμα κατατεθέν και το ταλέντο του στην οδήγηση. Η αγάπη του τραγουδιστή για την οδήγηση και τα γρήγορα αυτοκίνητα ήταν πολύ γνωστή.

Την δεκαετία του ’60 ο Κόκοτας, εκτός από μεγάλες φαβορίτες, είχε και μεγάλους fans.  από αυτούς, ήταν και ο θρυλικός μεγιστάνας, Αριστοτέλης Ωνάσης.  Το 1972 ο Ωνάσης, για να ευχαριστήσει το pop ίνδαλμα της εποχής, του έδωσε μία ειδικά προσαρμοσμένη γι’ αυτόν Lamborghini Miura S, μοντέλο του 1969, ένα αυτοκίνητο μοναδικό.  Ο τραγουδιστής ενθουσιάστηκε, αλλά δεν πρόλαβε να ευχαριστηθεί το δώρο, καθώς το αυτοκίνητο έπαθε σοβαρή βλάβη και αναγκάστηκε να το ακινητοποιήσει στο γκαράζ του. Προφανώς γιατί στην Ελλάδα του ‘70 δεν υπήρχαν ανταλλακτικά για ένα τέτοιο αυτοκίνητο. Η Lamborghini έμεινε εκεί για πολλά χρόνια και το 2012 δημοπρατήθηκε….