Menu

Ποδοσφαιρικές, ευρωπαϊκές ιστορίες…

Ποδοσφαιρικές, ευρωπαϊκές ιστορίες…

Δεν έχουν τη λάμψη του Champions League, σύμφωνοι, όμως ετησίως το Europa μα κυρίως το Conference θα μας δίνει ωραίες ποδοσφαιρικές ιστορίες…

Όπως, ας πούμε ότι το Λίχτενσταϊν (Βαντούζ) και η Ελλάδα (Ολυμπιακός) έχουν ακριβώς τον ίδιο αριθμό ομάδων στους 24 ομίλους τριών διοργανώσεων!

Χθες οι όμιλοι του UCL έβγαλαν… λαβράκια: τη Λίβερπουλ ενάντια στη Ρέιντζερς (ενώ οι οπαδοί της τα έχουν τακιμιάσει με αυτούς της Σέλτικ), ναι τον Λεβαντόφσκι αντίπαλο της Μπάγερν και στη μέση την Ίντερ στον «όμιλο του θανάτου» και, ναι, επίσης άρον άρον τον Χάαλαντ με τη Σίτι απέναντι στην Ντόρτμουντ. Α! Και το Αϊντραχτ, Τότεναμ, Σπόρτινγκ και Μαρσέιγ που είναι επιπέδου… Europa.

Στο οποίο Europa μπήκαν εντέλει και η HJK Ελσίνκι και η Σέριφ, η πρωτάρα βέλγικη Ουνιόν Σαν Ζιλουά ενώ θα εμφανιστούν τρεις γαλλικές ομάδες (Ρεν, Μονακό, Ναντ)

Και στο οποίο Europa θα εμφανιστούν δύο κυπριακές ομάδες, η ΑΕΚ Λάρνακας και η Ομόνοια ενώ μια τρίτη, ο Απόλλωνας, πήγε σε αυτούς του Conference!

Όπου, στο Conference, μπήκαν άλλες δύο τούρκικες (συνολικά θα έχουν τέσσερις) και από ομάδες, ό,τι ψάχνεις το βρίσκεις. Από Γουέστ Χαμ ως Πιούνικ (παρθενική παρουσία των Αρμένιων σε ομίλους!), από Βιγιαρεάλ ως την -επίσης πρωτάρα- κοσοβάρικ Μπαλκάνι κι από τη Σλάβια Πράγας (α ρε Καμπετσή…) ως τη λετονική RFS, αρκτικόλεξο του Rīgas Futbola Skola.

Στη φωτό το γήπεδο, 900 θέσεων, της RFS αλλά δυστυχώς στην Ευρώπη παίζει στο «Νταούγκαβα», επίσης της Ρίγα.