Menu

ΟΦΗ – Παναθηναϊκός. Ο κακός του δαίμονας…

ΟΦΗ – Παναθηναϊκός. Ο κακός του δαίμονας…

Μπήκαν στη νέα σεζόν με εκ διαμέτρου αντίθετα αποτελέσματα και, στο αντάμωμά τους στο «Γεντί Κουλέ», ΟΦΗ και Παναθηναϊκός στοχεύουν στη νίκη για διαφορετικούς λόγους.

Ο ΟΦΗ ψάχνει τους πρώτους τους βαθμούς στη φετινή Super League, μετά την ήττα με 3-1 στο Περιστέρι από τον πιο ψυχωμένο Ατρόμητο. Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια άλλαξε σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ της εν συγκρίσει με πέρυσι και αρκετά αποκτήματα δεν έχουν ακόμη προσαρμοστεί. Αμφίβολος ο εξτρέμ Τσιλιανίδης, τραυματίας ο φορ Ντουρμισάι αλλά επιστρέφει ο εξτρέμ Καμάου.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με το… ελάχιστο, 1-0 του Ιωνικού στη Λεωφόρο, στη δική του φετινή πρεμιέρα στο πρωτάθλημα, με πέναλτι που κέρδισε ο Αντραζ Σπόραρ και εκτέλεσε εύστοχα ο Αϊτόρ. Πλήγμα αποτελεί ο τραυματισμός του Χόρντουρ Μάγκνουσον, καθώς παραμένει εκτός κι ο Μπαρτ Σένκεφελντ με αποτέλεσμα ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς να χρίσει βασικούς τους αναπληρωματικούς στόπερ των «πράσινων», Ζβόνιμιρ Σάρλια και Αχιλλέα Πούγγουρα. Ολοκληρώθηκε η απόκτηση του Βραζιλιάνου σταρ Μπερνάρντ αλλά προφανώς δεν θα κάνει ακόμη ντεμπούτο.

Στα της παράδοσης, οι Κρητικοί έχουν βάλει… δύσκολα στον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια, πέρυσι έγιναν η πρώτη, χρονικά, ομάδα που έφυγε αήττητη από το «Απόστολος Νικολαΐδης» (0-0, στις 31 Οκτωβρίου) και στα τελευταία 11 μεταξύ τους έχουν απολογισμό 5-4-2. Κι ακολούθησε, τον Φεβρουάριο, η επικράτησή τους με 3-2 στο Ηράκλειο.

Επιμέρους, στην Αθήνα, ο Παναθηναϊκός είναι μεν αήττητος στα τελευταία τρία, αλλά με δύο ισοπαλίες και είχαν προηγηθεί τρεις σερί νίκες του ΟΦΗ. Και να σκεφτεί κανείς ότι από το 1968 που έπαιξε για πρώτη φορά στη μεγάλη κατηγορία, ο ΟΦΗ έχει όλες κι όλες τέσσερις νίκες εκτός έδρας επί του «τριφυλλιού»! Μια το 1987, με εντυπωσιακό σκορ 5-2 μάλιστα, μια το 2014 και δύο το 2019.


Blog που δημοσιεύτηκε στη Fonbet.gr στις 26/8/2022