Menu

Η 5άρα στο ντεμπούτο του Ρεχάγκελ

Η 5άρα στο ντεμπούτο του Ρεχάγκελ

Με συντριβή είχε συνοδευτεί το ντεμπούτο του Ότο Ρεχάγκελ στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας, καθώς σαν σήμερα, το 2001, είχε ηττηθεί με 5-1 από την Φινλανδία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2002.

Λένε πως η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, αλλά στην περίπτωση του Ρεχάγκελ κάτι τέτοιο δεν ισχύει, όπως απέδειξε η ιστορία. Ο Γερμανός τεχνικός κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο στο παιχνίδι για την 9η αγωνιστική του 9ου ομίλου των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2002.

Ο Ρεχάγκελ είδε μία ομάδα χωρίς αρχή, μέση και τέλος να γίνεται σάκος του μποξ από τους Φινλανδούς, οι οποίοι φιλοδώρησαν με 5 γκολ την εστία του Ελευθερόπουλου, και αν ήταν πιο σοβαροί στις χαμένες φάσεις του πρώτου ημιχρόνου θα είχα σκοράρει ακόμα περισσότερα. Το 1-0 έγινε στο 14ο λεπτό με τον Φορσέλ, ενώ 8′ αργότερα ο Ριιχιλάχτι διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Στο 30′ ο Καραγκούνης με ένα φοβερό σουτ μείωσε σε 2-1 και έδωσε ελπίδες στην εθνική μας, η οποία φάνηκε να «ζωντανεύει» κατά κάποιο τρόπο. Η αμυντική προσέγγιση όμως της Ελλάδας ήταν τραγική και η… χαρά κράτησε για λίγο, καθώς στο 38ο λεπτό ο «δικός μας» Γιόνας Κόλκα (σ.σ. είχε μεταγραφεί εκείνο το καλοκαίρι στον Παναθηναϊκό) μας πλήγωσε κάνοντας το 3-1 με διαγώνιο σουτ έπειτα από μία από τις κλασσικές του κούρσες από τα αριστερά.

Το ημίχρονο έκλεισε στο 4-1, καθώς ο Φορσέλ πέτυχε το 2ο του προσωπικό τέρμα στο 44ο λεπτό και έσβησε όποια «γαλανόλευκη» ελπίδα υπήρχε. Το τελικό 5-1 διαμορφώθηκε από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λιτμάνεν στο 53′, στο οποίο υπέπεσε ο Ζήκος.

Πριν την έναρξη του αγώνα συνέβη σοβαρό επεισόδιο ανάμεσα στον Ρεχάγκελ και τον Γρηγόρη Γεωργάτο. Ο τότε ποδοσφαιριστής της Ίντερ είχε μιλήσει άσχημα για τον Γερμανό προπονητή, με τον τελευταίο να ενημερώνεται για τα λόγια του Γεωργάτου μετά τη λήξη του παιχνιδιού, όπου ουσιαστικά «τελείωσε» τον ποδοσφαιριστή από την Εθνική.

Εκείνο το παιχνίδι, λοιπόν, ήταν το τελευταίο για τον 29χρονο, τότε, διεθνή αριστερό μπακ, που έφτασε μέχρι τις 35 συμμετοχές με το εθνόσημο.