Menu

Το απόλυτο της Μπάγερν, η εκδίκηση της Ιντερ!

Το απόλυτο της Μπάγερν, η εκδίκηση της Ιντερ!

Στον αγωνιστικό χώρο του «Τζιουζέπε Μεάτσα» θα παραταχθούν, το βράδυ της Τετάρτης, 9 τρόπαια της διοργάνωσης και θα κοντραριστούν δύο από τις πιο «βαριές» φανέλες της γηραιάς ηπείρου.

Η Ιντερ υποδέχεται την Μπάγερν Μονάχου στον εναρκτήριο αγώνα τους στο φετινό Champions League. Οι «νερατζούρι» έφτασαν πέρυσι ως τα προημιτελικά, όπου αποκλείστηκαν από τη Λίβερπουλ ενώ έχουν ήδη δύο ήττες στη φετινή Serie A, έσχατη από τη Μίλαν στο σαββατιάτικο ντέρμπι με 3-2. Και ο «πολύς» Ρομέλου Λουκάκου εξακολουθεί να αναρρώνει από τραυματισμό. Οι, δε, Βαυαροί αποκλείστηκαν πέρυσι επίσης στα προημιτελικά, από τη Βιγιαρεάλ, με την ήττα στο «Θεράμικα» να είναι η πρώτη μετά από αήττητο σερί 22 αγώνων στη διοργάνωση (!), ενώ είχαν κάνει 6/6 νίκες στον όμιλο. Στην Bundesliga, μετά την εκρηκτική εκκίνηση, η Μπάγερν έφερε δύο σερί ισοπαλίες, έσχατη με την Ουνιόν (1-1), αν και απώλεσε καλές ευκαιρίες.

Άξια μνείας, η μεταξύ τους παράδοση. Συνολικά, σε επτά αγώνες, είναι μοιρασμένη έχοντας από τρεις νίκες και μια ισοπαλία. Ωστόσο, με γηπεδούχο την Ιντερ, η Μπάγερν μετρά τρεις νίκες σε ισάριθμες επισκέψεις στο Μιλάνο!

Τον Δεκέμβριο του 1988, για τον 3ο γύρο του UEFA Cup, οι Βαυαροί του Γιούπ Χάινκες νίκησαν με 3-1 με γκολ από Ρόναλντ Βόλφχαρτ, Κλάους Αουγκενταλερ και Γιούργκεν Βέγκμαν, εποχή μάλιστα που η Ιντερ του Τζιοβάνι Τραπατόνι έπαιζε ήδη με δύο top class (δυτικο)Γερμανούς, τον Αντρέας Μπρέμε και τον Λόταρ Ματέους και, λίγο αργότερα, προστέθηκε και ο Γιούργκεν Κλίνσμαν.

Τον Σεπτέμβριο του 2006, στους ομίλους του Champions League, η Μπάγερν αποχώρησε νικηφόρα με 2-0 από τη Λομβαρδία με σκόρερ τους Κλαούδιο Πισάρο και Λούκας Ποντόλσκι στο τελευταίο 10λεπτο ενώ είχαν ήδη αποβληθεί Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και Φάμπιο Γκρόσο από την ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Και, τον Φεβρουάριο του 2011, νίκησε στους «16» με 1-0 με γκολ του Μάριο Γκόμες στο 90’, σκορ που όμως δεν αρκούσε για την πρόκριση μιας και η Ιντερ έκανε την ανατροπή με 3-2 στο Μόναχο.

Βεβαίως, η Ιντερ έχει μια δυναμική… εκδικητική «απάντηση» στο εν λόγω βαυαρικό σερί: τον Μάιο του 2010 επέστρεψε στον θρόνο της Ευρώπης κατακτώντας το Champions League με 2-0 επί της Μπάγερν στον τελικό της Μαδρίτης, χάρη σε ισάριθμα γκολ του Ντιέγο Μιλίτο και έχοντας τον Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο.


Blog που δημοσιεύτηκε στη Fonbet.gr στις 7/9/2022