Menu

Ο Ολυμπιακός, η Φράιμπουργκ και τα… μοναδικά σερί!

Ο Ολυμπιακός, η Φράιμπουργκ και τα… μοναδικά σερί!

Για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν, Γερμανοί θα βρεθούν στον ευρωπαϊκό δρόμο του Ολυμπιακού. Ξανά σε όμιλο του Europa League: πέρυσι ήταν η (μετέπειτα νικήτρια του θεσμού) Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, φέτος η Φράιμπουργκ.

Μια Φράιμπουργκ που μετέχει στα Κύπελλα Ευρώπης για μόλις πέμπτη φορά στην ιστορία της και σε συνολικά οκτώ εκτός έδρας παιχνίδια, έχει απολογισμό 2-3-3. Οι νίκες της ήρθαν το 2001 επί της Σεν Γκάλεν (4-1) και το 2013 επί της Σλόβαν Λίμπερετς (2-1), συμπτωματικά ή όχι στα μόνα εκτός έδρας ευρωπαϊκά της παιχνίδια που σκόραρε (!).

Στον αγώνα του Καραϊσκάκη το βράδυ της Πέμπτης 15/9 ο πρωταθλητής Ελλάδος δεν καλείται απλά να ρεφάρει την ήττα της περασμένης εβδομάδας, στη Νάντη (και με γκολ στις καθυστερήσεις), μα και να επιστρέψει στις νίκες ύστερα από δέκα συνεχόμενες ευρωπαϊκές αναμετρήσεις (με απολογισμό 0-5-5). Σερί που κρατά από τις 25 Νοεμβρίου 2021 και το 1-0 επί της Φενέρμπαχτσε στον περσινό όμιλο, με γκολ του Τικίνιο στο 90’.

Στα της παράδοσης με γερμανικές ομάδες για τον Ολυμπιακό, άξια μνείας είναι η απουσία ισοπαλίας επί συνόλω 19 αναμετρήσεων! Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν σημειώσει 5 νίκες και γνωρίσει 14 ήττες, με γκολ 26-39. Επιμέρους ως γηπεδούχοι, ο απολογισμός είναι 4-0-6 ενώ συνολικά μετρούν, ανεξαρτήτως έδρας, εννέα συνεχόμενες ήττες: μία από την Ντόρτμουντ, δύο από Σάλκε και Αϊντραχτ και τέσσερις από την Μπάγερν. Έσχατη επικράτηση του Ολυμπιακού επί Γερμανών ήταν τον Οκτώβριο του 2011, με 3-1 επί της Ντόρτμουντ στο Καραϊσκάκη και γκολ των Χοσέ Χολέμπας, Ραφίκ Τζιμπούρ και Φρανσουά Μοντεστό για την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι για τους Βεστφαλούς του Γιούργκεν Κλοπ.


Blog που δημοσιεύτηκε στη Fonbet.gr στις 14/9/2022