Menu

Mundostories #137 Το Μουντιάλ των πέναλτι και… των αυτογκόλ

Mundostories #137 Το Μουντιάλ των πέναλτι και… των αυτογκόλ

🏆 𝟔𝟑 𝚮𝚳𝚬𝚸𝚬𝚺 𝚪𝚰𝚨 𝚻𝚶 𝚳𝚶𝚼𝚴𝚻𝚰𝚨𝚲 𝟐𝟎𝟐𝟐 🇶🇦

✍️ 🅼🆄🅽🅳🅾🆂🆃🅾🆁🅸🅴🆂 ⏳

#Story No 137 👇 𝚻𝛐 𝚳𝛐𝛖𝛎𝛕𝛊𝛂𝛌 𝛕𝛚𝛎 𝛑𝛆𝛎𝛂𝛌𝛕𝛊 𝛋𝛂𝛊… 𝛕𝛚𝛎 𝛂𝛖𝛕𝛐𝛄𝛋𝛐𝛌

25 Ιουνίου 2018, Σάρανσκ, Ρωσία. Το πέναλτι που κέρδισε ο Κριστιάνο Ρονάλντο κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης της Πορτογαλίας με το Ιράν ήταν το 19ο στο Μουντιάλ της Ρωσίας, αριθμός που αποτελούσε ρεκόρ στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων και, μάλιστα, πριν καν την έναρξη των νοκ άουτ αναμετρήσεων. Η εποχή του VAR ήταν γεγονός…

Ο τότε σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης έστησε τη μπάλα στην άσπρη βούλα στο 53ο λεπτό της αναμέτρησης, μετά από χρήση VAR, αλλά είδε τον τερματοφύλακα του Ιράν, Αλί Μπεναϊβάρντ, να αποκρούει. Ωστόσο, η… Βίβλος των ρεκόρ κατέγραψε το 19ο πέναλτι στα γήπεδα της Ρωσίας, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ που είχε σημειωθεί για τελευταία φορά με 18 το 2002 στα γήπεδα της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας.

Και το ρεκόρ γιγαντώθηκε στο ίδιο ματς: στο 93’με εύστοχο πέναλτι ο… δικός μαςε, Καρίμ Ανσαριφάρντ, ισοφάρισε για το Ιράν σε 1-1.

Εντέλει το Μουντιάλ της Ρωσίας έκλεισε με 29 πέναλτι, ρεκόρ ανεπανάληπτο καθώς τα προηγούμενα ήταν με 18 το 1990 στην Ιταλία (σε 52 αγώνες), το 1998 στη Γαλλία και το 2002 σε Ιαπωνία και Νότια Κορέα (αμφότερες οι διοργανώσεις με 64 αγώνες, όπως και του 2018). Από εκείνα τα 29 στο ρώσικο Μουντιάλ, βρήκαν δίχτα τα 22: τέσσερις αποκρούσεις, τρία άστοχα.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας έγραψε όμως ιστορία και με τα αυτογκόλ καθώς σημειώθηκαν 12! Ένας… μυθικός αριθμός καθώς το ρεκόρ κρατούσε η Γαλλία από το 1998 με 6 αυτογκόλ, επίσης σε 64 αγώνες. Από εκείνη την ντουζίνα των αυτογκόλ, δύο ήταν υπέρ της μετέπειτα νικήτριας του τουρνουά Γαλλίας (του Αυστραλού Αζίζ Μπέχιτς και του Κροάτη Μάριο Μάντζουκιτς στον τελικό).