Menu

Ερώτημα αν θα ρίξει την… αγαπημένη του

Ερώτημα αν θα ρίξει την… αγαπημένη του

Κουβέντα επί των προπονητών. Τυχεροί οι… συνάδελφοι που έγραφαν Serie A φέτος, μπορεί να τους βγήκε η… Παναγία καλοκαιριάτικα με τα απανωτά, μετά lockdown ματς, αλλά δεν είχαν να γράψουν 1.343 σενάρια για την τελευταία αγωνιστική, ως κάθε χρόνο: όλα είχαν τελειώσει, πλην της τρίτης ομάδας που θα υποβιβαστεί και θα ακολουθήσει τις Μπρέσια και ΣΠΑΛ στη Serie B.

Και, αγωνιστικά, θα είναι κρίμα και άδικο αυτή η Τζένοα να μην πέσει και να υποβιβαστεί η Λέτσε που έπαιξε καλή μπαλίτσα φέτος. Αφήστε, δε, που ο Ενρίκο Πρετσιόζι έχει αρχίσει να θυμίζει… Γιάννη Κομπότη: δεν πέφτει ποτέ. Όπως και πέρυσι, όταν σώθηκε με το 0-0 στη Φιορεντίνα, παίζοντας αποκρουστικά για την ισοπαλία, την ίδια ώρα που η Εμπολι άγγιζε την ισοφάριση στο Μιλάνο με την Ιντερ, ένα γκολ να έβρισκε θα έστελνε τους Γενοβέζους στη Serie B.

Απόψε λοιπόν η Τζένοα σώνεται αρκεί να φέρει ίδιο, ή φυσικά καλύτερο, αποτέλεσμα από ό,τι η Λέτσε. Και ποια υποδέχεται; Ή μάλλον… ποιον; Τη Βερόνα του Ιβαν Γιούριτς, ο οποίος ήταν παίκτης της (2006-10) και τρεις φορές προπονητής της τη διετία 20160-18! Και ο Γιούριτς με τον Πρετσιόζι μια χαρά σχέσεις φαίνεται ότι έχουν.

Στον… χορό οι οπαδοί της Βερόνα, με πανό στην τελευταία προπόνηση της ομάδας, άκρως ειρωνικό: ”Πάμε στη Γένοβα για να πέσουμε με αξιοπρέπεια!”΄βάζοντάς τα με τον πρόεδρο Μαουρίτσιο Σέτι, που έλεγε στην αρχή της σεζόν ακριβώς αυτή την ατάκα, και η Βερόνα… σώθηκε από τα Χριστούγεννα. Την εν λόγω ατάκα είχε πει στον Γιούριτς ο Σέτι! Πάντως οι τιφόζι δεν πήραν θέση για το αποψινό…

Πώς θα γίνει το… μαγείρεμα, ουδείς γνωρίζει φυσικά. Ισως να μη χρειαστεί καν να εκτεθούν αν η Λέτσε δε νικήσει την Πάρμα. Αλλά δεν είναι για να μπλέκεις…