Menu

Σαχτάρ Ντόνετσκ – Βόλφσμπουργκ. Μόνο ισοπαλίες εντός με Γερμανούς από… το 1980

Σαχτάρ Ντόνετσκ – Βόλφσμπουργκ. Μόνο ισοπαλίες εντός με Γερμανούς από… το 1980

Η Σαχτάρ Ντόνετσκ υποδέχεται τη Βόλφσμπουργκ στο Κίεβο, και όχι στο Χάρκοβο όπου αγωνίζεται τα τελευταία χρόνια με… προίκα το υπέρ της 2-1 του πρώτου αγώνα. Ωστόσο οι «λύκοι» δεν έχουν ήττα στις τελευταίες εννέα ευρωπαϊκές τους εξορμήσεις, με 5-4-0, μόνο Φιορεντίνα και Λάτσιο έχουν κάνει μεγαλύτερα αντίστοιχα σερί στη διοργάνωση (με 11άρι αήττητο).

Στα της παράδοσης, η Σαχτάρ αποκλείστηκε πέρυσι από την Αϊντραχτ στους «16», προηγουμένως (πάντα στο Europa) έκανε δύο προκρίσεις, σε νοκ άουτ, επί της Σάλκε την τελευταία 15ετία και, παλιότερα, μια πρόκριση επί της Ντινάμο Βερολίνου το ’76 και έναν αποκλεισμό από την Αϊντραχτ, ξανά, το ’80. Εντυπωσιακό είναι πάντως ότι η Σαχτάρ δεν έχει νικήσει, ως γηπεδούχος, γερμανική ομάδα από εκείνο το 1-0 επί της Αϊντραχτ τον Σεπτέμβριο του 1980 με πέναλτι του Σταρούκιν, αλλά δεν έχει ηττηθεί κιόλας από τον Αύγουστο του 2001 και το 2-0 από την Ντόρτμουντ για τα προκριματικά του Champions League, από γκολ των Λαρς Ρίκεν και Σάντεϊ Ολίσε. Εκτοτε; Επτά ματς, όλα ισόπαλα υποδεχόμενη Γερμανούς, είτε σε όμιλο είτε νοκ άουτ! Η Βόλφσμπουργκ έπαιξε ξανά με Ουκρανούς στην περσινή σεζόν, σημειώνοντας δύο νίκες (3-1 και 1-0) επί της Ολεξάντρια στους ομίλους του Europa.

Το πρόβλημα,  είναι πως η Βόλφσμπουργκ έχει διαθέσιμους μόλις 13-14 παίκτες από την πρώτη ομάδα, συν μερικούς πιτσιρικάδες, αφού λείπουν οι μπακ Στέφεν, Εμπαμπού, Οτάβιο, Βίλιαν, ο χαφ Καμάτσο και ο φορ Καραμοκό. Συν ότι η Σαχτάρ τελείωσε το δικό της πρωτάθλημα τρεις εβδομάδες αργότερα από τους Γερμανούς.


Δημοσιεύτηκε στο Foxbet.gr στις 5/8/2020