Menu

Σεβίλλη – Ρόμα. Την κατέστρεψε ο Μόντσι…

Σεβίλλη – Ρόμα. Την κατέστρεψε ο Μόντσι…

Σεβίλλη και Ρόμα αναμετρώνται σε ματς… μια κι έξω, στη «MSV Αρένα» του Ντούισμπουργκ και με κεντρικό πρόσωπο τον… Μόντσι. Νυν αθλητικός διευθυντής του ισπανικού συλλόγου, έχοντας δουλέψει στους «τζιαλορόσι», ήθελε ν’ ανοίξει η γη να τον καταπιεί στο άκουσμα της κλήρωσης αλλά, εντέλει, ελέω κορωνοϊού, απέφυγε την επιστροφή στο «Ολίμπικο», όπου θεωρείται ο κύριος υπεύθυνος των δεινών των «τζιαλορόσι» εδώ και μια διετία. Οντας ο ισχυρός ανήρ της Σεβίλλης επί σχεδόν 30 χρόνια και έχοντας γίνει γνωστός ως ο μετρ του «αγοράζω φτηνά, πουλάω ακριβά».

Ωστόσο στη Ρόμα απέτυχε, έχοντας αρχικώς κάνει το… έγκλημα να αφήσει εκτός διοικητικού πόστου τον Φραντσέσκο Τότι. Δαπάνησε σχεδόν 300 εκατ. ευρώ σε τρεις σεζόν για 21 μεταγραφές, τα έσοδα ήταν πολύ λίγα, ακόμη και ο Μοχάμεντ Σαλάχ… ξεπωλήθηκε έναντι 40 εκατ. ευρώ (και τώρα αξίζει 300).

«Τζιαλορόσι» και «ρόχος» ανταμώνουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε ευρωπαϊκό παιχνίδι. Οι Ρωμαίοι έχουν 11-5-18 ενάντια σε ισπανούς, οι Ανδαλουσιάνοι 5-2-4 ενάντια σε Ιταλούς. Πάντως στα τελευταία επτά ενάντια σε Ισπανούς, η Ρόμα έκανε μονάχα μια νίκη… αλλά τι νίκη: 3-0 την Μπαρτσελόνα τον Απρίλιο του ’18 στον επαναληπτικό με την Μπαρτσελόνα, έχοντας ηττηθεί με 4-1 στη Βαρκελώνη! Στο ενσταντανέ το μόνο καλό που έκανε στην καριέρα του ο Κώστας Μανωλάς: απέκλεισε την Μπάρτσα…

Σχεδόν πλήρης η Σεβίλλη, χωρίς τον κομβικό χαφ Βερετού (τιμωρημένος) και τον πολύτιμο στόπερ Σμόλινγκ (γύρισε από δανεισμό στη Γιουνάιτεντ), τον μπακ Τζαπακόστα (γύρισε στην Τσέλσι) η Ρόμα.

Αήττητη επί 17 σερί επίσημα ματς (9-8-0) η Σεβίλλη, σερί που κρατά από τις 9 Φεβρουαρίου, εξ ου και φαβοριτίζεται.


Δημοσιεύτηκε στο Foxbet.gr στις 6/8/2020