Menu

Γουλβς – Ολυμπιακός. Η ιστορία, η ευκαιρία, το momentum και η παράδοση

Γουλβς – Ολυμπιακός. Η ιστορία, η ευκαιρία, το momentum και η παράδοση

Ραντεβού με την ιστορία έχει ο Ολυμπιακός που, κακά τα ψέματα, έχει μια χρυσή ευκαιρία να βρεθεί σε προημιτελικό για τρίτη φορά στην ιστορία του, μετά τους αποκλεισμούς από την Ατλέτικο το ’93 στο Κυπελλούχων κι από τη Γιουβέντους το ’99 στο Champions League (επειδή… φυσούσε). Αντίθετα η Γουλβς, στη μόλις όγδοη σεζόν της στα Κύπελλα Ευρώπης, διεκδικεί παρουσία σε προημιτελικό για τέταρτη φορά! Τρομερό…

Το 680 ήταν στα προημιτελικά του Πρωταθλητριών κι αποκλείστηκε από την Μπαρσελόνα, το ’61 έφτας ως τα ημιτελικά του Κυπελλούχων για να μείνει εκτός από τη Ρέιντζερς, το ’72 έπαιξε στους διπλούς τελικούς του UEFA απέναντι στην Τότεναμ (1-2 και 1-1) και φέτος οδεύει για την 8άδα έχοντας δώσει ήδη 15 ευρωπαϊκά ματς, αφού ξεκίνησε να παίζει από τον 2ο προκριματικό γύρο! Στο 11-2-2 ο φετινός της ευρωαπολογισμός, ηττήθηκε μονάχα στο «Μόλινιου» από την Μπράγκα, στον όμιλο, κι από την Εσπανιόλ με 3-2 στη Βαρκελώνη αλλά είχε επιβληθεί με 3-2 στο πρώτο.

Σημαντικό επίσης ο Ολυμπιακός επί αγγλικού εδάφους μετρά 2-1-3, μάλιστα δεν είχε… διπλό ως και το 2015 οπότε και νίκησε 3-2 την Αρσεναλ, επιτυχία που επανέλαβε και φέτος με 1-0 (και προκρίθηκε με 2-1 στην παράταση).

Γουλβς – Ολυμπιακός. Η ιστορία, η ευκαιρία, το momentum και η παράδοση

Η Γουλβς έμεινε εκτός Ευρώπης για του… χρόνου, σε δύο μήνες δηλαδή, ελέω Τσέλσι και μάλιστα δις: επειδή ηττήθηκε στο «Στάμφορντ Μπριτζ» στο τέλος της σεζόν και επειδή οι «μπλε» δεν πήραν το Κύπελλο: κατέληξε, όπως και η ευρωπαϊκή θέση, στην Αρσεναλ. Αν, βέβαια, πάρουν το Europa League φέτος, μπαίνουν απευθείας στους ομίλους του Champions League! Καλό;

Σημαντικό και ότι Νούνο Σάντο και Πέδρο Μαρτίνς… συναντιούνται για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια κι ένα ματς της Πόρτο με την Γκιμαράες (3-0), στην οποία Γκιμαράες συνυπήρξαν ποδοσφαιρικά το 1994-95. Πρώτος στην Ελλάδα ήρθε πάντως ο… Σάντο, ως προπονητής τερματοφυλάκων στον Παναθηναϊκό επί ημερών Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Πλήρεις οι «λύκοι», δίλημμα αν κατεβούν απόψε με 3-5-2 ή 3-4-3, κομβικές οι δύο ελλείψεις του Ολυμπιακού, Σα και Σεμέδο. Ειδικά του Σεμέδο, my view, αν και όντας τιμωρημένος ο Μαρτίνς γνωρίζει εδώ και καιρό την απουσία του. Με Σισέ και Μπα στα στόπερ απόψε οι πρωταθλητές.

Στοιχηματικά, ό,τι επιχειρήματα κι αν γράψω για τον άσο ή το Χ2… δίκιο θα έχω. Άκρη δε βγαίνει εύκολα. Πλην όμως το τελείωμα της Γουλβς στη σεζόν ήταν μέτριο, ευλόγως δεν είναι στο 100% παίζοντας σερί από τον Ιούλιο του ’19 και παρά τη διακοπή ελέω της πανδημίας. Φάνηκε στα τελευταία. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός έχει momentum. Αρα, funbetιά στο διπλό του Ολυμπιακού και, πιο safe, όσο γίνεται, να μπουν περισσότερα γκολ στο β’ ημίχρονο, στατιστικό που… άρεσε και σε αμφότερες στις εγχώριες, φετινές υποχρεώσεις τους.


Δημοσιεύτηκε στο Foxbet.gr στις 6/8/2020