Menu

Κύπρος – Ελλάδα. Για το 5/5 στον όμιλο και το 6/6 επί των Κυπρίων

Κύπρος – Ελλάδα. Για το 5/5 στον όμιλο και το 6/6 επί των Κυπρίων

Ένα μοναδικό 12ήμερο έζησαν οι φίλοι της Εθνικής τον Ιούνιο, καθώς η ομάδα πανηγύρισες τέσσερις διαδοχικές νίκες στο UEFA Nations League, οι οποίες της εξασφάλισαν την πρώτη θέση στον 2ο όμιλο της League C και την άνοδο κατά μία κατηγορία από τη νέα διοργάνωση. Ειρήσθω εν παρόδω η Ελλάδα είχε να τερματίσει πρώτη σε όμιλο από τα προκριματικά του Euro 2012, ωστόσο πρώτη φορά το καταφέρνει με δύο ακόμα παιχνίδια να απομένουν.

Συν ότι είχε σχεδόν έξι χρόνια να κάνει τέσσερις διαδοχικές νίκες, από το 2016 όταν το σερί είχε σταματήσει στα πέντε ενώ και στα τέσσερα κράτησε ανέπαφη την εστία της. Ως είχε γίνει και στα τελευταία τέσσερα της προηγούμενης διοργάνωσης, κάτι που σημαίνει ότι η Ελλάδα συμπλήρωσε οκτώ διαδοχικούς αγώνες δίχως να δεχθεί γκολ, όλα με τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο κάτω από τα δοκάρια.

Προτελευταίο, χρονικά, ήταν το παιχνίδι με την Κύπρο στον Βόλο, με την Εθνική να επικρατεί με 3-0 με γκολ των Μπακασέτα, Παυλίδη και Λημνιού και ταξίδεψε στη Λάρνακα για τον αγώνα που διεξάγεται στην «ΑΕΚ Αρένα – Γεώργιος Καραπατάκης» με στόχο να συνεχίσει το σερί αλλά και το αήττητο των δέκα αγώνων.

Στα της παράδοσης, Ελλάδα και Κύπρος θα βρεθούν αντίπαλοι για 29η φορά αλλά μόλις για έκτη σε επίσημη διοργάνωση. Οι στενοί δεσμοί των δύο χωρών δημιούργησαν αρκετές φιλικές αναμετρήσεις, 23 συνολικά, όπου η Ελλάδα έχει 18 νίκες, η Κύπρος 3 και 6 αγώνες ήταν ισόπαλοι.

Όσο για τα επίσημα;

Στα προκριματικά του Euro 1988 η Ελλάδα είχε επικρατήσει 4-2 στη Λευκωσία (13’ Αντωνίου, 48’ Παπαϊωάννου, 74’ Μπατσινίλας, 84’ Αναστόπουλος οι σκόρερ ενώ ο Μήνου απέκρουσε πέναλτι του Σαββίδη) και 3-1 στο ΟΑΚΑ (54’ Αναστόπουλος, 63’ Μπονόβας, 66’ Αναστόπουλος). Στα προκριματικά του Μουντιάλ 2018 είχε επιβληθεί με 2-0 στο Καραϊσκάκη (12’ Μήτρογλου, 42’ Μάνταλος) και 2-1 στο ΓΣΠ (24’ Μήτρογλου, 26’ Τζιόλης).

Συν, μαζί με το 3-0 του α’ γύρου, η Ελλάδα αριθμεί μόνο νίκες (5/5) επί των Κυπρίων!


Blog που δημοσιεύτηκε στη Fonbet.gr στις 23/9/2022