Menu

Mundostories #143 Τα ρεκόρ που κυνηγάει ο Μέσι στο Κατάρ

Mundostories #143 Τα ρεκόρ που κυνηγάει ο Μέσι στο Κατάρ

🏆 𝟓𝟕 𝚮𝚳𝚬𝚸𝚬𝚺 𝚪𝚰𝚨 𝚻𝚶 𝚳𝚶𝚼𝚴𝚻𝚰𝚨𝚲 𝟐𝟎𝟐𝟐 🇶🇦

✍️ 🅼🆄🅽🅳🅾🆂🆃🅾🆁🅸🅴🆂 ⏳

#Story No 143 👇 𝚻𝛂 𝛒𝛆𝛋𝛐𝛒 𝛑𝛐𝛖 𝛋𝛖𝛎𝛈𝛄𝛂𝛆𝛊 𝛐 𝚳𝛆𝛔𝛊 𝛔𝛕𝛐 𝚱𝛂𝛕𝛂𝛒

O Λιονέλ Μέσι θα πάει με την εθνική Αργεντινής στο Κατάρ για να παίξει στο πέμπτο Παγκόσμιο Κύπελλο της καριέρας του έχοντας την πιθανότητα να σπάσει κάποια ρεκόρ και να ισοφαρίσει μερικά άλλα.

Το ρεκόρ αναμένεται να σημειωθεί στις 22 Νοεμβρίου, στον πρώτο αγώνα του 3ου ομίλου με τη Σαουδική Αραβία, όπου ο Λίο θα μετάσχει για πέμπτη φορά σε τελική φάση Μουντιάλ, ξεπερνώντας τις τέσσερις των Χαβιέ Μασεράνο και Ντιέγο Αρμάντο Μαραντόνα.

Έπειτα, ότι μπορεί να γίνει ο Αργεντινός με τους περισσότερους αγώνες σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Μέσι έχει παίξει 19 ματς, με 12 νίκες, 3 ισοπαλίες και 4 ήττες, και βρίσκεται κοντά στο να ξεπεράσει τα 21 παιχνίδια του Μαραντόνα και τα 20 του Μασεράνο. Αν παίξει και στα τρία παιχνίδια της φάσης των ομίλων με Σαουδική Αραβία, Μεξικό και Πολωνία, ο Μέσι θα φτάσει τα 22 παιχνίδια με τη φανέλα της «αλμπισελέστε» στη μεγαλύτερη διεθνή ποδοσφαιρική διοργάνωση στον κόσμο.

Το τρίτο ρεκόρ που καλείται να σπάσει είναι να γίνει ο παίκτης με τα περισσότερα παιχνίδια σε τελικές φάσεις στην ιστορία του Μουντιάλ, ξεπερνώντας τον Γερμανό Λόταρ Ματέους που έχει 25 παιχνίδια, 6 περισσότερα από τον Αργεντινό.

Τέταρτο, αυτή καθαυτή η 5η συμμετοχή του Μέσι στα τελικά Μουντιάλ, με την οποία θα… ισοφαρίσει τον Λόταρ Ματέους, τον Ιταλό τερματοφύλακα, Τζανλουίτζι Μπουφόν, και τους Μεξικανούς Ραφαέλ Μάρκες και Αντόνιο Καρμπαχάλ. Ίδιο αριθμό θα… πιάσουν ο Πορτογάλος Κριστιάνο Ρονάλντο και οι Μεξικανοί Γκιγέρμο Οτσόα και Αντρές Γκουαρδάδο.

Το πέμπτο και τελευταίο ρεκόρ που «κυνηγάει» ο Λιονέλ Μέσι είναι το πιο… περίπλοκο, αφού θα πρέπει να σημειώσει 10 γκολ στο Κατάρ για να «πιάσει» τον Μίροσλαβ Κλόζε (16 γκολ) στην πρώτη θέση των σκόρερ στην ιστορία των τελικών φάσεων του Μουντιάλ. Πίσω από τον Γερμανό βρίσκονται ο Βραζιλιάνος Ρονάλντο και ο Δυτικογερμανός Γκερντ Μίλερ με 14 γκολ. Σε αυτή τη λίστα, κορυφαίος Αργεντινός είναι ο Γκαμπριέλ Μπατιστούτα, ο οποίος έχει 10 γκολ, 4 περισσότερα από τον Μέσι που έχει 6.