Menu

Ιντερ, 18 χρόνια μετά

Ιντερ, 18 χρόνια μετά

Final-8 λοιπόν, day 2 καθώς απόψε συμπληρώνεται το καρέ των ημιτελικών του Europa League. Η Ιντερ περιμένει Σαχτάρ ή Βασιλεία, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είτε τη Γουλβς είτε τη Σεβίλλη.

Η οποία Ιντερ είναι στην 4άδα διοργάνωσης για πρώτη φορά από το 2010 (Μπαρτσελόνα, Μουρίνιο, τελικός με Μπάγερν κλπ.) και στα ημιτελικά της συγκεκριμένης διοργάνωσης για πρώτη φορά από το 2002, παρακαλώ. Τότε στα προημιτελικά είχε αποκλείσει τη Βαλένθια, πρώην ομάδα του τότε τεχνικού της, Εκτορ Ραούλ Κούπερ, παρά το 1-1 στο Μιλάνο και με την αποβολή του Κίλι Γκονζάλες στο 55’ για τους Λεβαντίνους του Ράφα Μπενίτεθ, με σκόρερ τους Ματεράτσι (50’) και Ρουφέτε (68’) ενώ στο «Μεστάγια» πέρασε με 1-0 με τέρμα του Νίκολα Βέντολα.

Στα ημιτελικά όμως, έπεσε πάνω στην εξαιρετική, τότε, Φέγενορντ, η οποία αποχώρησε θριαμβεύτρια από το «Τζιουζέπε Μεάτσα» με 1-0 χάρη σε αυτογκόλ του Ιβάν Κόρδοβα ενώ στο «Ντε Κάιπ» έφεραν 2-2, παρά την άρον άρον επάνοδο του Ρονάλντο από τραυματισμό.

Οι «ρότερνταμερς» του Μπερτ φαν Μάαρβαϊκ έπαιζαν με Μπόσφελτ, Εμερτον, Παάουβε, Καλού μα, κυρίως, με τριπλέτα φωτιά μπροστά: Πιερ φαν Χόιντονκ, Ρόμπιν φαν Πέρσι, Γιον νταλ Τόμασον! Ο Πιερ φαν Χόιντονκ, κατά Μανώλη Μαυρομάτη ονομαζόταν Πιερ Φαν Χόι Ντο Ονκ (χεχε).

Και στον τελικό, στο Ρότερνταμ (ονειρεμένη σύμπτωση για τη Φέγενορντ) έπαιξε με την Ντόρτμουντ και πήρε το τρόπαιο με 3-2 με δύο γκολ του φαν Χόιντονκ κι ένα του Τόμασον, είχαν σκοράρει οι Μάρσιο Αμορόσο και Γιαν Κόλερ για τους Βεστφαλούς του Ματίας Σάμερ.

Άλλες εποχές, και μια Φέγενορντ πανίσχυρη, τότε… Και στον αποκλεισμό του Ρότερνταμ ο Ρονάλντο φόρεσε, για τελευταία φορά, τη νερατζούρο φανέλα σε ευρωπαϊκό ματς, προτού πάρει μεταγραφή στη Ρεάλ Μαδρίτης.