Menu

Η Λειψία στην 4άδα με ρεκόρ…

Η Λειψία στην 4άδα με ρεκόρ…

«Ποια Λειψία;» έβλεπα χθες σε αρκετές αναρτήσεις. Διότι, εντέλει, κακώς συχνά αναλωνόμαστε στον χαμένο και ξεχνάμε τον νικητή.

Κατ’ εξαίρεση όμως, μιας και η Ατλέτικο με… πόνεσε τον Μάρτιο, μια σωστή πάσα του Αντριαν ήταν η ιστορία τότε με την Ατλέτι, για τη Λίβερπουλ. Αλλά και πάλι, κακά τα ψέματα, δίκαια είχε περάσει, έστω και με τύχη.

Όταν όμως είσαι η Ατλέτικο, και παίζεις με τη… σταχτοπούτα ονόματι Λειψία, οφείλεις να είσαι η κυρίαρχη στο γήπεδο και όχι η παθητική, ως συχνά είδαμε χθες. Και, με ποια παίζεις; Με την ομάδα που πούλησε (Βέρνερ, Τσέλσι) τον αρχισκόρερ της πριν το Final 8 του Champions League. Με μια πρωτάρα. Όμως, όχι.

Οι Γερμανοί πέρασαν δίκαια. Κι αν ο Τζιαμπέρο Γκασπερίνι είχε λίγο ακόμη… κουκούτσι μυαλό με την Παρί, στον ημιτελικό του Champions League θα αναμετρούνταν η Λειψία με την Αταλάντα. Ξαναδιαβάστε το, για να το καταλάβετε…

Παρένθεση: δεν είναι σύμπτωση. Είναι το Champions League της νέας εποχής. Όταν μπαίνουν απευθείας στους ομίλους, πλέον, και η 4η από την Ιταλία ή τη Γερμανία ή την Ισπανία, θα τα βλέπουμε αυτά. Συχνά. Και, κακό δεν είναι. Κάθε άλλο. Μπαφιάσαμε με τις ίδιες κάθε σεζόν..

Επί των στατιστικών…

  • Η Λειψία έγινε η… νεότερη ομάδα που έφτασε στα ημιτελικά της διοργάνωσης: ιδρύθηκε το 2009, το ρεκόρ κρατούσε ο Ερυθρός Αστέρας (1945, ημιτελικά το 1957, είχε αποκλειστεί από τη Φιορεντίνα).
  • Θα αντιμετωπίζει την Παρί στον ημιτελικό, ήτοι τέταρτη φορά θα παίξει με Γάλλους στην Ευρώπη και μετέχει από το 2017-18, μόλις (Μονακό, Μαρσέιγ και Λιόν οι άλλες).
  • Ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν έγινε ο νεότερος προπονητής που μπήκε στα ημιτελικά του Champions League: 33 ετών και 22 ημερών, ξεπέρασε τον Ντιντιέ Ντεμπάν (35 ετών και 7 ημερών το 2004 με τη Μονακό). Απλά να σημειωθεί ότι είναι… νεότερος από παίκτες όπως ο Μέσι, ο Ρονάλντο, ο Ράμος κλπ.!
  • Ο Ντιέγο Σιμεόνε αποκλείστηκε στο Champions League για πρώτη φορά από ομάδα που… δεν έχει τον Κριστιάνο Ρονάλντο (χεχε).

Και, καταπληκτικό, το γράφημα με το πρώτο γκολ της Λειψίας. Οι παίκτες της άλλαξαν 18 πάσες προτού πετύχει το γκολ ο Ολμο στο 51’, η μπάλα πέρασε κι από τους δέκα παίκτες πλην του κίπερ. Τελικά το Red Bull δίνει όντως… φτερά!