Menu

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός. Η παράδοση και οι.. απόντες Ελληνες σκόρερ

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός. Η παράδοση και οι.. απόντες Ελληνες σκόρερ

Ντέρμπι ονομάτων, ντέρμπι βορρά – νότου μα και πρόωρο ντέρμπι κορυφής στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο σπουδαιότερο παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής της Super League. Ο «δικέφαλος του Βορρά» προέρχεται από την… ψυχρολουσία, στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο (1-1). Οι «πράσινοι» ολοκλήρωσαν μια εντυπωσιακή εκκίνηση στη σεζόν, μέχρι και τη διακοπή, με 5/5 νίκες χάρη στο χατ-τρικ του Αΐτορ στο 3-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα στη Λεωφόρο.

Είναι η πρώτη τους συνάντηση μετά τις 21 Μαΐου και τον τελικό Κυπέλλου στη Λεωφόρο, όπου η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε επιβληθεί με 2-0. Και είναι αντίστοιχα η πρώτη στην Τούμπα λίγα 24ωρα πριν από τον εν λόγω τελικό, όπου η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου είχε επικρατήσει με 2-0 τερματίζοντας το αήττητο του ΠΑΟ στα περσινά play offs. Και όχι μόνο, καθώς ο ΠΑΟΚ με την εν λόγω επικράτηση κατόρθωσε να αποφύγει νέο αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία του, όντας ως τότε επί 11 σερί επίσημα παιχνίδι χωρίς νίκη.

Στα της παράδοσης στο πρωτάθλημα, έχουν ισορροπημένα αποτελέσματα εσχάτως: στα τελευταία δέκα ο απολογισμός είναι 4-3-3 για τον ΠΑΟΚ, ανεξαρτήτως έδρας.

Στη, δε, Τούμπα ο ΠΑΟΚ είναι αήττητος από τον Παναθηναϊκό εδώ και πέντε χρόνια, με πέντε νίκες και τρεις ισοπαλίες σε αυτό το διάστημα. Το «τριφύλλι» νίκησε για τελευταία φορά εκεί στις 31 Μαΐου 2017, με 3-2 στην τελευταία αγωνιστική των τότε play offs, με γκολ του Γκιγέρμο Μολίνς στο 93’.

Ενδιαφέρον έχει και ότι έκτοτε, για τους «πράσινους», σκόραραν στην Τούμπα μόνο ξένοι: Κλωναρίδης, Λουντ, Ζαχίντ, Μακέντα, Αΐτορ και Παλάσιος. Ο τελευταίος Ελληνας «πράσινος» σκόρερ στην Τούμπα ήταν στις 25 Οκτωβρίου 2015 ο Νίκος Καρέλης, που… εξαργύρωσε το πέναλτι που κέρδισε ο συνονόματος και συντοπίτης του Νίκος Μαρινάκης και μείωσε σε 3-1. Όχι πως ο ΠΑΟΚ… πάει πίσω και πολύ στο εν λόγω στατιστικό καθώς ξένοι σημείωσαν και τα δέκα τελευταία του γκολ στην υποδοχή του Παναθηναϊκού, με τελευταίο Ελληνα σκόρερ του στις 29 Οκτωβρίου 2018 τον Δημήτρη Λημνιό.


Blog που δημοσιεύτηκε στη Fonbet.gr στις 30/9/2022