Menu

ΟΦΗ – ΠΑΣ Γιάννινα. Η ποδοσφαιρική βεντέτα

ΟΦΗ - ΠΑΣ Γιάννινα. Η ποδοσφαιρική βεντέτα

Αν ψάχνετε για ποδοσφαιρική… βεντέτα, υπάρχει μία εν Ελλάδι. Η κόντρα Ιωαννίνων – Ηρακλείου είναι σπάνια και «γεννήθηκε» πριν από σχεδόν 20 χρόνια και τα μπαράζ παραμονής στην Α’ Εθνική το 2001. Τότε κλήθηκαν να κοντραριστούν σε τρεις αγώνες, με τους Κρητικούς να έχουν μεν πλεονέκτημα έδρας (η σωτηρία ήταν στις δύο νίκες, λες και έπαιζαν… μπάσκετ) αλλά να παίζουν, ελέω τιμωρίας, στη Ρόδο, μετά τα επεισόδια στο ματς με την Παναχαϊκή.

Εκεί έκαναν το 1-0 στη σειρά (με 1-0 και γκολ του Ρόλαντ Γκόμες) και στους «Ζωσιμάδες» ο ΠΑΣ Γιάννινα επιβλήθηκε με 2-0 (με γκολ από Κορμαρή και Αριάν Μπελά) με τους οπαδούς του να τη βγάζουν… νυχτιάτικα έξω από το ξενοδοχείο όπου διέμεναν οι Κρητικοί.

Το τρίτο ματς στο «σμαραγδένιο νησί» θα έκρινε τα πάντα. Ο ΟΦΗ επικράτησε με 2-0 και σώθηκε, με γκολ από Γκόμες και Μάουρο), ο «Άγιαξ της Ηπείρου» αλλά τα εκτεταμένα επεισόδια στη Ρόδο «πυροδότησαν» ένα φιτίλι που όχι μόνο άναψε την κόντρα μεταξύ των δυο σωματείων αλλά στο διάβα του θα «έκαιγε» και τις σχέσεις των δύο πόλεων. Οπαδός του ΠΑΣ έχασε το μάτι του από σπασμένο μπουκάλι, ο Κώστας Κιάσσος έκανε χειρονομία προς τους οπαδούς του ΠΑΣ και ο Μάουρο ντα Σίλβα έκανε το δεύτερο που άφησε για να τον θυμόμαστε εν Ελλάδι: έπιασε επιδεικτικά τα γεννητικά του όργανα. Το πρώτο ήταν το γκολ στο Αρσεναλ – Παναθηναϊκός 2-1… και με κεφαλιά, μάλιστα, αν και βραχύσωμος.

Στα της συνολικής παράδοσης, είναι 15-12-12 αλλά, επιμέρους, στο Ηράκλειο, 13-4-3 με τελευταία νίκη του ΠΑΣ το 2012, αφού το 2015 ήταν χωρίς αγώνα. Και η προηγούμενη ήταν το 1977, στη μάλιστα πρώτη τους συνάντηση στη μεγάλη κατηγορία και με τεχνικό του ΟΦΗ τον Νίκο Αλέφαντο.

ΟΦΗ - ΠΑΣ Γιάννινα. Η ποδοσφαιρική βεντέτα

Συγκάτοικοι στην 8η θέση, σήμερα. Ο ΟΦΗ με το 4-1 στον Βόλο γύρισε στις νίκες μετά από έξι αγωνιστικές αλλά στο Ηράκλειο έχει να νικήσει από τον… Μάρτιο και το ματς με τη Λαμία, έκτοτε 0-5-4. Ο ΠΑΣ προηγήθηκε για έβδομη φορά στο φετινό πρωτάθλημα στο σκορ (!) αλλά για τρίτη φορά έχασε με ανατροπή και για πέμπτη δεν νίκησε…


Δημοσιεύτηκε στο Foxbet.gr στις 29/11/2020