Menu

36 εκτελεσμένα πέναλτι!

36 εκτελεσμένα πέναλτι!

9 Οκτωβρίου 1985. Υστερα από 36 εκτελεσμένα πέναλτι (ακατάρριπτο ρεκόρ για το Κύπελλο Ελλάδας) ο ΠΑΟΚ απέκλεισε την Αναγέννηση Γιαννιτσών με 16-15, ύστερα από το 1-1 στα 120 λεπτά.

Ο πρωταθλητής και φιναλίστ Κυπέλλου της περιόδου 1984-1985, αντιμετώπισε σαν σήμερα την Αναγέννηση Γιαννιτσών στην Κρύα Βρύση, για τον α’ γύρο της διοργάνωσης. Ο «δικέφαλος» παρατάχτηκε πλήρης σε εκείνο το παιχνίδι, αλλά οι παίκτες του Βάλτερ Σκότσικ υποτίμησαν την Αναγέννηση (αγωνιζόταν στη Γ’ Εθνική) και παραλίγο να το πληρώσουν γράφοντας μια κατάμαυρη σελίδα στην ιστορία του συλλόγου. Ήταν όλοι τους τραγικοί με εξαίρεση τον Βασίλη Βασιλάκο που μάταια προσπαθούσε να ξυπνήσει τους συμπαίκτες του.

Οι γηπεδούχοι πήραν κεφάλι στο σκορ στο 39′ με πλασέ του Πένου μετά από σέντρα του Ρώνη και στην επανάληψη είχαν 2-3 πολύ καλές ευκαιρίες για να κάνουν το 2-0 και να τελειώσουν την πρόκριση. Για τον ΠΑΟΚ ισοφάρισε ο Καρασαββίδης στο 70′ αξιοποιώντας μπαλιά του Σκαρτάδου. Η κανονική διάρκεια του παιχνιδιού τελείωσε 1-1, το σκορ στην παράταση δεν άλλαξε και έτσι η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι.

Εκεί σχεδόν ότι πήγαινε μέσα… έγραφε! Είχε αρχίσει να νυχτώνει για τα καλά, όταν το 35ο πέναλτι που εκτέλεσε ο Δημητριάδης το απέκρουσε με τα πόδια ο τερζής, ενώ στο αμέσως επόμενο σκόραρε ο Βασιλάκος χαρίζοντας την πρόκριση στον ΠΑΟΚ.

Ο Βασιλάκος μάλιστα είχε χάσει το πρώτο πέναλτι του ΠΑΟΚ στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι, ενώ ο Τερζής έπιασε το 5ο χτύπημα της Αναγέννησης που το εκτέλεσε ο Καλαϊτζίδης!