Menu

Νέο σύστημα διεξαγωγής στο Μουντιάλ!

Νέο σύστημα διεξαγωγής στο Μουντιάλ!

Λίγο πριν ξεκινήσει το Μουντιάλ του 2022, η FIFA αλλάζει εκ νέου τον τρόπο διεξαγωγής… του 2026! Από εκεί που είχαν αποφασίσει να στείλουν 48 ομάδες και 32 εξ αυτών να δώσουν ένα ματς, νοκ άουτ, πριν τους ομίλους, εντέλει ανέκρουσαν πρύμναν. Ήταν η δεύτερη ιδέα, η πρώτη ήταν να έχει 16 ομίλους των 3 ομάδων έκαστος και να περνάει μία.

Οι χώρες παραμένουν 48 στο τουρνουά που θα συνδιοργανώσουν ΗΠΑ, Καναδάς και Μεξικό αλλά πλέον εξετάζεται το σχήμα με 12 ομίλους των 4 ομάδων, με την πρόκριση να λαμβάνουν απευθείας οι δύο πρώτοι (συνολικά 24) συν τις 8 καλύτερες τρίτες ομάδες. Άρα φάση των 32, μετά των 16 και ούτω καθεξής.

Με αυτόν τον τρόπο, το 2026, οι αγώνες για τις ομάδες που θα φτάσουν στον τελικό της διοργάνωσης θα αυξηθούν από επτά σε οκτώ. Όχι μόνο στο Μουντιάλ όμως, καθώς ορισμένες καινοτομίες σχεδιάζονται επίσης για το EURO.

Συγκεκριμένα, τα προκριματικά για το ευρωπαϊκό τουρνουά πρόκειται να αλλάξουν. Από το 2028 δεν θα υπάρχουν πλέον 10 όμιλοι αλλά 13 (των 4 και 5 ομάδων), για να αποφευχθούν οι πάρα πολλοί «άνισοι» αγώνες.

Φυσικά, δεν θα υπάρχουν πλέον μόνο οι δύο πρώτοι που θα προκρίνονται, αλλά το σύστημα ακόμη μελετάται…