Menu

Ουρουγουάη – Πορτογαλία. Σύγκρουση δύο κόσμων στο Σότσι

Ουρουγουάη – Πορτογαλία. Σύγκρουση δύο κόσμων στο Σότσι

Ουρουγουάη – Πορτογαλία στο «Φιστ» του Σότσι, γήπεδο που έχει φέρει… 3/4 over μέχρι στιγμής, με ρέφερι τον Μεξικανό Σέζαρ Αρτούρο Ράμος, τον απατεώνα που ήταν στο Βραζιλία – Ελβετία και δεν ακύρωσε την ισοφάριση (χεχε). Δεν έχουν συναντηθεί ποτέ ξανά σε Μουντιάλ.

Στους «16», ήτοι από το 1986, η Πορτογαλία έχει 50% επιτυχία: το 2006 απέκλεισε την Ολλανδία (1-0) τερματίζοντας στην 4η θέση εντέλει, και το 2010 αποκλείστηκε από την Ισπανία. Η δε Ουρουγουάη έχει μόλις 1/4 επιτυχίες μιας και η μόνη της πρόκριση ήταν το 2010 με 2-1 επί της Νότιας Κορέας, τερματίζοντας εντέλει στην 4η θέση. Αποκλείστηκε το 1986 από την Αργεντινή (1-0), το 1990 από την Ιταλία (2-0) και το 2014 από την Κολομβία.

Ουρουγουάη – Πορτογαλία. Σύγκρουση δύο κόσμων στο Σότσι

Η Ουρουγουάη έγινε μόλις η πέμπτη ομάδα στην ιστορία του Μουντιάλ που έκανε 3/3 νίκες στον όμιλο δίχως να δεχθεί γκολ, όχι ότι είχε πέσει εντέλει και σε πολύ δύσκολο όμιλο αλλά έχει τη σημασία του. Με την Αίγυπτο και τη Σαουδική Αραβία δυσκολεύτηκε αλλά, εξίσου σημαντικό, δεν κινδύνεψε, με τη Ρωσία έφτασε άνετα στο 3-0 ούσα για μια ώρα με παίκτη παραπάνω. Οι διάολοι μπροστά, Καβάνι και Σουάρες, εγγυώνται για γκολ ωστόσο δεν έχει αποκλείσει ευρωπαϊκή ομάδα σε νοκ άουτ φάση Μουντιάλ από το 1970 και το 1-0 επί της ΕΣΣΔ με γκολ του Εσπαράγο στο 117’ της παράτασης του προημιτελικού.

Η Πορτογαλία απώλεσε την πρωτιά στο γκρουπ επειδή δέχθηκε γκολ από το Ιράν στο τέλος, σε ένα ακόμη παιχνίδι που κινδύνεψε, όπως και με το Μαρόκο, η καλύτερή της εμφάνιση ήταν στο εναρκτήριο με 3-3 με την Ισπανία, όπου αμυντικά έμπαζε. Εκπληκτικό ότι επί ημερών Φερνάντο Σάντος έχει απολογισμό 20-11-1 στα 90λεπτα και μόνη ήττα στα προκριματικά από την Ελβετία, ματς όπου έλειπε ο Κριστιάνο Ρονάλντο.


Δημοσιεύτηκε στο Bet-hoven.net στις 30/6/2018