Menu

Mundostories #175 Καλτιές στο Μουντιάλ. Το ντου ενός πρίγκιπα…

Mundostories #175 Καλτιές στο Μουντιάλ. Το ντου ενός πρίγκιπα…

🏆 𝟐𝟓 𝚮𝚳𝚬𝚸𝚬𝚺 𝚪𝚰𝚨 𝚻𝚶 𝚳𝚶𝚼𝚴𝚻𝚰𝚨𝚲 𝟐𝟎𝟐𝟐 🇶🇦

✍️ 🅼🆄🅽🅳🅾🆂🆃🅾🆁🅸🅴🆂 ⏳

#Story No 175 👇 𝚱𝛂𝛌𝛕𝛊𝛆ς 𝛔𝛕𝛐 𝚳𝛐𝛖𝛎𝛕𝛊𝛂𝛌. 𝚻𝛐 𝛎𝛕𝛐𝛖 𝛆𝛎𝛐ς 𝛑𝛒𝛊𝛄𝛋𝛊𝛑𝛂…

Το Μουντιάλ του 1982 στα γήπεδα της Ισπανίας ήταν… εντελώς ευρωπαϊκό, καθώς όλες οι ομάδες που έφτασαν στην τετράδα ήταν από τη γηραιά ήπειρο. Κάτι που δεν φαντάζει και τόσο περίεργο, δεδομένου ότι οι 14 από τις 24 ομάδες που συμμετείχαν, ήταν ευρωπαϊκές.

Ωστόσο, η συμμετοχή που κατάφερε να… κλέψει την παράσταση, όχι για αγωνιστικούς λόγους, ήταν αυτή του Κουβέιτ. Στη μοναδική της παρουσία σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, η μικρή χώρα του Περσικού Κόλπου πέρασε στην ιστορία ως η μόνη που κατάφερε να μην κατακυρωθεί εναντίον της γκολ, έπειτα από «ντου» αξιωματούχου της στον αγωνιστικό χώρο.

Το Κουβέιτ είχε αρχίσει σχετικά καλά την πορεία του σε εκείνο το Μουντιάλ, όταν σε έναν δύσκολο όμιλο με Αγγλία, Γαλλία και Τσεχοσλοβακία, κατάφερε στο ντεμπούτο του να αποσπάσει ισοπαλία (1-1) με αντίπαλο την τελευταία. Στο ματς με τους «μπλε» πήγαινε με… φόρα για ακόμη μια καλή εμφάνιση, ωστόσο οι προσδοκίες διαψεύστηκαν νωρίς, καθώς οι παίκτες του Μισέλ Ινταλγκό προηγούνταν ήδη από το 48ο λεπτό με 3-0.

Στο 75’ η ομάδα του πολύπειρου Βραζιλιάνου Κάρλος Αλμπέρτο Παρέιρα κατάφερε να μειώσει, αλλά οι Γάλλοι αποδείχθηκαν πολύ σκληροί για… τα δόντια του. Έτσι, με το σκορ στο 3-1 ο Αλέν Ζιρές έκανε το 4-1. Αυτό προκάλεσε την έκρηξη του σεΐχη Φαχάντ Αλ Αχμάντ αλ Σαμπάχ, επικεφαλής της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της χώρας, ο οποίος έκανε «ντου» στο γήπεδο για να… πείσει τον ουκρανικής καταγωγής Σοβιετικό ρέφερι, Μίροσλαβ Στούπαρ να ακυρώσει το τέρμα.

Έξαλλος ο Αλ Σαμπάχ, έκανε «ντου» στον αγωνιστικό χώρο, διαμαρτυρόμενος ότι το γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει, αφού είχε ακουστεί σφύριγμα από την εξέδρα, με αποτέλεσμα οι παίκτες του Κουβέιτ να σταματήσουν να παίζουν, καθώς πίστεψαν ότι το σφύριγμα ήταν του διαιτητή. Προς έκπληξη όλων, πράγματι το γκολ ακυρώθηκε (και χωρίς χρήση VAR…) και το γκολ έγινε… ελεύθερο λάκτισμα!

Ωστόσο, οι Γάλλοι ήταν αποφασισμένοι να φύγουν με 4-1 σκορ από το γήπεδο της Βαγιαδολίδ και τα κατάφεραν στο 89’ με τον Μαξίμ Μποσί.

Η προσπάθεια του Κουβέιτ στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας ολοκληρώθηκε με ήττα (1-0) από τους Άγγλους την τελευταία αγωνιστική και φυσικά με την τελευταία θέση του ομίλου. Πάντως, κατάφεραν να μείνουν στην ιστορία του Μουντιάλ, έστω και για τους λάθος λόγους…