Menu

Stat attack: ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

Stat attack: ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

ΑΕΚ εναντίον ΠΑΟΚ. Το κλασικό ντέρμπι των «δικεφάλων», Νότου και Βορρά, ανάμεσα σε δύο συλλόγους με μικρασιατικές καταβολές.

Η ΑΕΚ, με τον Λιβάι Γκαρσία να φτάνει τα 4 γκολ στα ισάριθμα τελευταία ματς πρωταθλήματος, επικράτησε με 2-0 στη Λιβαδειά του Λεβαδειακού. Έφτασε έτσι τις έξι σερί νίκες στα επίσημα (η μια στο Κύπελλο) και μετρά 2/2 νίκες στο νέο της γήπεδο.

Ο ΠΑΟΚ «γκρέμισε» ό,τι είχε χτίσει (momentum, ψυχολογία κλπ.) με τη νίκη επί του Ολυμπιακού, μένοντας στο 2-2 στην Τούμπα με τον αποδεκατισμένο Αστέρα Τρίπολης, ισοφαρίζοντας στο 97’. Η επιτυχία του στο Καραϊσκάκη είναι και η μόνη του στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές ωστόσο εκτός έδρας έχει να ηττηθεί από τις αρχές Μαΐου και το 1-0 από τον ΠΑΣ στους «Ζωσιμάδες» (έκτοτε 1-5-0).

Στα μεταξύ τους, ο ΠΑΟΚ έμεινε αήττητος την περσινή σεζόν και στα έξι παιχνίδια που αντιμετώπισε την ΑΕΚ (3-3-0), σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Συνολικά, ο «δικέφαλος του Βορρά» παραμένει αήττητος ενάντια σε αυτόν… του Νότου στα τελευταία 13 επίσημα (7-6-0), εκ των οποίων 9 στο πρωτάθλημα (5-4-0). Η τελευταία νίκη της «Ένωσης» σημειώθηκε στην Τούμπα, Ιούλιο του 2020 με 2-0 και η αντίστοιχη τελευταία της νίκη ως γηπεδούχος τον Νοέμβριο του 2017, με 1-0 στο ΟΑΚΑ (και έκτοτε, 0-4-3 στο πρωτάθλημα και 0-1-1 στο Κύπελλο).

Stats

  • Και στα πέντε παιχνίδια που έδωσαν μεταξύ τους μέσα στο 2022, το πρώτο ημίχρονο ήταν ισόπαλο!
  • Η ΑΕΚ έχει σημειώσει 17 γκολ, ο ΠΑΟΚ 11 στο φετινό πρωτάθλημα.
  • Έχουν από δύο κερδισμένα πέναλτι ως τώρα.
  • 19 κίτρινες κάρτες έχει η ΑΕΚ σε 9 αγωνιστικές, και ο ΠΑΟΚ 20, αντίστοιχα.

Δημοσιεύτηκε στη Fonbet.gr στις 27/10/2022