Menu

Γιουβέντους – Παρί Σεν Ζερμέν. Σε δεινή θέση η «βέκια σινιόρα»

Γιουβέντους - Παρί Σεν Ζερμέν. Σε δεινή θέση η «βέκια σινιόρα»

Η Γιουβέντους για πρώτη φορά από το 2014 μένει εκτός των νοκ-άουτ του Champions League, μετά και την ήττα με 4-3 στη Λισσαβώνα. Με πολλές απουσίες στο πρωτάθλημα και λύσεις ανάγκης πέρασε δίκαια από το Λέτσε με 1-0, με σκόρερ τον νεαρό Φατζιόλι στο 73’.

Εκ νέου πολλές οι απουσίες στους «μπιανκονέρι»: τιμωρημένος ο μπακ Ντανίλο, τραυματίστηκαν ο χαφ Μακ Κένι και ο εξτρέμ Ίλινγκ, εκτός σταθερά οι Ντι Μαρία, Κιέζα, Πογκμπά, Παρέδες, Μπρέμερ και Ντε Τσίλιο.

Απέναντί της η Παρί Σεν Ζερμέν, που εξασφάλισε με άνεση την πρόκριση μετά το εντυπωσιακό 7-2 επί της Μακάμπι Χάιφα. Μάλιστα παραμένει αήττητη φέτος σε όλα τα επίσημα (15-4-0) ενώ στο Παρίσι έχει απολογισμό, αντίστοιχα 7-2-0.  Το Σάββατο κέρδισε με 4-3 την Τρουά και σε ένα ακόμη ματς σκόραραν και μοίρασαν ασίστ οι Μέσι, Νεϊμάρ, Εμπαπέ. Τιμωρημένος για απόψε ο φορμαρισμένος Νεϊμάρ, εξέτισε ο Βεράτι, παραμένει εκτός ο Ντανίλο.

Όσο για τα σενάρια για το ματς του Τορίνο; Η Γιουβέντους θέλει καλύτερο αποτέλεσμα από την Μακάμπι (παίζει με την Μπενφίκα) ή ίδιο και να διατηρήσει τη διαφορά τερμάτων (-3 έναντι -9) για να πάει στο Europa League. Η Παρί έχει προκριθεί και θέλει καλύτερο αποτέλεσμα από την Μπενφίκα ή ίδιο και να κρατήσει τη διαφορά τερμάτων (+8 έναντι +4) για να τερματίσει πρώτη.

Στα της παράδοσης, ούτε λίγο ούτε πολύ, οι δύο ομάδες περίμεναν… 25 χρόνια για να ανταμώσουν ξανά στην Ευρώπη, με την τελευταία τους συνάντηση (ως τη φετινή) να είναι το ευρωπαϊκό Super Cup του 1997 ανάμεσα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Γιουβέντους και τη νικήτρια του Κυπελλούχων, Παρί Σεν Ζερμέν.

Η «βέκια σινιόρα» του Μαρτσέλο Λίπι είχε κατακτήσει με εμφατικό τρόπο το τρόπαιο, που τότε κρινόταν ακόμη σε διπλά παιχνίδια, διαλύοντας με 6-1 την Παρί στο «Παρκ ντε Πρενς» (δύο γκολ ο Μικέλε Παντοβάνο κι από ένα οι Σέρχιο Πορίνι, Τσίρο Φεράρα, Ατίλιο Λομπάρντο και Νίκολα Αμορούζο) και επικυρώνοντας την κατάκτηση με 3-1 στον επαναληπτικό Τορίνο (δύο γκολ ο Αλεσάντρο ντελ Πιέρο κι ένα ο Κρίστιαν Βιέρι).

Με δύο.. οικείους ματς τότε η Παρί, όπου αγωνίζονταν ο Ντιντιέ Ντομί (μετέπειτα έπαιξε στον Ολυμπιακό) και ο Ντάνιελ Κένεντι (αργότερα σε Εργοτέλη, Καλλιθέα, Αρη και… Περαμαϊκό).

Statattack

  • Σε συνολικά 9 μεταξύ τους αναμετρήσεις ο απολογισμός είναι 6-2-1 υπέρ της Γιούβε, μόνη νίκη της Παρί η φετινή, με 2-1 στο Παρίσι.
  • 6/9 μεταξύ τους ήταν goal/goal, όπως και over 2,5.
  • Επιμέρους στο Τορίνο ο απολογισμός είναι 2-1-0, αμφότερες οι νίκες των «μπιανκονέρι» σημειώθηκαν με σκορ 2-1.
  • Στο 20-7-7 ο απολογισμός της Γιουβέντους ενάντια σε γαλλικές ομάδες και, επιμέρους ως γηπεδούχος, δεν έχει ηττηθεί ποτέ! 13-3-0 ο εν λόγω απολογισμός, με γκολ 31-10.
  • 10/14 over 2,5 και 9/14 goal/goal τα στατιστικά των εντός έδρας αναμετρήσεων της Γιούβε με Γάλλους.
  • Στο 4-9-9 ο συνολικός απολογισμός της Παρί κόντρα σε ιταλικές ομάδες, αήττητη από εκείνους τους τελικούς του ’97 (2-6-0 έκτοτε).
  • Επί ιταλικού εδάφους οι Παριζιάνοι έχουν απολογισμό 1-4-4 με μόνη νίκη το 1992 στη Νάπολι, με ισάριθμα γκολ του Ζορζ Γουεά.

Blog που δημοσιεύτηκε στη Fonbet στις 1/11/2022