Menu

Mundostories #185 Η τελευταία φορά του Ντιέγκο σε Μουντιάλ…

Mundostories #185 Η τελευταία φορά του Ντιέγκο σε Μουντιάλ…

🏆 𝟏𝟓 𝚮𝚳𝚬𝚸𝚬𝚺 𝚪𝚰𝚨 𝚻𝚶 𝚳𝚶𝚼𝚴𝚻𝚰𝚨𝚲 𝟐𝟎𝟐𝟐 🇶🇦

✍️ 🅼🆄🅽🅳🅾🆂🆃🅾🆁🅸🅴🆂 ⏳

#Story No 185 👇 𝚮 𝛕𝛆𝛌𝛆𝛖𝛕𝛂𝛊𝛂 𝛗𝛐𝛒𝛂 𝛕𝛐𝛖 𝚴𝛕𝛊𝛆𝛄𝛋𝛐 𝛔𝛆 𝚳𝛐𝛖𝛎𝛕𝛊𝛂𝛌…

3 Ιουλίου 2010, Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική. Η Αργεντινή του Ντιέγκο Μαραντόνα έχει αφήσει ήδη υποσχέσεις με 4/4 νίκες στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής, με πρωτιά σε όμιλο με Ελλάδα, Νότια Κορέα και Νιγηρία, καθώς και με το 3-1 επί του Μεξικού στους «16». Απέναντί της, μια μέτρια ως τότε Γερμανία που είχε ηττηθεί στον όμιλο από τους Σέρβους αλλά στους «16» είχε αποκλείσει με 4-1 την Αγγλία.

Ποιος να περίμενε άλλη μια 4άρα; Ποιος φανταζόταν ότι θα γραφόταν, άδοξα, το κύκνειο άσμα του Μαραντόνα στον πάγκο της «αλμπισελέστε»;

Με γκολ του Τόμας Μίλερ… αποδυτήρια (3’), τους Σάμι Κεντίρα και Σεμπάστιαν Σβάινσταϊγκερ να… δαγκώνουν στο κέντρο, τον Γκονζάλο Ιγουαΐν αποκομμένο και τον Λιονέλ Μέσι κλασικά ωσεί παρόντα, τα πάντα τελείωσαν με το τέρμα του Μίροσλαβ Κλόζε στο 68’. Οι Αρνε Φρίντριχ στο 74’ και Κλόζε στο 89’ αποτελείωσαν την Αργεντινή και έστειλαν τους Γερμανούς στην τετράδα, όπου όμως αποκλείστηκαν από την Ισπανία.

Ήταν το κύκνειο άσμα του Ντιέγκο στο γήπεδο ενός μουντιαλικού αγώνα…

Σε εκείνο τον αγώνα ο Κλόζε έφτασε τα 14 γκολ σε Παγκόσμια Κύπελλα (και εντέλει σταμάτησε στα 16, ξεπερνώντας τα 15 του Ρονάλντο) αλλά και τα 100 παιχνίδια με την εθνική Γερμανίας. Σταμάτησε στις 137 και μόνο ο Λόταρ Ματέους (150) έχει περισσότερες συμμετοχές.

Η, δε, Γερμανία διατήρησε και τότε (αλλά και έως σήμερα) το σερί του να μην έχει ηττηθεί σε νοκ άουτ παιχνίδι Μουντιάλ έχοντας ανοίξει το σκορ. Σερί που κρατά από το 1994 και την ήττα με 2-1 από τη Βουλγαρία).

Και ήταν, βέβαια η πιο βαριά ήττα της Αργεντινής σε Μουντιάλ μετά το 4-0 από την Ολλανδία το 1974. Η μεγαλύτερη είναι το 6-1 από την Τσεχοσλοβακία το 1958.