Menu

Σουηδία – Ελβετία. Μόνο αποκλεισμοί…

Σουηδία – Ελβετία. Μόνο αποκλεισμοί…

Σουηδία – Ελβετία στην Αγία Πετρούπολη, μια ωρίτσα με το αεροπλάνο από τη Στοκχόλμη (χεχε), ίδιο κλίμα. Διαιτητής ο Σλοβένος Νταμίρ Σκόμινα, σπάνια δίνει δικαιώματα και δε μασάει, ενδεικτική η αποβολή και το πέναλτι μόλις στο 3ο λεπτό του Σάντσες στο Κολομβία – Ιαπωνία.

Η Σουηδία έκανε ένα κακό 10λεπτο επί συνόλου… 285 λεπτών, μαζί με τις καθυστερήσεις, και λίγο έλειψε να τις στοιχήσει. Ήταν η στιγμή που η Γερμανία έμεινε με δέκα κι αυτή οπισθοχώρησε, όχι δεν άξιζε την ήττα, αλλά με 6 βαθμούς, με το κυνικό 1-0 επί των Νοτιοκορεατών (έστω και με πέναλτι) και με το 3-0 επί του Μεξικού, δίκαια προκρίθηκε. Ο Γιάνε Αντερσον έχει βρει το κολπάκι να φορτώνει τη μεσαία γραμμή και προς τα πίσω, στηριζόμενος στην εκρηκτικότητα του Μπεργκ (ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, δεν έχει σκοράρει ακόμη…) και στην ταχύτητα του Τοϊβόνεν.

Η Ελβετία είναι ένα κράμα 5-6 χωρών σε μια εθνική ομάδα χωρίς όριο ξένων! Ρόστερ καλό, παίκτες έμπειροι, με τη Σερβία το έκανε και πέρασε δίκαια, έστω και στο τέλος, από τη Βραζιλία δεν έχασε, με την Κόστα Ρίκα ήταν πρακτικά αδιάφορη έτσι όπως πήγαινε το πράμα. Πρόβλημα όμως ότι λείπουν οι Σερ και Λιχτστάινερ από την άμυνα σήμερα, καθότι τιμωρημένοι.

Στατιστικά, η Σουηδία έχει 33% προκρίσεις στους «16»: η πρώτη της… φορά ήταν το 1994 στις ΗΠΑ, απέκλεισε με 3-1 τη Σαουδική Αραβία και έφτασε έως τα ημιτελικά, κατακτώντας την 3η θέση εντέλει με το 4-0 επί της Βουλγαρίας στον μικρό τελικό. Στον ίδιο γύρο ήταν και το 2002 (2-1 από τη Σενεγάλη στην παράταση) και το 2006 (2-0 από τη Γερμανία). Η Ελβετία έχει… 0/3: τρεις παρουσίες, ισάριθμοι αποκλεισμοί στους «16». Το 1994 από την Ισπανία (3-0), το 2006 από την Ουκρανία (0-0 παρ., 0-3 πέν.) και το 2014 από την Αργεντινή (1-0 παρ.). Ούτε γκολ…


Δημοσιεύτηκε στο Bet-hoven.net στις 3/7/2018