Menu

ΑΝΤ1 και Μουντιάλ | Ερωτήματα και απαντήσεις για την κάλυψη

ΑΝΤ1 και Μουντιάλ | Ερωτήματα και απαντήσεις για την κάλυψη

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει και σε λιγότερο από ένα μήνα θα δοθεί η πρώτη σέντρα του Μουντιάλ στο Κατάρ. Για πρώτη φορά εν Ελλάδι θα μεταδοθεί από ιδιωτικό κανάλι, τον ΑΝΤ1, και για πρώτη φορά μέρος του θα είναι «κλειδωμένο» συνδρομητικά μιας και τα 32 από τα 64 παιχνίδια θα προβληθούν live από την πλατφόρμα του ΑΝΤ1+.

Ο κόσμος, οι τηλεθεατές, έχουν ερωτήματα. Απορίες. Όπως κι εμείς. Μερικές λύθηκαν χθες, στην παρουσίαση του event, στους μιντιακούς δημοσιογράφους, στα Village Cinemas @ The Mall (που πλέον ανήκουν κι αυτά στην οικογένεια Κυριακού) όπου έλαβε χώρα και η ανάλογη πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου.

Θα δούμε ελεύθερο το Μουντιάλ ή όχι;

Όχι… κατά το ήμισυ. Τα μισά, δηλαδή τα 32, παιχνίδια θα προβληθούν live από την πλατφόρμα του ΑΝΤ1+ που έχει συνδρομή (με προσφορά 3,33 ευρώ τον μήνα, αλλά με 6μηνη δέσμευση) και τα άλλα 32 ελεύθερα από τον ΑΝΤ1. Σχεδόν όλα τα παιχνίδια των 21:00 (ώρα Ελλάδος) είναι ελεύθερα, κανένα των 12:00 και των 15:00 (όσο έχει φάση ομίλων, ήτοι ως τις 2 Δεκεμβρίου) και μοιρασμένα της ζώνης των 18:00.

Γιατί στο συνδρομητικό;

Απορία… όλων. Αποκτάς, με παραπάνω κόστος από ό,τι αν το έδειχνες όλο ελεύθερο, κοτζάμ Μουντιάλ. Προσελκύεις κόσμο, συνδρομητές (σ.σ. όχι και τόσους πολλούς ως τώρα, χαμηλά ακόμη) που βλέπουν μπάλα. Και τι άλλο αθλητικό απέκτησες; Τίποτε, ή μάλλον σχεδόν τίποτε διότι ανακοινώθηκε ότι το Μουντιάλ Γυναικών 2023, που θα διεξαχθεί από 20 Ιουλίου μέχρι 20 Αυγούστου, σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία, θα μεταδοθεί από τον ΑΝΤ1. Μα ποιο Μουντιάλ Γυναικών τώρα…

Και δεν υπάρχει και τίποτε να πάρει. Το Euro 2024 και το Μουντιάλ 2026 γύρισαν στην ΕΡΤ. Το Euro 2028 αργεί; Άρα; Άρα, τουφεκιά. Να δούμε πού θα τους οδηγήσει…

Το σποτ

Με αφορμή το Παγκόσμιο Κύπελλο ο ΑΝΤ1 δημιούργησε τη διαφημιστική καμπάνια «Περιμένεις Μουντιάλ;». Ο κύριος στόχος της είναι η ανάδειξη της τεράστιας προσμονής του κοινού για τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση του πλανήτη. Το τηλεοπτικό σποτ παρουσιάζει τη σουρεάλ συνθήκη αντρών σε… «ενδιαφέρουσα».Κάτω από την μπλούζα τους, όμως, δεν κρύβεται μια φουσκωμένη κοιλιά, αλλά η επίσημη μπάλα του Μουντιάλ. Οι γυναίκες όχι μόνο δεν δυσανασχετούν, αλλά συμμετέχουν κι αυτές ενεργά στην προσμονή του «χαρμόσυνου» γεγονότος…

Βέβαια, από την άλλη, μερικές φίλες που τους το έδειξα, το βρήκαν άθλιο. Θα φανεί… στην προβολή!

Τι δουλειά έχει η Cosmote TV;

Αν δείτε… Τσοχοσαμπράκους και άλλους, είναι διότι η Cosmote TV θα συνεργαστεί με τον ΑΝΤ1, όπως είχε κάνει η Nova με το κανάλι στο Euro 2020, προσφέροντας τεχνογνωσία, δημοσιογράφους κλπ. Μια ένωση που μαζεύει τοπ δημοσιογράφους και σπίκερ.

Μαζί τους, και… το Open που «δάνεισε» στον ΑΝΤ1 τον εξαιρετικό Αλέξη Σπυρόπουλο για την περίοδο του Μουντιάλ.

Ποιοι θα ταξιδέψουν στο Κατάρ;

Οι εξής τρεις. Ο Αλέξης Σπυρόπουλος, στο τέταρτο Παγκόσμιο Κύπελλο της καριέρας του, ο Σωτήρης Κωσταβάρας και μαζί τους, για σχολιασμό, ο Στέλιος Γιαννακόπουλος. Ίσως θα μπορούσε θα βρεθεί και καλύτερος, με πιο εύστοχα σχόλια, αλλά θα τον κρίνουμε τον Stelios αφού τελειώσει το Μουντιάλ – να είμαστε δίκαιοι.

Ποιοι (άλλοι) θα περιγράφουν τους αγώνες;

Μίξη από ΑΝΤ1 και Cosmote TV η ομάδα, μαζί βέβαια με τους απεσταλμένους Κωσταβάρα, Σπυρόπουλο, Γιαννακόπουλο. Στις περιγραφές (από το στούντιο) θα είναι λοιπόν από τον ΑΝΤ1 οι Γιώργος Τριανταφυλλίδης, Δημοσθένης Γεωργακόπουλος και Μανώλης Μανής και από την Cosmote TV οι Στέφανος Αβραμίδης, Μιχάλης Τσόχος, Κώστας Ψάρρας.

Τι εκπομπές θα βγουν;

Ο Γεωργακόπουλος, μαζί με την Έλενα Παπαδοπούλου από την Cosmote TV, παρουσιάζουν ήδη το Σαββατοκύριακο την εκπομπή «Ο δρόμος για το Κατάρ»

Θα βγει η «Ώρα Μουντιάλ» κατά τη διάρκειά του με τον Στέφανο Αβραμίδη και τον Βασίλη Σαμπράκο, οι οποίοι καθημερινά στις 23:00 θα παρουσιάζουν την περίληψη της ημέρας μετά το τέλος των αγώνων. Κάθε Σάββατο και Κυριακή απόγευμα, θα προσφέρουν ένα ζωντανό pre-game show για τα απογευματινά παιχνίδια.

Τι άλλο αθλητικό θα δείξει ο ΑΝΤ1+;

Εκτός από τους αγώνες, στον ΑΝΤ1+ με το ειδικό θεματικό κανάλι FIFA World CupTM, θα προβληθούν επίσης σειρά αποκλειστικών ταινιών της FIFA, που καλύπτουν όλους τους σημαντικούς χαρακτήρες και στιγμές της διοργάνωσης, με όλη την ιστορία των Μουντιάλ από το 1966 μέχρι σήμερα.

Θα παίξει επίσης η σειρά  «Countdown to Qatar», που παρουσιάζει τις ομάδες, τα γήπεδα, τις ιδιαιτερότητες του Μουντιάλ 2022 αλλά και όλα τα αστέρια που θα παίζουν μπάλα για έναν μήνα στα γήπεδα του Κατάρ, αλλά και η ντοκιμαντέρ «Football’s Greatest Stage», φέρνοντας ξανά στη μνήμη μας τις σημαντικότερες στιγμές από την ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Θα προβληθεί επίσης ο ολοκαίνουργιος δεύτερος κύκλος του «Football Stories» με τον Γιώργο Λέντζα και τον Άγγελο Γιακουμίδη να ταξιδεύουν από χώρα σε χώρα, μεταφέροντας την ποδοσφαιρική κουλτούρα κάθε τόπου μέσα από τα μάτια των αληθινών πρωταγωνιστών του.

Τέλος, στον ΑΝΤ1+ θα μεταδοθεί και η σειρά ντοκιμαντέρ που δημιούργησε το Vice Greece για τις γυναίκες στο ελληνικό ποδόσφαιρο, το ποδόσφαιρο για τα άτομα με αναπηρία, τις ακαδημίες ποδοσφαίρου, αλλά και τους Έλληνες διεθνείς των Μουντιάλ.


Δημοσιεύτηκε στο Dailymedia στις 26/10/2022