Menu

Αδέρφια που σκόραραν, μαζί… ή και χώρια

Αδέρφια που σκόραραν, μαζί… ή και χώρια

Από καταβολής Α’ Εθνικής οι Αλμπερτ και Σίτο Ριέρα είναι τα πρώτα αδέρφια, ξένοι ποδοσφαιριστές, που κατάφεραν να σκοράρουν την ίδια αγωνιστική, με διαφορετικές, όμως, ομάδες. Συνέβη στις 11 Σεπτεμβρίου 2010 με τον πρώτο, με τη φανέλα του Ολυμπιακού, να σκοράρει επί της Κέρκυρας, και τον δεύτερο, με αυτήν του Πανιωνίου, επί της Ξάνθης.

Ο Αριστείδης Καρασαββίδης και ο αδερφός του Θεόφιλος σκόραραν σε νίκη του Απόλλωνα κατά του ΠΑΟΚ, τα γκολ του οποίου πέτυχαν οι.. αδερφοί Χασάν, Χοσάμ και Ιμπραήμ, σαν σήμερα 11 Νοεμβρίου 1990, στη Ριζούπολη! 4-2 είχε νικήσει ο ΠΑΟΚ…

Στις 8 Ιουνίου του 1975 ο Δημήτρης Σεϊταρίδης, ο πατέρας του διεθνούς παίκτη του Παναθηναϊκού Γιούρκα, πέτυχε γκολ στην ήττα των «πρασίνων» με 5-3 από τον Αρη, στη Θεσσαλονίκη και την ίδια μέρα ο αδερφός του Μίλτος σημείωσε αυτογκόλ στο 4-0 του ΠΑΟΚ επί της Λάρισας.

Στις 16 Οκτωβρίου 1960 ο Ολυμπιακός νίκησε 4-1 εκτός έδρας τον Παναιγιάλειο με δύο γκολ του Κώστα Παπάζογλου και ένα του Αριστείδη.

Τριάντα δύο χρόνια αργότερα, πάντως, έγινε το απίστευτο. Ηταν 2 Φεβρουαρίου 1992, όταν ο Χρήστος Δημόπουλος σημείωσε και τα δύο γκολ του Αθηναϊκού επί του Πανσερραϊκού (2-0), ο Θανάσης του «γηραιού» σκόραρε στο Πανιώνιος – Ηρακλής (2-2) και ο Σπύρος των Πειραιωτών στο Εθνικός – Απόλλων Αθηνών (2-1)!