Menu

Stat attack: Ολυμπιακός – ΑΕΚ

Stat attack: Ολυμπιακός - ΑΕΚ

Ολυμπιακός εναντίον ΑΕΚ σε ένα από τα μεγαλύτερα ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος, με μεγάλη αντιπαλότητα.

Ο Ολυμπιακός έχασε αρκετές ευκαιρίες, εκμεταλλεύτηκε μία εξ αυτών και έφυγε νικηφόρα με 1-0 από τη Λιβαδειά επιστρέφοντας στις νίκες μετά το 1-1 της Λεωφόρου. Δεύτερο ντέρμπι σε μια εβδομάδα για την ομάδα του Μίτσελ.

Και η ΑΕΚ γύρισε στις νίκες, με το ευρύ 3-0 επί του ΟΦΗ, μη δίνοντας εκ νέου… δικαίωμα στην «Αγιά Σοφιά», στο 8-1-0 η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα στα τελευταία 9 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις.

Info: Ο Μίτσελ αντιμετώπισε ξανά την ΑΕΚ μόνο μια φορά, στον β’ γύρο της σεζόν 2012-13 έχοντας διαδεχθεί τον Λεονάρντο Ζαρντίμ ενώ, τις επόμενες δύο σεζόν που εργαζόταν στον Ολυμπιακό, η ΑΕΚ είχε πέσει κατηγορία. Αποτέλεσμα, τότε; 3-0 στο Καραϊσκάκη δύο γκολ του Αβραάμ Παπαδόπουλου κι ένα του Αμπντούν.

Στα της παράδοσης, ο Ολυμπιακός παραμένει αήττητος στα τελευταία 15 μεταξύ τους παιχνίδια, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης, με απολογισμό 11-4-0 και με τελευταία ήττα τον Φεβρουάριο του 2018, στο Κύπελλο με 2-1 και με γκολ από Χριστοδουλόπουλο και Αραούχο, είχε μειώσει ο Ταχτσίδης.

Επιμέρους στο πρωτάθλημα η ΑΕΚ δεν έχει νίκη, ανεξαρτήτως έδρας, επί του Ολυμπιακού στα τελευταία 13 παιχνίδια (10-3-0 οι «ερυθρόλευκοι». Έσχατη επικράτησή της ήταν με 2-1, στο Καραϊσκάκη, επίσης τον Φεβρουάριο του 2018 με τέρματα από Τσιγκρίνσκι και Γιακουμάκη στο τέλος, είχε ανοίξει το σκορ (στο 82’!) ο Ανσαριφάρντ.

Info: Ο Ολυμπιακός έχει σκοράρει και στα 20 τελευταία ματς που υποδέχτηκε την ΑΕΚ, από τότε που γύρισε στο Φάληρο. Η ΑΕΚ κράτησε το «μηδέν» για το πρωτάθλημα τελευταία φορά τον Μάρτιο του 2004 – αλλά είχε διεξαχθεί στη Ριζούπολη!

Stats

  • Το περσινό 1-1 ήταν και η πρώτη τους ισοπαλία μετά από 17 χρόνια με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό (16-0-2 στο μεσοδιάστημα)!
  • Άλλες 14 φορές έχουν συναντηθεί μήνα Νοέμβριο. Ο Ολυμπιακός έχει 7 νίκες, η ΑΕΚ 3 και 4 ματς έληξαν ισόπαλα.
  • Το περσινό 1-1 τερμάτισε επίσης ένα σερί έξι νικών του Ολυμπιακού ως γηπεδούχου στα μεταξύ τους ντέρμπι.
  • Στα 2-3 γκολ πήγαν τα τελευταία 14/15 τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού σε όλες τις διοργανώσεις, αντίστοιχα η ΑΕΚ έφερε 10 στα τελευταία 13.
  • Η τελευταία φορά που η ΑΕΚ δέχτηκε πρώτη γκολ σε εκτός έδρας αγώνα της ήταν στο 1-1 με τον… Ολυμπιακό τον Απρίλιο.
  • Ουδέποτε ηττήθηκε ο Ολυμπιακός από την ΑΕΚ με τον Ελ Αραμπί αγωνιζόμενο (10-3-0), ο Μαροκινός έχει σημειώσει 9 γκολ ενάντια στην «Ένωση» (με ένα χατ τρικ, πέρυσι, και δύο… ντοπιέτες).
  • Αντίστοιχα, ο Σέρχιο Αραούχο έχει αγωνιστεί 11 φορές ενάντια στο Ολυμπιακό σημειώνοντας 5 γκολ.

Blog που δημοσιεύτηκε στη Fonbet.gr στις 11/11/2022