Menu

Mundostories #195 Οι κορυφαίοι που δεν έπαιξαν ποτέ σε Μουντιάλ…

Mundostories #195 Οι κορυφαίοι που δεν έπαιξαν ποτέ σε Μουντιάλ…

🏆 𝟓 𝚮𝚳𝚬𝚸𝚬𝚺 𝚪𝚰𝚨 𝚻𝚶 𝚳𝚶𝚼𝚴𝚻𝚰𝚨𝚲 𝟐𝟎𝟐𝟐 🇶🇦

✍️ 🅼🆄🅽🅳🅾🆂🆃🅾🆁🅸🅴🆂 ⏳

#Story No 195 👇 𝚶𝛊 𝛋𝛐𝛒𝛖𝛗𝛂𝛊𝛐𝛊 𝛑𝛐𝛖 𝛅𝛆𝛎 𝛆𝛑𝛂𝛊𝛏𝛂𝛎 𝛑𝛐𝛕𝛆 𝛔𝛆 𝚳𝛐𝛖𝛎𝛕𝛊𝛂𝛌…

Δεν είναι δα και λίγοι. Αλλά αρκετοί, παγκοσμίως κορυφαίοι, δεν είχαν ποτέ τη χαρά της συμμετοχής ενός Μουντιάλ. Είτε διότι η εθνική της χώρας τους ήταν διαρκώς απούσα, είτε λόγω συγκυριών.

Ιαν Ρας: σπουδαίος Ουαλός ποδοσφαιριστής και ένας από τους μεγαλύτερους θρύλους της Λίβερπουλ. Ήταν ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της χώρας μέχρι να τον ξεπεράσει ο Γκάρεθ Μπέιλ. Απέτυχε όμως να βρεθεί έστω και κοντά στην τελική φάση κάποιου Μουντιάλ.

Τζορτζ Μπεστ: όσοι πρόλαβαν να δουν τον Μπεστ, κάνουν λόγο για έναν μάγο του ποδοσφαίρου. Τα μαγικά του όμως και το αστείρευτο ταλέντο του δεν ήταν αρκετά για να πάρει τη Βόρεια Ιρλανδία από το χεράκι και να τη στείλει σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Όταν τελικά η χώρα του τα κατάφερε το 1982, ο προπονητής του το σκέφτηκε αλλά η καριέρα του είχε πάρει την κατηφόρα και ο ίδιος ήταν πια 35 ετών…

Βαλεντίνο Ματσόλα: ποδοσφαιριστής της Τορίνο κι ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών. Η καριέρα του όμως έπεσε πάνω στους παγκόσμιους πολέμους. Ο πατέρας του Σάντρο Ματσόλα, τον Μάιο του 1949, ήταν στο τραγικό αεροπορικό δυστύχημα που κόστισε τη ζωή σε όλα τα μέλη της ομάδας της Τορίνο, στη Σουπέργκα. Έχασε τη ζωή του σε ηλικία μόλις 30 ετών.

Νταβίντ Ζινολά: υπήρξε ένας εκ των καλύτερων Γάλλων ποδοσφαιριστών κατά τη δεκαετία του ’90 αλλά η Γαλλία αποκλείστηκε και στα προκριματικά του ’90 και του ’94. Μάλιστα κόντρα στη Βουλγαρία είχε περάσει ως αλλαγή, οι «μπλε» και με ισοπαλία περνούσαν. Έκανε μια άτσαλη σέντρα, η μπάλα χάθηκε και οι Βούλγαροι σκόραραν στο 91’ σοκάροντας τους Γάλλους. Χρίστηκε διεθνής μόλις 17 φορές…

Αλφρέδο ντι Στέφανο: ο ίδιος ο Πελέ -σε μία στιγμή ταπεινότητας- τον ξεχώρισε ως τον κορυφαίο όλων των εποχών. Ο θρύλος της Ρεάλ Μαδρίτης αγωνίστηκε σε… τρεις διαφορετικές εθνικές ομάδες (Ισπανία, Αργεντινή, Κολομβία) αλλά ουδέποτε πήγε σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Το 1950 η Αργεντινή αρνήθηκε τη συμμετοχή και το 1958 η Ισπανία δεν μπόρεσε να περάσει στην τελική φάση.

Ράιαν Γκιγκς: ένας εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών που έπαιξαν στην Premier League κάθε τέσσερα χρόνια έπαιρνε μπίρες και έβλεπε πολύ χειρότερους από αυτόν ποδοσφαιριστές να βρίσκονται στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση του πλανήτη καθότι… Ουαλός. Εκείνα τα χρόνια η ομάδα ήταν απλά κομπάρσος.

Τζορτζ Γουεά: ο πρώην αστέρας της Μίλαν, της Παρί Σεν Ζερμέν και της Μονακό ήταν από τη Λιβερία, της οποίας σήμερα είναι και Πρόεδρος ! Δεν κατάφερε ποτέ να φτάσει τη χώρα του σε τελική φάση Μουντιάλ, παρόλα αυτά πήρε τη Χρυσή Μπάλα του 2005. Μέχρι σήμερα παραμένει ο μόνος Αφρικανός που τα έχει ο καταφέρει. Η Λιβερία από την άλλη δεν έχει ούτε.. ακουμπήσει το να περάσει στα τελικά κάποιου Μουντιάλ.

Ερίκ Καντονά: κι όμως… To 1986 ήταν ακόμα 20 ετών. Η Γαλλία απέτυχε να προκριθεί στην τελική φάση των Mουντιάλ και του 1990 και του 1994! Όταν τα κατάφερε, κερδίζοντας μάλιστα και το τρόπαιο του 1998, ο «King Eric είχε ήδη αποσυρθεί – σε ηλικία μόλις 30 ετών.

Γιάρι Λίτμανεν: ο καλύτερος ποδοσφαιριστής που έβγαλε ποτέ η Φινλανδία, μια χώρα που ουδέποτε πέρασε σε τελική φάση. Στην καριέρα του σε διασυλλογικό επίπεδο κατάφερε πάρα πολλά, κυρίως με τη φανέλα του Αγιαξ. Αρκετά αδικημένος και υποτιμημένος εν μέρει και λόγω της απουσίας του από τις μεγάλες διοργανώσεις.

Μπερντ Σούστερ: ποτέ δεν τον είδαμε σε Μουντιάλ για… περίεργους λόγους. H άρνησή του να παίξει σε ένα ματς κόντρα στην Αλβανία λόγω τη γέννησης του δεύτερου παιδιού του ήταν η κορυφή του παγόβουνο στην κάκιστη σχέση του με την ομοσπονδία, τον προπονητή και πολλούς ποδοσφαιριστές. Εξ ου και αποφάσισε να αποσυρθεί από τη εθνική σε ηλικία μόλις 24 ετών και επομένως δεν πρόλαβε να παίξει ούτε λεπτό σε τελική φάση Μουντιάλ.