Menu

Ο Φέρεντς…

Ο Φέρεντς…

Μέρα μνήμης για τον Παναθηναϊκό: 16 χρόνια χωρίς τον Φέρεντς Πούσκας… Μία τεράστια μορφή του αθλητισμού, ένας από τους μεγαλύτερους και πιο ιστορικούς ποδοσφαιριστές, αλλά και θρυλικός προπονητής του Παναθηναϊκού στην πορεία του «Γουέμπλεϊ». Ένας.. μύθος της Ουγγαρίας, ο μεγαλύτερος αθλητής που ανέδειξαν οι Μαγυάροι, έφυγε από βαριά πνευμονία και ενώ ταλαιπωρήθηκε για χρόνια από την νόσο Αλτσχάιμερ.

Παίκτης-φαινόμενο, με την ντρίμπλα και το αριστερό του πόδι να είναι αλησμόνητα για όσους τον έζησαν. Πρόλαβε να πάρει 6 πρωταθλήματα με την Ρεάλ, βγαίνοντας 4 φορές και πρώτος σκόρερ, με το… κοντέρ επί Ισπανικού εδάφους να γράφει 154 τέρματα σε 154 αγώνες. Βέβαια, είχαν προηγηθεί άλλα 5 πρωταθλήματα στην Ουγγαρία με την Χόνβεντ, όπου και πάλι είχε βγει 4 φορές πρώτος σκόρερ, με το απίστευτο ρεκόρ των 358 γκολ σε 349 αγώνες!

Ως τεχνικός, έγινε γνωστός ως ο προπονητής των 5 ηπείρων, με τον θρίαμβο του Γουέμπλεϊ με τον Παναθηναϊκό, τον οποίο οδήγησε στον τελικό του Πρωταθλητριών, να αποτελεί το απόλυτο παράσημο. Παράλληλα, εργάστηκε στη Χιλή, την Παραγουάη, την Αίγυπτο, τη Σαουδική Αραβία, τον Καναδά, την Αυστραλία, την Ισπανία και στην Ουγγαρία.