Menu

Μουντιάλ | Γιατί στον ΑΝΤ1 και γιατί συνδρομητικά

Μουντιάλ | Γιατί στον ΑΝΤ1 και γιατί συνδρομητικά

Μια απαραίτητη υπενθύμιση για… ό,τι έρχεται από την Κυριακή στις οθόνες μας…

Σέντρα στις 20 Νοεμβρίου στο 22ο Παγκόσμιο Κύπελλο στην ιστορία, ένα τουρνουά που έχει αρκετές πρωτιές ήδη. Είναι το πρώτο που διεξάγεται… χειμώνα, είναι το πρώτο που διοργανώνεται από μια τόσο μικρή γεωγραφικά χώρα (το Κατάρ), είναι το πρώτο που φιλοξενείται σε μουσουλμανική χώρα, εν Ελλάδι είναι το πρώτο που δεν μεταδίδεται από την ΕΡΤ και είναι το πρώτο που μεταδίδεται από ιδιωτικό κανάλι. Και όχι μόνο αυτό…

Είναι το πρώτο μεγάλο τουρνουά που «κλειδώνει» έστω και κατά το ήμισυ, σε συνδρομητική τηλεόραση στη χώρα μας. Κάτι βέβαια που γίνεται κατά κόρον στο εξωτερικό. Ο ΑΝΤ1 πήρε από πέρυσι τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τα 32 από τα 64 παιχνίδια θα προβληθούν live από τη συνδρομητική πλατφόρμα του ΑΝΤ1+.

Τα μισά, λοιπόν, παιχνίδια θα προβληθούν live από την πλατφόρμα του ΑΝΤ1+ που έχει συνδρομή (με προσφορά 3,33 ευρώ τον μήνα, αλλά με 6μηνη δέσμευση) και τα άλλα 32 ελεύθερα από τον ΑΝΤ1. Σχεδόν όλα τα παιχνίδια των 21:00 (ώρα Ελλάδος) είναι ελεύθερα, κανένα των 12:00 και των 15:00 (όσο έχει φάση ομίλων, ήτοι ως τις 2 Δεκεμβρίου) και μοιρασμένα της ζώνης των 18:00.

Ένα από τα fake news που κυκλοφορεί στα social media είναι πως το Μουντιάλ υποχρεωτικά πρέπει να μεταδίδεται, βάσει νόμου, από ελεύθερο κανάλι. Δεν ισχύει. Η ΕΡΤ κατέθεσε φάκελο περί τα 9 εκατ. ευρώ, ο ΑΝΤ1 πήρε το Παγκόσμιο Κύπελλο με τιμή κοντά στα 12 εκατ. ευρώ: ο νόμος της ελεύθερης αγοράς είναι αυτός.

Υποχρεωτικά όμως ο νόμος ορίζει ότι στα μεγάλα τουρνουά που κλειδώνουν στις συνδρομητικές τηλεοράσεις ο αγώνας της πρεμιέρας, όλοι από τα προημιτελικά ως τον τελικό καθώς και όλοι οι αγώνες της χώρας αν και εφόσον προκρίθηκε (της Ελλάδας δηλαδή) μεταδίδονται ελεύθερα. Τίποτε άλλο δεν προβλέπεται νομικά.

Πρωτόγνωρο για τον Έλληνα αλλά θα το δούμε κι αυτό. Πώς θα πάει, τι ανταπόκριση θα έχει, αν φέρει συνδρομές στο ΑΝΤ1+ κ. ά.


Δημοσιεύτηκε στο Dailymedia στις 18/11/2022