Menu

Mundostories #199 «Βρέχοντας» το χορτάρι του γηπέδου επειδή… ήταν ανάγκη

Mundostories #199 «Βρέχοντας» το χορτάρι του γηπέδου επειδή… ήταν ανάγκη

🏆 𝟏 𝚮𝚳𝚬𝚸𝚨 𝚪𝚰𝚨 𝚻𝚶 𝚳𝚶𝚼𝚴𝚻𝚰𝚨𝚲 𝟐𝟎𝟐𝟐 🇶🇦

✍️ 🅼🆄🅽🅳🅾🆂🆃🅾🆁🅸🅴🆂 ⏳

#Story No 199 👇 «𝚩𝛒𝛆𝛘𝛐𝛎𝛕𝛂ς» 𝛕𝛐 𝛘𝛐𝛒𝛕𝛂𝛒𝛊 𝛕𝛐𝛖 𝛄𝛈𝛑𝛆𝛅𝛐𝛖 𝛆𝛑𝛆𝛊𝛅𝛈… 𝛈𝛕𝛂𝛎 𝛂𝛎𝛂𝛄𝛋𝛈

Ιταλία, Παγκόσμιο Κύπελλο 1990 και ο Αργεντινός τερματοφύλακας Σέρχιο Γκοϊκοετσέα έκλεψε την παράσταση. Σχεδόν όλα τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν επάνω στον Ντιέγκο Μαραντόνα όμως, ο Αργεντινός «θεός» δεν σημείωσε ούτε γκολ σε όλο το τουρνουά, παρόλο που η «αλπμπισελέστε» έφτασε μέχρι τον τελικό.

Ο Γκοϊκοετσέα έγινε… από σπόντα ο «ήρωας» της Αργεντινής σε εκείνη τη διοργάνωση. Μπήκε ως αλλαγή στο δεύτερο ματς των ομίλων, με αντίπαλο τη Σοβιετική Ένωση (νίκη με 2-0), επειδή ο Νέρι Πουμπίδο τραυματίστηκε, και πήγε το σύνολο του Κάρλος Μπιλάρδο μέχρι και ένα βήμα πριν την κούπα. Στους 16» με αντίπαλο τη Βραζιλία κράτησε στην εστία του το μηδέν (νίκη 1-0 για την Αργεντινή), στα προημιτελικά χάρισε την πρόκριση κόντρα στη διαδικασία τω πέναλτι επί της μεγάλης Γιουγκοσλαβίας (0-0 η κανονική διάρκεια και η παράταση), ενώ έκανε το ίδιο και στον ημιτελικό με τη διοργανώτρια (1-1 η κανονική διάρκεια του παιχνιδιού και η παράταση).

Ο Γκοϊκοετσέα είχε πάντως την άσχημη συνήθεια να… ουρεί στον αγωνιστικό χώρο όποτε έκρινε πως ήταν απαραίτητο! Ο ίδιος δήλωνε πως η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελούσε το γούρι του και πως ήταν τόσο διακριτικός που κανείς και ποτέ δεν παραπονέθηκε… Παράλληλα, τόνιζε σε κάθε ευκαιρία πως με βάσει τους τότε επίσημους κανόνες, κανένας ποδοσφαιριστής δεν μπορούσε να εγκαταλείψει τον αγωνιστικό χώρο, ενώ σε περίπτωση «έκτακτης ανάγκης», αυτή θα έπρεπε να ολοκληρωθεί εντός γηπέδου! Η συνήθεια του Αργεντινού πορτιέρε έλαβε χώρα πρώτη φορά στον προημιτελικό αγώνα κόντρα στη Γιουγκοσλαβία, με την Αργεντινή να εξασφαλίζει εν τέλει την πρόκριση! Εξέλαβε την ενέργεια του ως θετικό οιωνό και δε δίστασε να την επαναλάβει στη διαδικασία των πέναλτι στον ημιτελικό με αντίπαλο την Ιταλία!

Η αλήθεια είναι ότι κόντρα στους Γιουγκοσλάβους δεν προλάβαινε να πεταχτεί στα αποδυτήρια, με αποτέλεσμα να κάνει την ανάγκη του στο γήπεδο, λίγο πριν δει τους Στοΐκοβιτς, Μπρνόβιτς και Χατζιμπέγκιτς να αστοχούν. Ο Μαραντόνα νικήθηκε στη δική του εκτέλεση, αλλά ο πορτιέρε της «αλμπισελέστε» ήταν εκεί και για αυτόν…