Menu

Παγκόσμιο 2022, η ακτινογραφία των «32»!

Παγκόσμιο 2022, η ακτινογραφία των «32»!

Αρκετοί υποστηρίζουν πως θα είναι το καλύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο στην ιστορία, ακριβώς επειδή είναι και το πρώτο που διεξάγεται… χειμωνιάτικα, ήτοι μεσούσης της σεζόν. Συν ότι είναι το πρώτο που λαμβάνει χώρα σε τόσο μικρή, από πλευράς έκτασης, χώρα, συν ότι είναι το πρώτο στη Μέση Ανατολή και το πρώτο σε μουσουλμανική χώρα.

Το Μουντιάλ του Κατάρ δείχνει, ήδη, να είναι ξεχωριστό αλλά ο… λόγος ανήκει στους πραγματικούς πρωταγωνιστές, της διοργάνωσης αλλά και του αθλήματος γενικότερα: στους ποδοσφαιριστές. H Fonbet σας προσφέρει… στο πιάτο ό,τι θέλετε να γνωρίζετε για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022.


1ος όμιλος: Ο 71χρονος και το αουτσάιντερ

Ολλανδία, Εκουαδόρ, Κατάρ, Σενεγάλη

Παγκόσμιο 2022, η ακτινογραφία των «32»!

Απούσα από τη Ρωσία το 2018, η «βασίλισσα χωρίς στέμμα» των τριών χαμένων τελικών, Ολλανδία, ρίχνεται στη μάχη έχοντας ανέβει επίπεδο τα τελευταία χρόνια, ως έδειξαν και στο Nations League. Ο Λουίς φαν Χάαλ βγήκε από τη … συνταξιοδότηση για να την καθοδηγήσει, στα 71 του, σε ένα ακόμη Μουντιάλ και έθεσε στόχο κατάκτησης. Απώλεια ο Βαϊνάλντουμ, επιμονή σε 3-5-2 με Τίμπερ, Φαν Ντάικ, Ντε Λιχτ στην άμυνα και Ντεπάι, Μπέρχβαϊν μπροστά.

Για τρίτη φορά παρούσα η Σενεγάλη, το 2002 εξέπληξε φτάνοντας ως τα προημιτελικά, το 2018 ήταν στους ομίλους, για πρώτη φορά ντουμπλάρει σερί παρουσίες ερχόμενη κι από την κατάκτηση του πρώτου Copa Africa στην ιστορία της. Χαμηλών τόνων ο εκλέκτορας Αλιού Σισέ αλλά έχασε τον εξτρέμ Κειτά Μπαλντέ (παραβίασε αντιντόπινγκ κοντρόλ) και μαδάει τη μαργαρίτα αναφορικά με την παρουσία του σταρ της Μπάγερν, Σαντιό Μανέ, που αναρρώνει…

  • X-files: Το Κατάρ είναι μια από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου αλλά και συνάμα μικρότερες μιας και μόλις 310.000 από τους 2,5 εκατ. κατοίκους είναι… ντόπιοι. Αναλογικά, σκεφτείτε να διοργάνωναν Μουντιάλ… Κορινθία και Αργολίδα!

Έπρεπε να διοργανώσει το Μουντιάλ για να εμφανιστεί για πρώτη φορά στα τελικά το Κατάρ. Το 2019 κατέκτησε το Asian Cup και απεμπόλησε οριστικά την ταμπέλα του κομπάρσου ενώ όλο το project στηρίχθηκε στον Φέλιξ Σάντσεθ, καταλανικής καταγωγής με πορεία στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα. Σταρ ο φορ Αλί Αλμόζ της Αλ Ντουχαΐλ σε μια ομάδα που διακρίνεται για το τρέξιμό της ως το τελευταίο λεπτό.

Ο Ισημερινός εμφανίζεται για τέταρτη φορά, χάνοντας μόνο το Μουντιάλ της Ρωσίας από τότε που ανέβασε το level του. Η «τρι» δημιούργησε μια νέα ανταγωνιστική γενιά διεθνών, Ενερ Βαλένσια (Φενέρμπαχτσε) Μίκαελ Εστράδα (Κρουζ Αζούλ) προεξάρχοντων. Πίσω από το επιθετικό δίδυμο δεσπόζει η παρουσία του τρεχαλατζή Μοϊσές Καϊσέδο (Μπράιτον). Στον πάγκο βρίσκεται ο 60χρονος Αργεντινός Γκουστάβο Αλφάρο που την οδήγησε στην πρόκριση, αφήνοντας πίσω Κολομβία και Περού.

  • Sum up: ευλόγως φαβορί του γκρουπ η Ολλανδία, οι αποδόσεις υποτιμούν (και όχι άδικα…) το Κατάρ, που με όπλα την έδρα (σ.σ. υπό την έννοια του κλίματος, όχι των… οπαδών), την ομοιογένεια και τον ενθουσιασμό ίσως κάνει τη ζημιά στους άλλους δύο. Ειδικά αν ο Μανέ δεν αναρρώσει εγκαίρως στο 100% για τη Σενεγάλη.

Hot odds 1ου ομίλου

  • Εκουαδόρ να σκοράρει under 3,5 γκολ: 1.80
  • Ολλανδία over 6,5 πόντοι: 1.85
  • Πρόκριση Κατάρ από τον όμιλο: 5.30

2ος όμιλος: Το γκρουπ των… αγγλικών

Αγγλία, ΗΠΑ, Ιράν, Ουαλία

Παγκόσμιο 2022, η ακτινογραφία των «32»!

Το «It’s coming home» θα τραγουδηθεί, εκ νέου, από τους απανταχού οπαδούς της που εύχονται το τρίτο μεγάλο τουρνουά με τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ στον πάγκο να μην αποδειχθεί και… φαρμακερό για την Αγγλία. Στα ημιτελικά του Μουντιάλ 2018, φιναλίστ στο Euro 2020, τα «τρία λιοντάρια» επέστρεψαν δυναμικά αλλά η αποτυχία στο πρόσφατο Nations League (και ο υποβιβασμός) προκάλεσε τριγμούς σε μια ομάδα όπου το ταλέντο περισσεύει (Πίκφορντ, Μπέλινγχαμ, Ράις, Στέρλινγκ, Κέιν κ.ά.).

Με νέο… αίμα στα τελικά οι ΗΠΑ, που επέστρεψαν σε Μουντιάλ με τον άλλοτε διεθνή Γκρεγκ Μπερχάλτερ στον πάγκο να προχωρά σε ριζική ανανέωση. Άλλωστε τα τελευταία χρόνια γίνεται τρομερή δουλειά στις μικρές ηλικίες και τις εξαγωγές νέων παικτών σε ξένα πρωταθλήματα (βλ. Κρίστιαν Πούλισικ, Τσέλσι). Ο όμιλος δεν είναι εύκολος αλλά οι Αμερικανοί, γνωστό, είναι να μην καταπιαστούν με κάτι: θα πετύχουν, αργά ή γρήγορα.

  • X-files: οι μεν Άγγλοι έπεσαν με τους γείτονες Ουαλούς, όπου σχεδόν όλοι αγωνίζονται σε αγγλικές ομάδες, οι μεν Αμερικανοί με τους Ιρανούς ωστόσο το 1998, όταν αντάμωσαν πάλι, στο Μουντιάλ της Γαλλίας, οι παίκτες έφυγαν αγκαλιασμένοι από το γήπεδο. Ο ορισμός του no politica…

Τρίτη σερί παρουσία σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου για το Ιράν, που ψάχνει βέβαια την παρθενική παρουσία του στη φάση των νοκ άουτ. Περίεργο ήταν το κλίμα το τελευταίο καιρό, με τον Πορτογάλο εκλέκτορα Κάρλος Κεϊρόζ να απέχει από τα προκριματικά αλλά να επιστρέφει ύστερα από την έτερη θητεία του (2011-19). Σταρ ο Αζμούν της Λέβερκουζεν σε μια ομάδα όπου κυριαρχεί ο αλτρουισμός στο παιχνίδι.

Ναι μεν βλέπεις ότι η Ουαλία μόλις άλλη μια φορά μετείχε σε Παγκόσμιο Κύπελλο, κι αυτή το μακρινό 1958 όμως η νυν γενιά έχει παραστάσεις με δύο Euro, το 2016 μάλιστα έφτασε ως τα ημιτελικά. Τυπική… αγγλική είναι η ομάδα του Ρόμπερτ Πέιτζ έχοντας 21/26 διεθνείς της αποστολής στις κατηγορίες της EFL και με σταρ τους χαφ Αλεν (Σουόνσι), Ράμσι (Νις) και φυσικά τον Γκάρεθ Μπέιλ.

  • Sum up: η… σοβαρή Αγγλία λογικά δεν θα έχει πρόβλημα να τερματίσει πρώτη αλλά ο όμιλος είναι «αγκάθι» και για τις τέσσερις. Ουδείς πρέπει να υποτιμήσει ούτε το Ιράν, που παίζει σε οικείο του κλίμα, ούτε τους ταλαντούχους Ουαλούς ούτε την ανερχόμενη, νέα, αμερικάνικη γενιά…

Hot odds 2ου ομίλου

  • Ουαλία under 3,5 πόντοι: 1.93
  • Πρόκριση ΗΠΑ από τον όμιλο: 1.95
  • Ιράν να δεχθεί under 3,5 γκολ: 3.90

3ος όμιλος: Μέσι εναντίον Λέβα

Αργεντινή, Μεξικό, Πολωνία, Σαουδική Αραβία

Παγκόσμιο 2022, η ακτινογραφία των «32»!

Η τελευταία παράσταση (35άρισε ο άνθρωπος…) του Λιονέλ Μέσι σε Παγκόσμιο Κύπελλο θα δοθεί στο Κατάρ. Η Αργεντινή ξόρκισε την κατάρα του να μην κατακτά τίτλους, χάρη στο περσινό Copa America (και, δη, μέσα στη Βραζιλία), τίτλος που μονιμοποίησε τον εργατικό Λιονέλ Σκαλόνι στον πάγκο. Εξ ου αντί για «αλμπισελέστε» οι οπαδοί της την αποκαλούν πλέον «σκαλονέτα». Αήττητη από το καλοκαίρι του 2019 που έχασε από τη Βραζιλία, και σε 35 ολόκληρα παιχνίδια έκτοτε. Πώς να μη λογίζεσαι ως φαβορί;

Η αύρα και τα τελειώματα κοτζάμ Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι δεν αρκούν. Φάνηκε και στα τελευταία τουρνουά που έλαβε μέρος η Πολωνία, η οποία αντικατέστησε τον Πάουλο Σόουζα με τον «Πολωνό Μουρίνιο» Τσέσλαβ Μίχνιεβιτς που την οδήγησε σε πρόκριση στα μπαράζ απέναντι στους Σουηδούς. Φυσικά, πλην «Λέβα», υπάρχουν κι άλλοι (Κριχόβιακ, Ζιελίνσκι, Μίλικ).

  • X-files: ούτε λίγο ούτε πολύ, το Μεξικό και στα επτά τελευταία Μουντιάλ προκρίθηκε από τον όμιλο, σε όλα, και αποκλείστηκε στους «16», ξανά σε όλα. Με κάθε τρόπο! Είναι να σε θέλει… ή όχι.

Η ψύχωση για το περιβόητο, πια «5ο ματς» έγινε ακόμα πιο έντονη στο Μεξικό, ο Αργεντινός εκλέκτορας Χεράρδο Μαρτίνο δέχεται πυρά και υπάρχουν αμφιβολίες για την ανταγωνιστικότητα της ομάδας μετά τους δύο χαμένους τελικούς από τις ΗΠΑ σε Nations League και Gold Cup. Ωστόσο η «ελ τρι» είναι μια ομάδα γεμάτη ταλέντο και εμπειρία, από τον κίπερ Οτσόα της Κλαμπ Αμέρικα ως τον ηγετικό χαφ Γκουαρδάδο της Μπέτις και τους μπροστάρηδες Λοσάνο της Νάπολι και Χιμένες της Γουλβς.

Παρούσα για δεύτερη συνεχόμενη φορά και συνολικά έκτη, στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η Σαουδική Αραβία αλλά μόνο το 1994 πέρασε από τον όμιλο. Στον πάγκο βρίσκεται ο Γάλλος Ερβέ Ρενάρ, ο οποίος είχε οδηγήσει το Μαρόκο στο προηγούμενο Μουντιάλ ενώ και οι 26 της αποστολής αγωνίζονται εντός συνόρων.

  • Sum up: στο Μεξικό περιμένουν πώς και πως να… ξορκίσουν την κατάρα αλλά η Πολωνία είναι ομάδα με παραστάσεις και θα χτυπήσει στα ίσια μια θέση στην πρώτη δυάδα. Η, δε, έσχατη εικόνα της Αργεντινής προδιαθέτει για πρωτιά στο γκρουπ με 7 ή 9 βαθμούς.

Hot odds 3ου ομίλου

  • Μεξικό να δεχθεί under 3,5 γκολ: 1.85
  • Αργεντινή over 6,5 πόντοι: 1.85
  • Πρόκριση Μεξικού από τον όμιλο: 2.50

4ος όμιλος: Το γκρουπ των ανεβασμένων

Γαλλία, Δανία, Τυνησία, Αυστραλία

Παγκόσμιο 2022, η ακτινογραφία των «32»!

Η Γαλλία είναι η πλέον επιτυχημένη εθνική ομάδα τα τελευταία χρόνια, κατακτώντας δύο από τα τελευταία έξι Μουντιάλ (1998, 2018) και ούσα φιναλίστ σ’ άλλο ένα (2006). Ως κάτοχος το τροπαίου στοχεύει στο repeat αλλά η πορεία της στο περσινό Euro αλλά και στο τελευταίο Nations League ήταν μάλλον μέτρια. Συν ότι λείπουν οι εν δυνάμει βασικοί χαφ (Καντέ, Πογκμπά) και συνολικά 13 παίκτες από την αποστολή του 2018! Αλλά μπροστά έχει Γκριζμάν, Μπενζεμά και Εμπαπέ…

Και η Δανία έχει ανέβει επίπεδο τα τελευταία χρόνια, ειδικά μετά την απουσία της από το Μουντιάλ του 2014 στη Βραζιλία. Έκτοτε προχώρησε σε αλλαγές σε όλα τα επίπεδα και στο περσινό Euro ήταν στα ημιτελικά ενώ έχει ξανά πίσω τον ηγετικό Κρίστιαν Έρικσεν. Προφανώς και δικαιούται να ονειρεύεται.

  • X-files: Η (κάτοχος) Γαλλία στοχεύει στο πρώτο repeat σε Μουντιάλ από τη Βραζιλία του 1958-62 ωστόσο μονάχα μία πρωταθλήτρια κόσμου έχει καταφέρει να προκριθεί από τον όμιλο από το 2002: η Βραζιλία το 2006 (και αποκλείστηκε στα προημιτελικά)!

Παρούσα σε πέμπτο συνεχόμενο Μουντιάλ η Αυστραλία αλλά μόνο μια φορά προχώρησε πέρα από τους ομίλους. «Ηρωική» ήταν η πρόκρισή της από τα προκριματικά μιας και έπαιζε διαρκώς εκτός χώρας, ελέω του λόκνταουν της πανδημίας, επιτυχία για τον Γκρέιαμ Άρνολντ στη δεύτερη θητεία του στον πάγκο των «καγκουρό».

Η Τυνησία κάνει δεύτερη σερί συμμετοχή σε τελική φάση, προ 4ετίας στη Ρωσία πάλεψε για την πρόκριση από τον όμιλο χάνοντας στις καθυστερήσεις από την Αγγλία. Πρωτάρης σε τέτοιο επίπεδο ο εκλέκτορας Τζαλέλ Καντρί, ο οποίος ποντάρει στην εμπειρία του χαφ Σασί της Αλ Ντουχαΐλ και του σταρ φορ Καζρί της Μονπελιέ.

  • Sum up: ευλόγως ο… πρώτος λόγος στους Γάλλους, σε έναν όμιλο όπου το προφανές είναι η Αυστραλία να διεκδικήσει το έτερο εισιτήριο της πρόκρισης από τους πολύ ανεβασμένους Δανούς.

Hot odds 4ου ομίλου

  • Γαλλία over 6,5 γκολ στον όμιλο: 1.85
  • Τυνησία under 1,5 πόντοι στον όμιλο: 2.20
  • Δανία πρώτη θέση στον όμιλο: 4.00

5ος όμιλος: Υπόθεση για δύο

Ισπανία, Γερμανία, Ιαπωνία, Κόστα Ρίκα

Παγκόσμιο 2022, η ακτινογραφία των «32»!

Από το ζενίθ, με την κατάκτηση του Μουντιάλ του 2014 στη Βραζιλία, βρέθηκε στο ναδίρ με τον πρώτο της, ever, αποκλεισμό σε όμιλο, τέσσερα χρόνια μετά στη Ρωσία. Ουδέποτε βέβαια η Γερμανία έπαψε να είναι πρωταγωνίστρια, γύρισε όμως σελίδα μετά την αποχώρηση του Γιοάχιμ Λεβ και την πρόσληψη του Χάνσι Φλικ. Το ρόστερ ανανεώθηκε πλην Νόιερ, Ρόις και Μίλερ, προσφέροντας εμπειρία στους νεότερους, απώλεια βέβαια ο Τίμο Βέρντερ της Λειψίας. Εξ ου και ο Φλικ ετοιμάζει έκπληξη με βασικό φορ τον Νίκλας Φούλκρουγκ της Βέρντερ.

Από το 1978 η Ισπανία μετέχει ανελλιπώς σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου αλλά μόνο το 2010 έφτασε ως την κορυφή, και τα… γκρέμισε όλα με τον πρόωρο αποκλεισμό τέσσερα χρόνια μετά ενώ στη Ρωσία το ’18 αποκλείστηκε στα πέναλτι από τη Ρωσία στους «16». Ο Λουίς Ενρίκε προχώρησε σε μεγάλη ανανέωση και πλην Μπουσκέτς, Αλμπα και Μοράτα, ελάχιστοι έχουν παραστάσεις, έχουν όμως ταλέντο (Φατί, Γκάβι, Ρόδρι).

  • X-files: Γερμανία και Ισπανία έχουν ανταμώσει άλλες τέσσερις φορές σε Μουντιάλ, με τη «νατσιονάλμανσαφτ» αήττητη και τις τρεις άλλες τους συναντήσεις σε όμιλο: 2-1 το 1966 στο Μπέρμιγχαμ, 2-1 το 1982 στη Μαδρίτη και 1-1 το 1994 στο Σικάγο. Μόνο τους νοκ άουτ ήταν ο ημιτελικός του 2010 στο Ντούρμπαν: 1-0 η Ισπανία.

Παρουσία σε 7ο συνεχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο για τους «σαμουράι» της Ιαπωνίας αλλά ουδέποτε, παρά τις καλές φουρνιές παικτών που είχαν, κατόρθωσαν να περάσουν από τον όμιλο. Πρώτο Μουντιάλ για τον εκλέκτορα Χατζίμε Μοριγιάσου, ήταν δύσκολη αν μη τι άλλο η κλήρωση στο γκρουπ. Σταρ οι Τακούμι Μιναμίνο της Μονακό και Ντάιζεν Μαέντα της Σέλτικ.

Από το 1990, όταν η Κόστα Ρίκα προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου (μετά από οκτώ αποτυχημένες απόπειρες), ουδείς φανταζόταν ότι θα ήταν παρούσα στις πέντε από τις οκτώ επόμενες –φτάνοντας ως τα προημιτελικά το 2014, έχοντας αποκλείσει την Ελλάδα στους «16». Όπως τότε, και φέτος ηγείται ο κίπερ Κέιλορ Νάβας αλλά και ο γνωστός μας Τζόελ Κάμπελ, με εκλέκτορα τον Κολομβιανό Λουίς Φερνάντο Σουάρες.

  • Sum up: τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται. Οτιδήποτε άλλο πλην του Γερμανοί και Ισπανοί να πλασαριστούν στην πρώτη δυάδα θα αποτελέσει έκπληξη… μεγατόνων.

Hot odds 5ου ομίλου

  • Γερμανία να δεχθεί under 2,5 γκολ: 2.00
  • Γερμανία πρώτη θέση στον όμιλο: 2.20
  • Κόστα Ρίκα over 2,5 γκολ στον όμιλο: 2.55

6ος όμιλος: Η σχολή και το ταλέντο

Βέλγιο, Κροατία, Μαρόκο, Καναδάς

Παγκόσμιο 2022, η ακτινογραφία των «32»!

Last dance για τούτη την καταπληκτική φουρνιά των διεθνών, με το Βέλγιο να έχει αποτύχει να κοιτάξει ψηλότερα και στο Μουντιάλ της Ρωσίας μα και στο Euro 2020. Όταν διαθέτεις Κουρτουά, Βίτσελ, Τίλεμανς, Εντέν Αζάρ, Μπατσουαγί, Λουκάκου, Ντε Μπρόινε και άλλους, οτιδήποτε χαμηλότερα συνιστά αποτυχία, ως παραδέχθηκε και ο Ισπανός εκλέκτορας Ρομπέρτο Μαρτίνεθ. Πλην των αντιπάλων, έχει να αντιμετωπίσει και τη εν λόγω πίεση της επιτυχίας…

Φιναλίστ της προηγούμενης διοργάνωσης κάνοντας μια εκπληκτική πορεία στα ρωσικά γήπεδα, η Κροατία ταξιδεύει στο Κατάρ έχοντας για τελευταία φορά παρόντα τον υπερτέλειο Λούκα Μόντριτς. Υπάρχουν βέβαια και άλλοι (Πέρισιτς, Μπρόζοβιτς, Κόβατσιτς) σε μια… φουρνιά που δίνει την τελευταία της παράσταση. Διαχρονικά οι «βατρένι» θεωρούνται από τις ομάδες που μπορούν να φτάσουν ψηλά…

  • X-files: Κροατία και Βέλγιο ανταμώνουν μεν για πρώτη φορά σε Μουντιάλ αλλά έχουν συναντηθεί άλλες 8 φορές, με απολογισμό ισορροπημένο: 3-2-3. Εξ αυτών δύο ήταν φιλικά (από μία νίκη η καθεμιά), τέσσερα στα προκριματικά του Μουντιάλ (1-2-1) και δύο στα προκριματικά του Euro (1-0-1).

Έκτη συμμετοχή σε Μουντιάλ για το Μαρόκο, στόχος η πρόκριση από τη φάση των ομίλων, για δεύτερη φορά στην ιστορία τους, σε ένα γκρουπ πάντως αρκετά απαιτητικό. Τον Αύγουστο άλλαξε ο προπονητής και προσελήφθη ο Βαλίντ Ρεγκραγκί αντικαθιστώντας τον Βόσνιο Βαΐντ Χαλίλχοτζιτς, ο οποίος πλήρωσε το μάρμαρο για τη μέτρια πορεία στο Copa Africa (προημιτελικά), αλλά και την κόντρα του με τον σταρ Ζιγιές και Μαζραουί.

Ο Καναδάς πέρασε στα τελικά για μόλις δεύτερη φορά στην ιστορία του και πρώτη από το 1986, όταν ενάντια σε ΕΣΣΔ, Γαλλία και Ουγγαρία δεν σημείωσε ούτε γκολ. Η ομάδα του Αγγλου Τζον Χέρντμαν απέδωσε ποδόσφαιρο αξιώσεων στα προκριματικά και διαθέτει το καλύτερο ρόστερ στην ιστορία του: από τον κίπερ Μπόριαν του Ερυθρού Αστέρα ως τον αμυντικό Ντέρεκ Κορνέλιους του Παναιτωλικού κι από τους χαφ Εουστάκιο της Πόρτο και Χάτσινσον της Μπεσίκτας ως τους φορ Λαρίν της Κλαμπ Μπριζ και Ντέιβιντ της Λιλ.

  • Sum up: Βέλγοι και Κροάτες έχουν φυσικά τον πρώτο λόγο, αρκεί οι «βατρένι» να συνεχίσουν στο τέμπο των τελευταίων ετών.

Hot odds 6ου ομίλου

  • Βέλγιο πρώτη θέση στον όμιλο: 1.57
  • Κροατία over 4,5 πόντοι στον όμιλο: 1.95
  • Καναδάς over 2,5 γκολ στον όμιλο: 1.95

7ος όμιλος: Παραλίγο… 4/4

Βραζιλία, Σερβία, Ελβετία, Καμερούν

Παγκόσμιο 2022, η ακτινογραφία των «32»!

Δεν αποκαλείται τυχαία «pentacampeao». Πολυνίκης, με πέντε κατακτήσεις η Βραζιλία και μόνιμο στόχο ανά 4 χρόνια την κατάκτηση, η οποία βέβαια καθυστερεί εδώ και 20 χρόνια και από την επιτυχία της παρέας του Ρονάλντο στην Άπω Ανατολή το 2002. Προ 4ετίας στη Ρωσία αποκλείστηκε από το Βέλγιο στα προημιτελικά. Ο εκλέκτορας Τίτε έκανε αλλαγές στο ρόστερ (και γνωστοποίησε ότι θα αποχωρήσει μετά το Κατάρ) και καθιέρωσε μόνιμο σύστημα (4-2-3-1) ώστε ο Νεϊμάρ να γίνει πιο αποδοτικός.

Δεύτερη σερί παρουσία σε τελική φάση Μουντιάλ για τη Σερβία, μια χώρα που αποτελεί παραδοσιακή, ποδοσφαιρική σχολή και θα παραταχθεί στο Κατάρ με τριπλέτα Μίτροβιτς, Βλάχοβιτς, Γιόβιτς μπροστά η οποία μπορεί πραγματικά να κάνει σπουδαία πράγματα. Εξίσου σπουδαία προσωπικότητα στον πάγκο της ο 57χρονος Ντράγκαν Στοΐκοβιτς, που διαχειρίζεται ένα σχεδόν πλήρες ρόστερ.

  • X-files: συμπτωματικά βγήκε ο ίδιος όμιλος όπως και το 2018 στη Ρωσία, με μία εξαίρεση (Κόστα Ρίκα τότε, Καμερούν φέτος). Η Βραζιλία είχε βγει πρώτη στον όμιλο, την ακολούθησε η Ελβετία χάρη στο μεταξύ τους 1-1 της πρεμιέρας ενώ οι Σέρβοι είχαν μείνει 3οι νικώντας μόνο τους «τίκους».

Η Ελβετία διαγράφει ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια, απαριθμεί πέντε συνεχόμενες παρουσίες σε τελική φάση του Μουντιάλ, στο Euro 2020 πραγματοποίησε την καλύτερη πορεία στην ιστορία της φτάνοντας ως τους «8» και αφήνοντας εκτός κοτζάμ Γαλλία, γενικώς αποτελεί σημείο αναφοράς. Συν ότι στα προκριματικά άφησε πίσω στον όμιλο την Ιταλία, η οποία αποκλείστηκε στα μπαράζ! Πρώτη μεγάλη διοργάνωση για τον Μουράτ Γιακίν ύστερα από τη χρόνια θητεία στον πάγκο του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς. Αναμένεται να ηγηθούν για ακόμα μια φορά Τσάκα και Σακίρι, με τον Εμπολό στη γραμμή κρούσης.

«Ό,τι πάρεις, καλό είναι» θα έχει ως μότο το Καμερούν καθώς στις τελευταίες δύο διοργανώσεις που έλαβε μέρος (2010, 2014) μέτρησε το απόλυτο… σε ήττες (6/6). Με πρόεδρος της ομοσπονδίας πάντως τον «πολύ» Σάμουελ Ετό, φαίνεται πως οργανωτικά τα «λιοντάρια» άλλαξαν προς το καλύτερο ενώ στον πάγκο αφίχθη από πέρυσι (εμβληματικός ως παίκτης, άπειρος ως κόουτς) Ριγκομπέρτ Σονγκ. Σταρ οι Αμπουμπακάρ της Αλ Νασρ, Εκαμπί της Λιόν και Τσούπο-Μοτίνγκ της Μπάγερν.

  • Sum up: πώς να μη λογίζεις ως πρώτο φαβορί του ομίλου τη Βραζιλία όταν δεν έχει ήττα σε όμιλο Μουντιάλ από το 1998 (τότε 2-1 από τη Νορβηγία); Έκτοτε 12-3-0. Ωστόσο συχνά δεν κάνει το 3/3 σε νίκες. Δύσκολο και φέτος, με Ελβετούς και Σέρβους απέναντι.

Hot odds 7ου ομίλου

  • Καμερούν over 2,5 γκολ στον όμιλο: 2.00
  • Ελβετία under 3,5 πόντοι στον όμιλο: 3.10
  • Να προκριθεί από τον όμιλο η Σερβία: 3.35

8ος όμιλος: Ρονάλντο VS Σουάρες και… Χουάνγκ

Πορτογαλία, Ουρουγουάη, Νότια Κορέα, Γκάνα

Παγκόσμιο 2022, η ακτινογραφία των «32»!

Τελευταία παράσταση στα μουντιαλικά γήπεδα και για τον 37χρονο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος ηγήθηκε στον δρόμο για την κατάκτηση του Euro 2016 αλλά ούτε, δύο χρόνια μετά, στη Ρωσία έκαναν το κάτι παραπάνω οι Ίβηρες, ούτε στο περσινό Euro. Ο Φερνάντο Σάντος δικαίως λέει όμως ότι η Πορτογαλία έχει δυνατότητες να προχωρήσει ως το τέλος, βάσει ρόστερ και εμπειρίας…

Νέα σελίδα για την… ποδοσφαιρομάνα Ουρουγουάη που αποχαιρέτισε τον εμβληματικό Οσκαρ Ταμπάρες μετά από 15 χρόνια και έδωσε τα κλειδιά του νέου project στον Ντιέγο Αλόνσο. Το ρόστερ της ξεχωριστό, με Βαλβέρδε (Ρεάλ Μαδρίτης) στο κέντρο, μπροστά Νούνιες (Λίβερπουλ), Λουίς Σουάρες (Ατλέτικο), πάγκος με πολλές εναλλακτικές, η «σελέστε» κοιτά επί δικαίω ψηλά…

  • X-files: Ρωσία, 2018. Στους «16» πέφτουν Πορτογαλία – Ουρουγουάη και Γαλλία – Αργεντινή. Κι ενώ ο μέσος φίλαθλος εύχεται αντάμωμα Ρονάλντο και Μέσι στους «8», οι «μπλε» νικούν με 4-2 και οι Ουρουγουανοί με 2-1 με ισάριθμα γκολ του (35χρονου, και παρόντα και στη φετινή αποστολή) Εντίνσον Καβάνι.

Ενδέκατη συμμετοχή σε Μουντιάλ και δέκατη σερί για τη Νότια Κορέα, η οποία όμως μόλις δύο φορές προχώρησε από τον όμιλο αλλά εξελίσσεται σε τιμωρό αν υποτιμηθεί – ρωτήστε και τους Γερμανούς τι έπαθαν πριν από τέσσερα χρόνια. Στο τιμόνι ο Πάουλο Μπέντο, γνωστός και μη εξαιρετέος στο ελληνικό κοινό μετά το πέρασμά του από τον Ολυμπιακό, ο οποίος έχει και τους δύο Χουάνγκ του (Ιν Μπέομ και Ουί Τζο) παρόντες στην αποστολή.

Η Γκάνα πρωτοεμφανίστηκε σε Μουντιάλ το 2006, και τότε και στη Νότια Αφρική το 2010 ήταν στα νοκ άουτ, το 2014 «πάτωσε» στα γήπεδα της Βραζιλίας, το 2018 δεν προκρίθηκε καν και επέστρεψε με ανανεωμένο ρόστερ και τεχνικό τον ντόπιο Ότο Άντο, οι Ινιάκι Γουίλιαμς και ο Ταρίκ Λαμπτέι «γκανεζοποιήθηκαν», το ρόστερ δείχνει αξιοπρεπές, θα φανεί όμως τι απίδια πιάνει ο σάκος.

  • Sum up: ο (δικός μας…) Σάντος υποσχέθηκε μια «όμορφη και απολαυστική Πορτογαλία», αλλά οι πράξεις απέχουν από τα λόγια και οι Ουρουγουανοί δείχνουν ένα κλικ καλύτεροι για την πρωτιά στον όμιλο. Ούτως ή άλλως, Νοτιοκορεάτες και Γκανέζοι δύσκολα θα κάνουν την υπέρβαση.

Hot odds 8ου ομίλου

  • Γκάνα over 2,5 γκολ στον όμιλο: 2.00
  • Νότια Κορέα under 2,5 πόντοι στον όμιλο: 2.30
  • Πορτογαλία στη 2η θέση του ομίλου: 3.50

Blog που δημοσιεύτηκε στη Fonbet.gr στις 17/11/2022